Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από Basilakis » 09 Ιουν 2006 16:55

Διορθώνεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Και επαναλαμβάνω πως κάνεις απλώς κύκλους γύρω απο αυτά που είπε ο Σωτήρης :D

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από cpulse » 09 Ιουν 2006 16:58

Φτιάξε ένα πίνακα με αρκετά rows και σύγκρινε τους δύο τρόπους. Θα δεις οτι μπορεί και να υπάρχει λόγος.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από soteres2002 » 09 Ιουν 2006 17:09

paidia elikse i fasi, eksalou o cdhyper den tha balei ekatomyria eggrafes mesa sto table tou. kai oi dio tropoi douleboyne. o enas einai esoterikos tis mysql kai o allos einai me epeksergasia meso PHP. Oti goustarei kanei o kathenas. Gia ena request den borei na gonatisei kai o server gia data pou oute kan ta kano output pouthena. elikse to thema. oti thelei kanei o kathenas. Den thelo na to sinexisoume giati, tha anoikso ta pigaia arxeia apo ton analiti tis mysql! :P :D

telos tha xrisimopoiisoume kai epistrofi analisis query xoris buffer. kaneis den einai ntabatzis kanenos oute edo mesa sto forum oute ekso.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από cpulse » 09 Ιουν 2006 17:23

Μα γιατί;;; έχω καιρό να πλακωθώ σε forum αφήστε με επιτέλους :)

Πάντως γι αυτό υπάρχουν τα forums .. να συζητιούνται οι διαφορετικές απόψεις. Από τέτοιες διαφωνίες εχω μάθει πολλά για διάφορα πράγματα και επίσης έχω διαφωτίσει άλλους. Δεν είναι ανάγκη να πρέπει κάποιος να αποδείξει κάτι.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από soteres2002 » 09 Ιουν 2006 17:25

nai auto leo ki ego. den xreiazetai na plakonomaste gia enan mlksmeno buffer tis mysql. oute xreiazetai apodeikseis me source codes, oute xreiazetai na iparxei ntabatziliki apopseon i liseon. gia auto einai forum sizitiseon edo sto freestuff.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από panosru » 10 Ιουν 2006 16:23

cpulse έγραψε:Καλά τώρα κάνουμε micro optimizations.. αλλά και έστω και ενδοserverιακά η PHP δημιουργεί connection στην MySQL και παίρνει όλα τα δεδομένα του query μέσω TCP/IP (εκτός αν χρησιμοποιήσεις την mysql_unbuffered_query() ), ασχέτως αν θα τα χρησιμοποιήσει ή όχι.

Πάντως αν το query έχει δεδομένα τις τάξης των χιλιάδων σίγουρα θα είναι καλύτερο το COUNT(*).
sosta, prosopikh apopsi afou mporeis na to kaneis kateytheian me MySQL giati na epibaryneis ton parser me epipleon functions...

episeis kalytera na protimamai thn mysql_unbuffered_query() apo thn mysql_query(), oi diafores tous einai pos me thn mysql_query() perimeneis na teleiosei olo to query sou kai na katanemithoun sto API tou client gia na emfanistoun ta dedomena eno me thn mysql_unbuffered_query() emfanizontai ta dedomena oso to dynaton grhgorotera kai den katanemountai sto API tou client sou os apotelesma na exeis prosbash sta dedomena sou taxytera kai katanalonontas poly poio ligh mnhmh omos me thn mysql_unbuffered_query() den mporeis na xrhshmopoihseis thn mysql_num_rows() sto result tou query sou.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από cherouvim » 10 Ιουν 2006 17:51

@Basilakis esy milas horis na yparxei logos. To na glyfeis kosmo ti stigmi pou den exeis na sinisfereis otidipote tehniko sto thread einai pragmatika asteio.

@soteres2002: To count(x) einai pio grigoro apo otidipote. Pera apo to gegonos oti h mysql_affected_rows einai akatalili gia tetia hrisi, mias kai to manual leei oti sto select kaneis mysql_num_rows, to na kaneis afti ti diadikasia mono gia na metriseis rows tha einai sigoura mia kali ypopsifiotita gia to http://thedailywtf.com

To oti o cdhyper den thelei na milisei se 1m rows, kai to oti kai oi dyo tropoi doulevoun den paei na pei oti emeis tha epanapaftoume. Einai ypohreosi sou, os programatistis, na vriskeis to sostotero tropo.

Ektos kai an se oli sou ti zoi arkesteis sto na programatizeis guestbooks kai phpbb mods.

Filika

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από cpulse » 10 Ιουν 2006 22:29

Άμα τελικά είναι να πλακωθούμε να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο...

Ο panosru μόνος του κι όλοι εμείς. cherouvim εσύ κράτα τον από την αριστερή μεριά εγώ από την δεξιά.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από panosru » 10 Ιουν 2006 23:05

tsou re!!! geroi anthropoi ti na kanete reeeeee
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από cpulse » 10 Ιουν 2006 23:09

Προσέχτε τον είναι ύπουλος! Κάνει buffer τις μπουνιές!

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από soteres2002 » 12 Ιουν 2006 14:48

finito

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μέτρηση καταχωρήσεων πεδίου

Δημοσίευση από soteres2002 » 12 Ιουν 2006 14:50

cherouvim έγραψε: @soteres2002: To count(x) einai pio grigoro apo otidipote. Pera apo to gegonos oti h mysql_affected_rows einai akatalili gia tetia hrisi, mias kai to manual leei oti sto select kaneis mysql_num_rows, to na kaneis afti ti diadikasia mono gia na metriseis rows tha einai sigoura mia kali ypopsifiotita gia to http://thedailywtf.com
ok simfono, an kai eida arga tin apantisi.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες