html tables

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
agnostos1
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2006 17:40

html tables

Δημοσίευση από agnostos1 » 06 Ιούλ 2006 17:43

Καλησπέρα παιδιά, προσπαθώ να φτιάξω μια σελίδα με html και έχω γενικά πολλά προβληματάκια, θέλω να φτιάξω ένα τέτοιο προσχέδιο :

Εικόνα

το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να φτιάξω την μπάρα με τα νέα στα πλάγια, καμιά βοήθεια? ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

html tables

Δημοσίευση από manolism » 06 Ιούλ 2006 17:52

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table width="57%" height="525" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td height="98" colspan="2">&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="73%" height="42">&nbsp;</td>
    <td width="27%" rowspan="2">&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="191">&nbsp;</td>
  </tr>
</table>
Κάτι τέτοιο θέλεις;

agnostos1
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2006 17:40

html tables

Δημοσίευση από agnostos1 » 06 Ιούλ 2006 17:59

σωστός και ευχαριστώ πολύ, όταν όμως π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td width="73%" height="42">τεστ</td>
το test εμφανίζεται στη μέση της οθόνης, αν θέλω να γράψω πάνω αριστερά, πως γίνεται να το κολλήσω αυτό?

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

html tables

Δημοσίευση από manolism » 06 Ιούλ 2006 18:05

Βάζεις αυτό και παίζεις με top bottom και middle

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td height="192" valign="top">mcgbvcmbnmmbn</td>

agnostos1
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2006 17:40

html tables

Δημοσίευση από agnostos1 » 06 Ιούλ 2006 18:39

ωραία, οπότε όταν γεμίσω τη σελίδα με περιεχόμενα ( την κεντρική επιλογή ) και μετά θέλω να φτιάξω χαμηλά ένα πεδίο στο οποίο θα βάλω ένα μπανεράκι θα βάλω αυτόν τον κώδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<tr>
    <td height="191">&nbsp;</td>
  </tr> 
και αναλόγως θα παίξω με το Height


agnostos1
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2006 17:40

html tables

Δημοσίευση από agnostos1 » 06 Ιούλ 2006 20:12

thanks για την ανταπόκριση...μια ακόμα ερωτησούλα που έχω είναι : δουλεύω με το flash για να φτιάξω ένα Intro , έχω βρει μια γραμματοσειρά την Calligraph421 BT, έπειτα δουλεύωντας στο dreamweaver θέλω το menu μου να έχει αυτή τη γραμματοσειρά αλλά δεν υπάρχει σαν επιλογή τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές , υπάρχει κάποιος τρόπος να την μεταφέρω ή απλά να την προσθέσω σαν εξωτερική γραμματοσειρά?
ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

html tables

Δημοσίευση από cdhyper » 06 Ιούλ 2006 21:27

Την γραμματοσειρά αυτή θα την περάσεις ως εικόνα στην html γιατί αν την περάσεις ως κείμενο το βλέπω χλωμό να την έχει το pc του επισκέπτη σου για να την εμφανίσει. Επίσης το flash intro καλό θα ήταν να το αναθεωρήσεις ως ιδέα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

agnostos1
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2006 17:40

html tables

Δημοσίευση από agnostos1 » 06 Ιούλ 2006 21:43

cdhyper έγραψε:Την γραμματοσειρά αυτή θα την περάσεις ως εικόνα στην html γιατί αν την περάσεις ως κείμενο το βλέπω χλωμό να την έχει το pc του επισκέπτη σου για να την εμφανίσει. Επίσης το flash intro καλό θα ήταν να το αναθεωρήσεις ως ιδέα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
βασικά δεν είναι κάτι το τρομερό το Intro το οποίο ια καθυστερήσει την εμφάνιση της σελίδας σε έναν χρήστη με pstn σύνδεση απλά θα εμφανίζεται μια λέξη και μια εικόνα από πίσω, τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή...

το θέμα είναι ότι θέλω να έχω γράμματα τα οποία θα είναι κάπως περίεργα ( όπως η γραμματοσειρά που ανέφερα στο flash), εννοείς να αποθηκεύσω την λέξη στο flash σαν εικόνα και να την περάσω στην html?

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

html tables

Δημοσίευση από cdhyper » 06 Ιούλ 2006 21:54

Πέρνα τη όπως θες (είτε εικόνα είτε flash) αρκεί να μην είναι σε μορφή κειμένου γιατί ο χρήστης δεν θα τη δει. Και το intro δεν στο λέω μόνο επειδή μπορεί να είναι βαρύ, αλλά επειδή είναι και σπαστικό και άχρηστο.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

agnostos1
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2006 17:40

html tables

Δημοσίευση από agnostos1 » 07 Ιούλ 2006 02:36

ναι οκ κατάλαβα και ευχαριστώ, μια ακόμα ερωτησούλα τώρα που πήρα φόρα...

στον αρχικό πίνακα έβαλα allign=center , αν βάλω allign=left θα πάει αριστερά ο πίνακας, για να αφήσω ένα κενό από την αριστερή άκρη της οθόνης στο σημείο που αρχίζει ο πίνακας πως μπορώ να το δηλόσω αυτό? ευχαριστώ πολύ

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες