Files & JavaScript

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Files & JavaScript

Δημοσίευση από panosru » 20 Ιουν 2006 11:16

epidi oso kai na epsaxna den ebrhska kati tha hthela an ginete kapoios na mou dosei kapoio url na katatopiso h an exei kai xrono na me katatopisei o idios, basika to erothma mou einai pos mporo na kano dixeirhsh arxeion me JavaScript kapoia functions px opos ayta tis php (file(), fopen(), fclose(), fwrite())

thanks.. :D

SunCho
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 14 Ιουν 2006 19:02

Files & JavaScript

Δημοσίευση από SunCho » 20 Ιουν 2006 16:47

Απο τα λιγα που γνωριζω (ειμαι κι εγω νεος στη γλωσσα) αυτο που ζητας δεν γινεται με τη Javascript(δεν διαθετει τετοιο object)...τουλαχιστον οχι απ`εθειας.
Αυτο γινεται για λογους ασφαλειας ωστε εσυ να μην εχεις προσβαση στο δισκο καποιου με ενα script....τουλαχιστον χωρις τη συγκαταθεση του.
Οι λυσεις που γνωριζω ειναι οι εξης:

1)Κανε εισαγωγη Java packages στο script:H java ειναι μια γλωσσα προγραμματισμου που μπορει πολυ ευκολα να χρησιμοποιηθει με τη Javascript.Οι βιβλιοθηκες των ετοιμων συναρτησεων (δηλ objects) που παρεχει ονομαζονται packages.Μεσα σ`αυτα υπαρχουν ετοιμες συναρτησεις(file Objects οπως αυτα που ενεφερες ) που μπορεις να τις καλεσεις απο το script και σου επιτρεπουν να προσπελασεις το δισκο.(Διαβασε καποιο βιβλιο σχετικα η καποιο αρθρο στο νετ)

2)Χρησιμοποιησε ΑctiveX:ειναι τεχνολογια των windows που σου δινει αυτες τις δυνατοτητες....εδω ομως απευθεινεσαι μονο σε χρηστες των Windows...ειναι αποκλειστικα για τα λειτουργικα της Μicrosoft.(Διαβασε καποιο βιβλιο σχετικα η καποιο αρθρο στο νετ)

3)Παλι μιλωντας μονο για windows περιβαλλον καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις τη Jscript.NET ....ειναι σχεδιασμενη κ για τετοιου ειδους εφαρμογες.Ουσιαστικα παλι ΑctiveX χρησιμοποιεις αλλα εχουν ηδη ενσωματωθει στη γλωσσα λογω της πλατφορμας που δουλευεις.(Διαβασε καποιο βιβλιο σχετικα η καποιο αρθρο στο νετ)

Δεν εχω δοκιμασει καμια απο τις παραπανω λυσεις οποτε δε γνωριζω να σου πω περισσοτερα.Απλως σου δινω μια ιδεα προς τα που να ψαξεις.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Files & JavaScript

Δημοσίευση από panosru » 20 Ιουν 2006 17:58

kai go ap' oso epsaksa olo ActiveX eblaipa gi' ayto kai rothsa... thanks pantos!! :D

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Files & JavaScript

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Ιουν 2006 01:10

H JavaScript είναι μια scripting γλώσσα χωρίς ενσωματωμένες δυνατότητες Input-Output. Από μόνη της δε μπορεί να εμφανίσει ούτε ένα τόσο δα παραθυράκι. Η δύναμή της και ο σκοπός της ύπαρξής της είναι ο χειρισμός software-objects. Ο κάθε JS-enabled browser ενσωματώνει τη JavaScript και της παρέχει ένα σε γενικές γραμμές τυποποιημένο Object Model προς χειρισμό. Για παράδειγμα η εντολή alert είναι στην πραγματικότητα μέθοδος του αντικειμένου window:

Κώδικας: Επιλογή όλων

window.alert('This string is JavaScript. Syntax is also JavaScript. The alert method is NOT JavaScript.')
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Files & JavaScript

Δημοσίευση από alkisg » 22 Ιουν 2006 00:24

Υποθέτω ότι μιλάς για client-side, έτσι; Στα Windows γίνεται με το FileSystemObject (και μόνο με IE), αλλά λόγω πολιτικών ασφαλείας θα πρέπει να δωθούν τα απαραίτητα δικαιώματα στον IE του client...

Google για
FileSystemObject site:msdn.microsoft.com

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Files & JavaScript

Δημοσίευση από panosru » 22 Ιουν 2006 02:21

thanks alkisg tha to tsekaro! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες