Προβλημα σε πινακα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
cyberspot
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 06 Μαρ 2006 11:26

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από cyberspot » 25 Ιουν 2006 13:01

Καλημέρα
Εχω κατασκευάσει εναν πίνακα με τρείς κολονες και μια γραμμή, η πρώτη και η τρίτη κολόνα είναι οι γωνίες σε ενα menu. Σε αυτά τα κελία έχω κάνει import τις ανάλογες εικόνες και στο μεσαίο κελί εχω χρησιμοποιήσει μια εικόνα σαν background (και εχω ορίσει το ύψος σε pixel).

Με το που έβαλα στο μεσαίο κελί ενα αλλο κελι (μικρότερου ύψους απο το εξωτερικό) για να γράψω κειμενο, αυτομάτος μετατοπιστικε ελαχιστα προς τα πάνω το background του κελιού.
Με ποιόν τροπο μπορώ να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα

Σας ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από EneMe » 25 Ιουν 2006 13:53

Nα υποθέσω ότι αυτή η αλλαγή δεν ήταν η ίδια σε internet explorer και firefox...

Κάτι παρόμοιο μου είχε εμφανιστεί κι εμένα...
Το διόρθωσα εισάγωντας στο μεσαίο έναν νέο πίνακα...

Υγ: Είναι στήλη, όχι κολώνα... ;)

cyberspot
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 06 Μαρ 2006 11:26

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από cyberspot » 25 Ιουν 2006 19:53

Μόνο στον firefox είδα το παραπάνω πρόβλημα.
Tι ακριβώς εννοείς όταν λες (εισάγωντας στο μεσαίο έναν νέο πίνακα...)

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από EneMe » 25 Ιουν 2006 23:37

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table>
    <tr>
        <td></td>
        <td>
                                     <table>
                                     <tr>
                                     <td></td>
                                     <td></td>
                                     </tr>
                                     <tr>
                                     <td></td>
                                     <td></td>
                                     </tr>
                                     </table>
        </td>
        <td></td>
    </tr>
</table>
Κάτι τέτοιο...

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από Risk » 26 Ιουν 2006 02:35

Η λύση πυ σου έδωσε ο EneMe είναι πολύ καλή και πρόσεξέ την. Θα χρειαστεί πάρα πολές φορές να φτιάξεις εμφολευμένο πίνακα μέσα σε ένα ήδη υπάρχοντα,τουλάχιστον εγώ τώρα τελευταιά το χρησιμοποιώ πάρα πολύ!

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από cherouvim » 26 Ιουν 2006 08:58

Harise mas ligo apo to kodika kai ta grafika sou.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από EneMe » 26 Ιουν 2006 10:36

Mε την παραπάνω λύση αντιμετώπισα πρόβλλημα εμφάνισης σε internet explorer, ενώ σε firefox φαινόταν κανονικά...

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Προβλημα σε πινακα

Δημοσίευση από Risk » 27 Ιουν 2006 03:39

Με την λύση που έδωσες παραπάνω εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στον ΙΕ. Ίσως χρειαστεί να παίξεις με τις αναλογίες-pixel των πινάκων σου!

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες