RSS σε html

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
gpan
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιουν 2006 21:21
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

RSS σε html

Δημοσίευση από gpan » 20 Ιουν 2006 22:10

Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούργιος στην κοινότητα σας και αρχάριος σε δημιουργία σελίδων.
Έχω μια ιστοσελίδα για το στοίχημα (εκτιμήσεις livescores, κλπ) και θέλω να περάσω αθλητικά νέα στο site μου.
Έχω έρθει σε συμφωνία με μια αθλητικού περιεχομένου σελίδα και μου προσέφεραν το rss τους ώστε να το εμφανίσω στις σελίδες μου.
Δεν ξέρω όμως πως.

Βρήκα κάτι λύσεις τύπου dynamicdrive.com και lastRSS αλλά δεν μπορώ να τα υλοποιήσω.

Έχει κάποιος καμιά απλουστερη λύση να μου προτείνει;

το site μου: tostoiximamou.com και το αθλητικό site sportdog.gr.

Αυτό που θέλω να φτιάξω είναι σαν αυτό στο www.betblocker.gr με τίτλο Νέα.

Περιμένω την απάντηση σας.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
geomatical04
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 17 Φεβ 2003 00:27
Τοποθεσία: Ηράκλειο

RSS σε html

Δημοσίευση από geomatical04 » 21 Ιουν 2006 03:23

Mporeis an theleis na xrhshmopoihseis simplexml
pou douleuei omws mono se php5 alliws pisteyw oti pas se kati arketa polyploko...

Άβαταρ μέλους
gpan
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιουν 2006 21:21
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

RSS σε html

Δημοσίευση από gpan » 21 Ιουν 2006 14:13

Ευχαριστώ πολύ geomatical04 για την απάντηση σου αλλά η έκδοση στο hosting server ειναι 4.4.2

Χθες βρήκα και αυτό αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να το λειτουργήσω.

Εγώ θέλω το rss του αθλητικού site να εμφανίζεται σε μια σελίδα .html (στο κέντρο των σελίδων μου).

Μου είπαν πως το iframe δεν είναι "σωστό". Η εταιρεία που υποστηρίζει το αθλητικό site όταν άκουσαν ότι δεν ξέρω προγραμματισμό ήταν λίγο αρνητικοί στο να μου δώσουν κάποιο κώδικα ή να μου φτιάξουν την σελίδα μου.

Έχει κανείς άλλος καποια ιδέα. Δεν ζητάω κάτι έτοιμο αλλά θέλω να καταλάβω και πως γίνεται.

Περιμένω την απάντηση σας.
Εικόνα

vr1221
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 28 Μάιος 2006 02:57

RSS σε html

Δημοσίευση από vr1221 » 21 Ιουν 2006 22:24

Φίλε μου επειδή κι εγώ πρίν μερικές μέρες ήθελα να βάλω RSS, μετά απο αρκετό ψάξιμο βρήκα αυτό. http://jade.mcli.dist.maricopa.edu/feed ... hp?s=build
βάζεις το url tou RSS, κάνεις τις ρυθμίσεις σου (πόσες ειδήσεις να εμφανίζονται κλπ) και σου δίνει έτοιμο τον κώδικα. Είναι τόσο απλό, και πρίν το βρώ καθόμουν με τις ώρες να φτιάξω κώδικα για RSS... Τί χαζός... :(

Άβαταρ μέλους
gpan
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιουν 2006 21:21
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

RSS σε html

Δημοσίευση από gpan » 22 Ιουν 2006 01:28

:D Φίλε vr1221 σε ευχαριστώ πολύ είναι μια καλή αρχή :D

Δεν μου αρέσει που εμφανίζει στον τίτλο την ειδοποίηση "Inside Information; Unreleased Products" αλλά τώρα έχω όσο χρόνο θέλω για να το ψάξω με την ησυχία μου.

Και πάλι ευχαριστώ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
gpan
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιουν 2006 21:21
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

RSS σε html

Δημοσίευση από gpan » 22 Ιουν 2006 05:23

Αφού είδα το άχρωμο, χωρίς γκόλ και ουσία παιχνίδι της Αργεντινής με την Ολλανδία στήθηκα στο pc και άρχισα να δουλέυω με το rss κτλ.

Νομίζω ότι κάτι κατάφερα. Έφτιαξα δύο σελίδες τελικά.

Ελληνικοί τίτλοι ειδήσεων

&

Τίτλοι ειδήσεων για το Mundial 2006

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

RSS σε html

Δημοσίευση από skeftomilos » 22 Ιουν 2006 23:41

Άσχετο αλλά μόλις φόρτωσα τη σελίδα αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω αμέσως τη JavaScript γιατί η κατανάλωση CPU ανέβηκε στο 100% (και έμεινε εκεί). Firefox 1.0.7.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
gpan
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιουν 2006 21:21
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

RSS σε html

Δημοσίευση από gpan » 23 Ιουν 2006 17:57

Φίλε skeftomilos δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό.
Μήπως επειδή τρέχουν και τα banner με εφαρμογή javascript? (και είναι 3).
Αυτά μου τα έστειλαν έτσι. Δεν τα έβαλα από μόνος μου.

Να κάνω και μία ερώτηση ακόμα ? (αν και νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξω τόπικ).
Γιατί μου φορτώνει το head.html και καθυστερεί να φορτώσει το υπόλοιπο της σελίδας;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
<meta http-equiv="Refresh" content="120">
<title>Tostoiximamou.Com - Γ. Πανουτσόπουλος</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
<link rel=alternate media=print href="gpan/panoutsopoulos.html">
</head>

<body>
<?php
include &#40;"head.html"&#41;;
?> 
<table  align="center" width="850" height="100%" background="images/back.jpg" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-collapse&#58; collapse" bordercolor="#111111">
<tr>
<td valign="top" align="center" width="165" border="1">
<?php
include &#40;"menu_left.html"&#41;;
?>
</td>
<td valign="top" align="center" width="5" bgcolor="#FFFFFF"> </td>
<td valign="top" align="center" bgcolor="#FFFFFF">
<?php
include &#40;"banner.html"&#41;;
?>
<?php
include &#40;"gpan/panoutsopoulos.html"&#41;;
?>
</td>
<td valign="top" align="center" width="5" bgcolor="#FFFFFF">
</td>
<td valign="top" align="center" width="165" border="1">
<?php
include &#40;"menu_right.html"&#41;;
?>
</td>
</tr>
</table>
<?php
include &#40;"foot.html"&#41;;
?>
</body>
</html>
Να πώ εδώ ότι τον σκελετό τον βρήκα στο internet.

Αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td valign="top" align="center" width="5" bgcolor="#FFFFFF"> </td>
το πρόσθεσα εγώ δεξιά και αριστερά από τον κεντρικό πίνακα γιατί μου κολλούσαν τα γράμματα στο μάυρο φόντα από τα πλευρικά μενού.

Γενικά δεν ξέρω να φτιάχνω σελίδες απλά βρίσκω αυτά που θέλω στο internet και τα ταιριάζω μεταξύ τους.

Αν κάποιος μπορεί ας με βοηθήσει παρακαλώ.

ΥΓ. Αν πρέπει να αλλάξω θεματική ενότητα (ξεφύγαμε από το RSS) παρακαλώ τον συντονιστή να το κάνει.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

RSS σε html

Δημοσίευση από skeftomilos » 24 Ιουν 2006 00:25

Η σελίδα υποθέτω πως είναι AJAX γιατί χωρίς JavaScript δε φορτώνει. Ο λόγος που καθυστερεί είναι μάλλον τα επιπλέον requests που πρέπει να κάνει ο ένας server στον άλλο πριν σταλεί τελικά το κείμενο στον browser.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης