Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από EneMe » 02 Ιαν 2003 12:43

Καλημερούδια... :P :D :P

Έχω το εξής "πρόβλημα":

Χρειάζομαι ένα περιφερειακό αποθηκευτικό μέσο (κάτι σαν φορητό σκληρό δίσκο) στο οποίο να έχω τα wavs μου και 3-4 προγράμματα ήχου, τα οποία όμως να τρέχω από εκεί!
Μιλάμε για τουλάχιστον 5-6 GB χωρητικότητα και μια σχετική ασφάλεια των δεδομένων μου! Απ'ότι είχα ακούσει παλιότερα, οι φορητοί σκληροί χτυπάνε πολύ εύκολα, αλλά εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο... Τα zip, αν και δεν το έχω πολυψάξει, έχω ακούσει ότι είναι πολύ ευαίσθητα σε μαγνητικά πεδία...
Να ρωτήσω επιπρόσθετα: Γίνεται να τρέχω, από το όποιο αποθηκευτικό μέσο πάρω, τα προγράμματά μου άμεσα, χωρίς άλλες ρυθμίσεις; Εννοώ δεν θα υπάρχει πρόβλημα κατά την εγκατάσταση σχετικά με το registry; Ότι πάρω θα περιφέρεται συνεχώς σε διάφορους υπολογιστές!

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από Enigma » 02 Ιαν 2003 14:35

Τα ZIP απ' ότι ξέρω έχουν φτάσει τα 750 MB και οι εξωτερικές μνήμες το 1 GB.
Μια ιδέα για 5 περίπου GB θα ήταν να είχες σε ένα PC ένα DVD-Recorder
και να έγραφες ένα επανεγγράψιμο DVD όπου μετά θα το πήγαινες όπου ήθελες.
Έτσι όμως θα μπορούσες να κάνεις επεξεργασία μόνο στο πρώτο PC.
Οπότε μάλλον σε εξωτερικό δίσκο καταλήγεις μου φαίνεται.

Το σημαντικό πρόβλημα όμως είναι ότι θέλεις να έχεις και προγράμματα σε αυτόν,
και τότε σίγουρα θα έχεις πρόβλημα με τις καταχωρήσεις των προγραμμάτων στην Registry.

Ίσως να μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα, εάν κάνεις εγκατάσταση των προγραμμάτων αυτών, ξεχωριστά από κάθε PC στο μέσο αυτό ώστε να ενημερωθεί η Registry σε κάθε PC.
Βασικό στην περίπτωση αυτήν είναι το εξωτερικό αυτό μέσο, να παίρνει το ίδιο γράμμα συσκευής σε κάθε PC και να έχεις τα ίδια ονόματα στα directory.
Δεν ξέρω όμως εάν κάθε PC βγάζει error στην Registry όταν μπουτάρει και δεν έχει συνδεδεμένη την συσκευή.

Άβαταρ μέλους
spin
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 19 Δεκ 2002 06:52
Τοποθεσία: Los Angeles
Επικοινωνία:

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από spin » 02 Ιαν 2003 21:48

ta zip einai kali lisei kai ego me afta doulevo etsi metafero ta instrumetals mou se studio gia eggrafi...

Άβαταρ μέλους
Panamor
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 26 Αύγ 2002 21:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από Panamor » 02 Ιαν 2003 22:26

Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος μας χρειάζεται το εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο για λόγους φορητότητας. Να έχει την δυνατότητα να φορτώσει σε οποιοδήποτε Η/Υ τα προγράμματα και τα δεδομένα του και να μην έχει επίδραση στο Η/Υ μετά την αποχώρηση τους. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ειδικά στο τομέα των προγραμμάτων.
Εαν μιλάμε για προγράμματα τύπου Cubase ή Cakewalk δεν γίνεται γιατί χρειάζεται install, κάνει άλλαγες στο registry και προσθέτει dll αρχεία στο System folder. Προτείνω 2 λύσεις λοιπόν.

1. Οικονομική λύση : Ενα CD-RW. Θα έχεις 1 cd με τα installers των προγραμμάτων που έχεις και όσα cds χρειάζεσαι για τα wav σου..... Μεγάλος μπελάς ειδικά όταν στο H/Y που δουλεύεις δεν έχει CD-R για να γράψεις τις δημιουργίες σου.

2. Ακριβή λύση : Ενα laptop. Βάζεις τα πάντα μέσα και το παίρνεις μαζί σου.

Κρίμα που τα Windows δεν έκλεψε το μεγάλο πλεονέκτημα του Macintosh. Τα βάζεις όλα σ'οποιοδήποτε μονάδα δίσκο (HDD ή Zip), προσθέτεις ένα ντοσιέ συστήματος και είσαι έτοιμος να το βάλεις σε άλλο Macintosh με μόνη αλλαγή στο ορισμό του δίσκου εκκίνησης....

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από EneMe » 02 Ιαν 2003 23:07

Κατ'αρχήν ευχαριστώ που ασχολήστε με το πρόβλημά μου!

Τα προγράμματα να πω πάει, δεν μπορώ!

Από την άλλη όμως δουλεύω μόνο με wavs και έχω ήδη 4 cds γεμάτα samples. Δεν μπορώ να βάζω/βγάζω τα cds συνέχεια! Θα ήταν σωστό να τα έχω στον σκληρό μου όλα, όμως δεν δουλεύω σε έναν υπολογιστή!
Να προσθέσω και καμιά 15αριά cds με mp3s που είναι σχεδόν απαραίτητα για remixes, πάει, τελείωσε! Πόσα drives θα χρειάζομαι;

Ήλπιζα τουλάχιστον τα wavs μου να τα έχω κάπου μαζεμένα!

Τί να κάνω ρε παιδιά; Έχω μαζέψει πολύ υλικό!!! :( :-?

Όσο για το laptop απορρίπτεται : είναι ακριβό ένα καλό laptop (η επεξεργασία ήχου απαιτεί υψηλές αποδόσεις) οπότε...
(έχω δοκιμάσει με laptop δανεικό, αλλά δεν...) :(

Άβαταρ μέλους
Panamor
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 26 Αύγ 2002 21:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από Panamor » 02 Ιαν 2003 23:20

Εχεις τους Η/Υ στο ίδιο χώρο? Εαν ναι, γιατί δεν στήνεις ένα δίκτυο?

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από EneMe » 02 Ιαν 2003 23:36

Οι υπολογιστές είναι 3 και βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη :(

Άβαταρ μέλους
Panamor
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 26 Αύγ 2002 21:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από Panamor » 02 Ιαν 2003 23:57

Φίλε μου η μόνη λύση είναι η αγορά εξωτερικό SCSI σκληρό δίσκο με δικό του κουτί και τροφοδοτικό και 3 SCSI controllers για τους H/Y. Βάζεις τα προγράμματα και στα 3 μηχανήματα και όλα τα δεδομένα σου στο σκληρό δίσκο. Το πλεονέκτημα με το SCSI είναι ότι το controller έχει εξωτερική υποδοχή (δεν χρειάζεται ν'ανοιξεις το Η/Υ και να συνδέσεις το δίσκο σε IDE slot)

Άβαταρ μέλους
Panamor
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 26 Αύγ 2002 21:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από Panamor » 03 Ιαν 2003 00:14

Για δες και το Iomega Peerless

http://www.iomega-europe.com/eu/categor ... ess&Page=1

Tιμή : 420 euro + ΦΠΑ

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από EneMe » 03 Ιαν 2003 13:26

Ευχαριστώ Panamor!

Θα το κοιτάξω το θέμα και θα δω τι θα κάνω!

Και πάλι ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Nkapa
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: 22 Απρ 2002 16:38
Τοποθεσία: Μυτιλήνη
Επικοινωνία:

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από Nkapa » 03 Ιαν 2003 16:08

Υπάρχουν και εξωτερικές συσκευες που συνδέοντε με USB καλώδιο και μέσα βάζεις ότι δίσκο θελεις σου βγαίνει πιο οικονομικό! Το θέμα είναι τι θα κάνεις με τα προγράμματα που θέλεις να τρέχουν σε άλλα PC. Για μένα το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι ρίξεις τα setup για να μπορείς να τα κανεις εγκατασταση σε κάθε PC.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Τί ακριβώς χρειάζομαι;

Δημοσίευση από EneMe » 03 Ιαν 2003 17:03

Nick έγραψε:Υπάρχουν και εξωτερικές συσκευες που συνδέοντε με USB καλώδιο και μέσα βάζεις ότι δίσκο θελεις σου βγαίνει πιο οικονομικό!
Ποιές συσκευές εννοείς; Πού μπορώ να βρω πληροφορίες;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες