Τελευτέα Νεα με CuteNews

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
geozei
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 17 Απρ 2006 11:33

Τελευτέα Νεα με CuteNews

Δημοσίευση από geozei » 20 Ιουν 2006 21:39

Εχω μια απορεια! Δουλευω δυναμικα νέα και θελω να βαλω σε ενα πινακα της πρωτες γραμες απο τα 2 πιο προσφατα νεα? το site ειναι www.sisam.gr το cutenews δουλευει με .τχτ και οχι με SQL. PLZ help me!!!

Άβαταρ μέλους
geozei
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 17 Απρ 2006 11:33

Τελευτέα Νεα με CuteNews

Δημοσίευση από geozei » 23 Ιουν 2006 14:36

Δεν εχει χρησιμοποιησει κανεις το cutenews για να με διευκολινει?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Τελευτέα Νεα με CuteNews

Δημοσίευση από fafos » 23 Ιουν 2006 15:31

To cute exei analytikes odhgies giauto pou zhtas sto readme.htm..


Showing 5 Latest News

<?PHP
$number = "5";
include("path/to/show_news.php");
?>

klp klp

Άβαταρ μέλους
geozei
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 17 Απρ 2006 11:33

Τελευτέα Νεα με CuteNews

Δημοσίευση από geozei » 27 Ιουν 2006 23:03

ok Afto to exw kanei sto section me ta news! to thema einai oti thelw sto mikro pinakaki aristewra (Teleutea Nea) thelw na emafanisw mono tis pente prwtes lekseis apo ta 2 teleutea nea. Kai oxi olo to arthro giati tha spasei o pinakas pou exw ftiaksei.

An mporeis help ligo! THNX!

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Τελευτέα Νεα με CuteNews

Δημοσίευση από ArchangelX » 28 Ιουν 2006 03:39

Ενας απλός τρόπος για να κάνεις την δουλειά σου ειναι ο εξής. Ορισε ένα iframe στο πινακάκι που λές με πχ 200px και βάλτο να κάνει ένα αρχείο με την ονομασία πχ inews.php. Για παράδειγμα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<IFRAME name="news" src="to_onoma_toy_dir_twn_news\inews.php" ALLOWTRANSPARENCY="true" width="200" height="200" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Κάνε ένα αρχείο inews.php και βάλτο μέσα στον φάκελο που έχεις την εφαρμογή. Το περιεχόμενο του inews.php είναι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http&#58;//www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
body,td,th &#123;
	font-family&#58; Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size&#58; 10px;
	color&#58; #000000;
&#125;
body &#123;
	background-color&#58; #FFFFFF;
	margin-left&#58; 0px;
	margin-top&#58; 0px;
	margin-right&#58; 0px;
	margin-bottom&#58; 0px;
&#125;
a &#123;
	font-size&#58; 10px;
	color&#58; #FF0000;
&#125;
a&#58;visited &#123;
	color&#58; #FF0000;
&#125;
a&#58;hover &#123;
	color&#58; #FF0000;
&#125;
a&#58;active &#123;
	color&#58; #FF0000;
&#125;
-->
</style>




</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" bgproperties="fixed" topmargin="0" leftmargin="0" scroll="no">

<marquee direction=up width=200 height=200 onMouseOut=this.scrollAmount=1 onMouseOver=this.scrollAmount=0 scrollamount=1>
<?PHP
 $number = "5";
 $template = "Headlines";
 include&#40;"show_news.php"&#41;;
?> 
</marquee>
</body>


</html>
Με αυτον τον απλό τρόπο έχεις κυλιόμενους τους 5 πρώτους τίτλους χωρίς το προκείμενο των νέων σε ένα πινακάκι το οποίο το ορίζεις εσύ μεσω των width και height. Στο marquee αν πάς το ποντίκι απο πάνω, σταματάει. Αν θές να φαίνετε και η εισαγωγή του κειμένου, αλλαξε τον php κωδικα με αυτον που σου έδωσε ο fafos. Ρίξε μία ματιά στο readme αρχείο και πειραματίσου.

ΠιΕς. Τα χρώματα μπορείς να τα αλλάξεις για να ειναι ομοιομορφα με το site σου.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης