movie controller

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

movie controller

Δημοσίευση από apoel » 09 Ιούλ 2006 01:53

Το λοιπόν αν και κάπως αρχάριος, κοντεύω βέβαια να ξεπεράσω αυτό το στάδιο :p, αποφάσισα να γράψω και εγώ ένα tutorial.

Θα σας βοηθήσω να κάνετε ένα movie controller, δλδ να μπορεί ο χρήστησ να σταματά το flash, να το ξαναξεκινά απο εκεί που το σταμάτησε και να το παίρνει πίσω στην αρχή.

Θα χρειαστούμε ενα dynamic textbox που του δίνουμε το instance name ballon_txt, θα χρειαστόυμε επίσης το σήμα που δίχνει πως ξεκινά, το σήμα που δίχνει πως σταματά και το σήμα που δίχνει πως κάνει rewind (πως πάει στην αρχή).

Είναι καλύτερα να έχετε το movie controller διαθέσιμο σε όλη την διάρκεια του flash αρα σε όλα τα frames αν και μπορείτε να το κάνετε μόνο για ένα frame, εμποδίζοντας έτσι τον επισκέπτη να έχει πλήρη άνεση.

Αφού κάνετε import στο stage τα τρία σήματα, κάνετε στο κάθε σήμα ξεχοριστά δεξί κλικ, επιλέγετε convert to symbol, επιλέγετ το button και δίνετε στο καθένα το αντίστιχο του όνομα.

Αφόυ τα έχετε κάνει και τα τρία σήματα symbols, επιλέγετε το σήμα του play και ανοίγετε το actions panel όπου γράφετε τα ακόλουθα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (rollOver) {
	ballon_txt.text = "play";
}
on (rollOut) {
	ballon_txt.text = "";
}
on (release) {
	play();
}
Μετά επιλέγετε το σήμα του stop και γράφετε τα ακόλουθα στο actions panel:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (rollOver) {
	ballon_txt.text = "stop";
}
on (rollOut) {
	ballon_txt.text = "";
}
on (release) {
	stop();
}
Και τέλος επιλέγετε το σήμα του rewind και γράφετε τα ακόλουθα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (rollOver) {
	ballon_txt.text = "rewind";
}
on (rollOut) {
	ballon_txt.text = "";
}
on (release) {
	gotoAndPlay (1);
}
Αν θέλετε να σταματά η ταινία όταν κάνετε rewind και να την ξεκινάτε εσείς με το play butoon, αντικαταστίστε απλώς το gotoAndPlay με το gotoAndStop.

Ελπίζω να σας βοήθησα και αν σας βοήθησα απλώς πέστε μου το για να ξέρω να γράψω και άλλα :p
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apoel την 10 Ιούλ 2006 01:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

movie controller

Δημοσίευση από cordis » 09 Ιούλ 2006 20:14

αν θες κάνε το edit στα ελληνικά να το ορίσω και ως tutorial. ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

movie controller

Δημοσίευση από apoel » 09 Ιούλ 2006 23:55

tha to kano meta tin paratasi tou telikou :p

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες