Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kiriakosk
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 12 Φεβ 2006 17:04

Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Δημοσίευση από kiriakosk » 08 Ιουν 2006 13:14

Υπάρχει κάποιο σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Δημοσίευση από skeftomilos » 08 Ιουν 2006 22:36

Με server-side κώδικα ή desktop εφαρμογή μπορείς να πάρεις ότι θέλεις από ένα άλλο site. Με client-side JavaScript όχι, λόγω περιορισμών που επιβάλουν οι δημοφιλείς browsers. Η εξαίρεση είναι οι εικόνες και τα js αρχεία:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="http&#58;//other.site.com/bullet.gif">
<script src="http&#58;//other.site.com/dictionary.js"></script>
Βέβαια το να συμπεριλάβεις κώδικα άλλου site στη σελίδα σου είναι δίκοπο μαχαίρι. Πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για τις αγαθές προθέσεις του, γιατί του παραχωρείς πλήρη έλεγχο της σελίδας σου. Οι μόνες περιπτώσεις που αυτό έχει νόημα είναι για υπηρεσίες όπως η Google Analytics, ή για ευθεία κλήση web υπηρεσιών όπως η Yahoo! Search.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Δημοσίευση από EneMe » 08 Ιουν 2006 23:15

Nα παίρνεις δεδομένα, σημαίνει ότι θα έχεις "αγοράσει" με κάποιον τρόπο τις πληροφορίες αυτές, έτσι;

Είτε με χρήματα, είτε με κάποια μορφή συνεργασίας...

kiriakosk
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 12 Φεβ 2006 17:04

Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Δημοσίευση από kiriakosk » 09 Ιουν 2006 11:01

Για τον καιρο το θέλω παιδιά! Τα δεδομένα που θέλω είναι θερμοκρασία ενταση ανέμου κλπ.

Άβαταρ μέλους
geomatical04
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 17 Φεβ 2003 00:27
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Δημοσίευση από geomatical04 » 17 Ιουν 2006 05:22

Υπάρχει κάποιο Script αλλά έναι φτιαγμένο σε php αυτό τρέχει από την πλευρά του client αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει σε firefox :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript">
var xmlDoc = new ActiveXObject&#40;"Microsoft.XMLDOM"&#41;;
function loadXML&#40;xmlFile&#41;
&#123;
  xmlDoc.async="false";
  xmlDoc.onreadystatechange=verify;
  xmlDoc.load&#40;xmlFile&#41;;
  xmlObj=xmlDoc.documentElement;
&#125;
function verify&#40;&#41;
&#123;
  if &#40;xmlDoc.readyState != 4&#41;
  &#123;
      return false;
  &#125;
&#125;

//όπου 16710 δώσε τον Τ.Κ της περιοχής που σε ενδιαφέρει !
loadXML&#40;'http&#58;//www.wunderground.com/auto/rss_full/global/stations/16710.xml '&#41;;

document.write&#40;xmlObj.firstChild.childNodes&#40;7&#41;.childNodes&#40;2&#41;.text&#41;;
</script>

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Δημοσίευση από skeftomilos » 18 Ιουν 2006 00:01

Τα ActiveX δεν τρέχουν στον Firefox. Αλλά ούτε στον IE νομίζω ότι θα τρέξει, λόγω cross-domain restrictions. Ή ενδεχομένως να εμφανιστεί popup επιβεβαίωσης πριν τρέξει.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
geomatical04
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 17 Φεβ 2003 00:27
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Υπάρχει σκριπτάκι για να παιρνω δεδομένα απο άλλα σάιτ?

Δημοσίευση από geomatical04 » 18 Ιουν 2006 01:57

Η καλύτερη λύση είναι ένα script που θα τρέχει από τον server ωστόσω το αν θα έχει πρόβλημα με τον παραπάνω κώδικα εξαρτάται και από τον server που φιλοξενεί τη σελίδα του.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες