Τυχαιο

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ikor
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 28 Ιουν 2006 19:53

Τυχαιο

Δημοσίευση από ikor » 28 Ιουν 2006 20:02

Πως μπορώ να κάνω με java script να εμφανιζεται κατι τυχαια. Δλδ ας πουμε θελω να εμφανιζεται τυχαια μια εικονα.

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Τυχαιο

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 28 Ιουν 2006 21:31

..άν κατάλαβα καλά λές για τυχαία εμφάνισης κάποιας εικόνας σωστά ;

'Αν είναι έτσι,
η βασική ιδέα, είναι η δημιουργεία ένος απλού πίνακα (array), που θα περιλαμβάνει έναν συγκεριμένο αριθμό εικόνων και που κάθε φορά που η σελίδα σου θα γίνεται refresh-reload, μια από αυτές τις εικόνες θα εμφανίζεται "τυχαία" .
Π.χ στο παρακάτω παράδειγμα θα χρη/με 3 εικόνες σε έναν πίνακα με το όνομα "peikones".

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JavaScript">

peikones = new Array&#40;3&#41;;

// Ονομασία του νέου μας πίνακα 

peikones&#91;0&#93; = "<img src='/eikona1.png' alt='1i eikona' title='1i eikona'>";

peikones&#91;1&#93; = "<img src='/eikona2.png' alt='2i eikona' title='2i eikona'>";

peikones&#91;2&#93; = "<img src='/eikona3.png' alt='3i eikona' title='3i eikona'>";

// Πίνακας με 3 στοιχεία, άρα 3 εικόνες, αριθμούμε αρχίζοντας απ' το 0 -> &#91;0&#93;,&#91;1&#93;,&#91;2&#93; = σύνολο 3


index = Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41; * peikones.length&#41;;

 // Τυχαία επιλογή μίας εκ των τριών εικόνων

document.write&#40;peikones&#91;index&#93;&#41;;

</script>
* Φυσικά μη ξεχάσεις να βάλεις τα σωστά paths των εικόνων σου ανάλογα τη πορεία που ακολουθούν στον δίσκο σου (site κτλ!)

Ελπίζω να βοήθησα.. :wink:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ALKIVIADES την 28 Ιουν 2006 23:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ikor
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 28 Ιουν 2006 19:53

Τυχαιο

Δημοσίευση από ikor » 28 Ιουν 2006 23:19

με βοηθησες πολυ ... κατι τελευταιο δεν μου λες μπορω το ιδιο κομματι να το χρησιμοποιησω και για κειμενο;

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Τυχαιο

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 28 Ιουν 2006 23:25

Φυσικά και μπορείς έτσι ,

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JavaScript">

peikones = new Array&#40;3&#41;;

// Ονομασία του νέου μας πίνακα

peikones&#91;0&#93; = "ena";

peikones&#91;1&#93; = "dio";

peikones&#91;2&#93; = "tria";

// Πίνακας με 3 στοιχεία, άρα 3 λέξεις-προτάσεις, αριθμούμε αρχίζοντας απ' το 0 -> &#91;0&#93;,&#91;1&#93;,&#91;2&#93; = σύνολο 3


index = Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41; * peikones.length&#41;;

 // Τυχαία επιλογή μίας εκ των τριών προτάσεων

document.write&#40;peikones&#91;index&#93;&#41;;

</script>
:D ;)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ikor
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 28 Ιουν 2006 19:53

Τυχαιο

Δημοσίευση από ikor » 28 Ιουν 2006 23:53

Μπορω το ιδιο πραγμα να το κανω με html; Δεν θελω να μου εμφανιζεται τυχαια εικονες ή κειμενο αλλά το αποτελεσμα ενας κωδικο js. Και απλως επειδη δεν εχω ιδεα με javascript ... δεν μπορω να καταλαβω που κανω λαθος ... για αυτο σε ρωταω με html αν γινεται

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Τυχαιο

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 29 Ιουν 2006 00:00

..δεν σε κατάλαβα τι αποτέλεσμα κώδικα js θέλεις να εμφανίζεται ;;
εξήγησε το καλύτερα..

πάντως αν θές να το δείς πως λειτουργεί σε μια html σελίδα απλά θα πρέπει να βάλεις το js script μέσα στον ΗΤΜL κώδικα, απλά :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <head>
  <title>0 titl0s tis s3lid@s m0u</title>
  </head>
  <body>
<script language="JavaScript">

peikones = new Array&#40;3&#41;;

// Ονομασία του νέου μας πίνακα

peikones&#91;0&#93; = "ena";

peikones&#91;1&#93; = "dio";

peikones&#91;2&#93; = "tria";

// Πίνακας με 3 στοιχεία, άρα 3 εικόνες, αριθμούμε αρχίζοντας απ' το 0 -> &#91;0&#93;,&#91;1&#93;,&#91;2&#93; = σύνολο 3


index = Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41; * peikones.length&#41;;

 // Τυχαία επιλογή μίας εκ των τριών εικόνων

document.write&#40;peikones&#91;index&#93;&#41;;

</script>

  </body>
</html>
* Mε HTML δεν μπορείς να δημιουργήσεις "τυχαιότητα" είναι markup γλώσσα .
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Τυχαιο

Δημοσίευση από skeftomilos » 29 Ιουν 2006 02:46

Να κι ένα παλιότερο topic: Τυχαία κείμενα
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ikor
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 28 Ιουν 2006 19:53

Τυχαιο

Δημοσίευση από ikor » 29 Ιουν 2006 03:19

Εχω καποιες διαφημισεις ... ολες γραμμενες σε javasricpt ... Και θελω σε καθε φορτομα της σελιδας να εμφανιζει τυχαια την διαφημιση. Προσπαθησα να βαλω αντι για "ena" "dio" ktl των κωδικας της διαφημισεις ... αλλα δεν μου βγαζει αυτο που θελω

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Τυχαιο

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 29 Ιουν 2006 05:13

:P
...πάλι δε σε κατάλαβα..
έχεις διαφημίσεις γραμένες σε javascript ?

'Εστω ότι έχεις, γράψε τον κώδικα μια απ αυτές για να καταλάβω και γω για τι ακριβώς μιλάμε έτσι δε καταλαβάινω..γράψε code ή url ή στείλε p.m .
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ikor
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 28 Ιουν 2006 19:53

Τυχαιο

Δημοσίευση από ikor » 29 Ιουν 2006 09:25

ειναι οι διαφημισεις απο το google adsense ...

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Τυχαιο

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Ιουν 2006 02:06

Επεμβάσεις στο adsense μου φαίνονται χλωμές, καθώς ο σχετικός JS κώδικας δεν έρχεται από το δικό σου server αλλά της Google. Ίσως μπορείς να ζητήσεις από τη Google να εμφανίζει πιο τυχαίες διαφημίσεις. Δεν το ξέρω καθόλου όμως αν παίζει το σενάριο.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες