pos mpainei mousiki se background?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
..::LaLa::..
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006 12:25

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ..::LaLa::.. » 23 Ιουν 2006 13:29

um..8elo na valo music sto bouckground tou account mou sto joy alla den paizei :(
exo dokimasei auto pou diavasa se ena topic <bgsound src="ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ" loop="-1"> alla kai pali den paizei :(
ti mporei na ftaiei? i ti allo mporo na dokimaso?
Hombre!!! Que dices ahora???

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 23 Ιουν 2006 14:53

Απ' ότι θυμάμαι απ τις εποχές του Netscape,
Netscape => <embed> tags.
I.Explorer => <bgsound> tags.
για να παίζει στο background μουσική δίχως προβλήματα σε IE & Netscape πρέπει να γράψεις κώδικα και για τους δυο browsers ώς εξής :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<embed src="arxeio.mid" width=145 height=55 autostart=true>
<noembed>
<bgsound src="arxeio.mid">
</noembed> 
'Αν κατάλαβα καλά αυτό θα θές..
* Πάντως δεν είναι και τόσο όμορφο να χρη/ούμε τραγουδάκια στο background ποια σήμερα, πολλοί το θεωρούν ενοχλητικό, καλύτερα βάζεις για συγκεκριμένες περιοχές flashάκι όπου θα ήθελες να ακούγεται κάποιος ήχος ή τραγουδάκι, είναι πιο στυλάτο..

..::LaLa::..
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006 12:25

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ..::LaLa::.. » 23 Ιουν 2006 15:11

sorry alla epeidi den ksero kai polla apo html..gia firefox den paizei tpt? kai episis to arxeio einai mp3,den uparxei problima etsi?
i8ela na dokimaso arxika auton ton tropo kai meta 8a tsekaro kai ta alla :) newbie here :wink:
Hombre!!! Que dices ahora???

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 23 Ιουν 2006 15:28

Παίζεις mid,wav,mp3..
..πρέπει να παίζει, ξέχασα να σου πω πως με τον παραπάνω κώδικα στη σελίδα σου εφανίζεται ένα μικρό player-form έσυ δε θα θές να εμφανίζεται σωστά ;
Για να το κρύψεις να θέσεις hidden="true" και μη χρησ/εις φυσικά πλάτος και ύψος όπως παραπάνω .

π.χ

Κώδικας: Επιλογή όλων

<embed src="tarxeio.mp3" autostart="true" hidden="true">

..::LaLa::..
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006 12:25

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ..::LaLa::.. » 23 Ιουν 2006 15:46

um.. diladi o kodikas pou prepei na valo telika einai autos?
<embed src="http://www.geocities.com/rtdchat/aaa.mp3" width="145" height="55" autostart="true" hidden="true">

ksexasa na po oti to komati einai anevasmeno se host,opote to link vazo etsi?
episis auto to <noembed> kai </noembed> prepei na to valo?
Hombre!!! Que dices ahora???

..::LaLa::..
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006 12:25

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ..::LaLa::.. » 23 Ιουν 2006 15:48

..::LaLa::.. έγραψε:um.. diladi o kodikas pou prepei na valo telika einai autos?

<embed src="http://www.geocities.com/rtdchat/aaa.mp3" width="145" height="55" autostart="true" hidden="true">

(giati kai pali den paizei:( ...)
ksexasa na po oti to komati einai anevasmeno se host,opote to link vazo etsi?
episis auto to <noembed> kai </noembed> prepei na to valo?
Hombre!!! Que dices ahora???

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 23 Ιουν 2006 15:53

..άν αυτή είναι η σωστή διαδρομή του αρχείου στον σέρβερ, τότε είναι ΟΚ !
αλλίως να θέσεις σωστά τη διαδρομή μέσω των φακέλων-υποφακέλων στους οποίους το τραγούδι σου βρίσκεται π.χ /marika/traguida/areio.mp3 ktl..
..δοκίμασε να το γράψεις δίχως το noembed όπως το ανέφερες εδώ και έτσι παίζει .
* α!.. και παραπάνω επειδή το κρύβεις να μη φαίνεται με το hidden="true" δε χρειάζεται να βάζεις width & height - ύψος & πλάτος ! σβήσε τα.. και άσε το υπόλοιπο όπως το έγραψες!

..::LaLa::..
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006 12:25

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ..::LaLa::.. » 23 Ιουν 2006 16:02

den paizei :( ti allo na kano pia?? eleos...
Hombre!!! Que dices ahora???

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 23 Ιουν 2006 19:52

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <embed src="arxeio.mp3" autostart="true" loop="true"
width="2" height="0">
</embed>
<noembed>
<bgsound src="arxeio.mp3" loop="infinite">
</noembed>
Αυτό δεν παίζει ;
Σε IE,Opera πάντως παίζει άνετα, Σε Firefox το θές ; Σε Firefox δεν παίζει αν δεν έχεις εγκατεστημένο κάποιο player, συνήθως χρειάζεται το Apple Quicktime ή το Quick Alternative αλλά η εγκατάσταση είναι προβληματική απ' ότι έχω δεί ακόμα.. :(
* Safari και Firefox δεν νομίζω πως ακόμα υποστηρίζουν το background music καθαρά..

ν κάποιος άλλος ξέρει πως θα πετύχουμε music background σε Firefox δίχως προβλήματα ας κάμει το καλό με ένα post :wink:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από skeftomilos » 23 Ιουν 2006 22:18

Κάποιος μπορεί να θέλει να βάλει μουσική στη σελίδα του, και κάποιος άλλος μπορεί να μη θέλει να ακούει μουσικές όταν βρίσκεται στο Internet. Γι αυτό υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί browsers (και πολλά και διαφορετικά plugins και extensions) για να είναι ευχαριστημένος κυρίως ο δεύτερος. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 23 Ιουν 2006 22:37

Ναι όπως πάντα σωστός ο μέγας Skeftomilos, ;)
όμως εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε όλοι οι browsers να υποστηρίζουν σημεία όπως και το σχετικό, δίοτι δε μου αρέσει ο κάθε browser ασχέτως της ποιότητας του και των δυνατοτήτων του να θέτει "φράγματα" στην φαντασία του δημιουργού δήθεν "προστατεύοντας" τον χρήστη .
Το τι θέλει να δώσει ο δημιουργός και το τι θέλει να πάρει ο επισκέπτης είναι σχετικά πράγματα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Firefox, είναι πιο "λειτουργικός" με την τεράστια συνεχώς αναπτυσόμενη συλλογή από extentions αλλά σχετικά με το background musιc θα έπρεπε να το υποστηρίζει είδη απο καιρό , αλήθεια υπάρχει κάποιο σχετικό extention (συγκεκριμένα) δε μας είπες Skeftomilos ?

..::LaLa::..
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006 12:25

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ..::LaLa::.. » 24 Ιουν 2006 01:13

meta kopon kai vasanon epaikse se IE alla se firefox nop... :(
Hombre!!! Que dices ahora???


Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από EneMe » 24 Ιουν 2006 12:01

Καλύτερα να μην βάλεις mp3, βαραίνεις χωρίς λόγο την σελίδα σου... :)

..::LaLa::..
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006 12:25

pos mpainei mousiki se background?

Δημοσίευση από ..::LaLa::.. » 24 Ιουν 2006 12:08

um..kai ti 8a protines na valo? i8ela poli na valo music background,alla ontos varainei poli kai telika,alles fores douleuei kai alles oxi...exo anevasei to css tou profil se host(to idio pou einai anevasmeno kai to song) kai douleuei gia kanena 10lepto..meta tpt..oute to css oute to kommati.. paizei na ftaiei to joy? na min to sikonei kan?
Hombre!!! Que dices ahora???

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες