dio if mazi

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 12 Ιούλ 2006 03:17

pedia pos tha sximatiso ton kodiko gia na valo dio paragontes se ena if prin na proxorisi, gia paradigma na elegxi ke to this._x ke to this._y prin na kani ta ipolipa.

gia na katalavete kalitera

onClipEvent (tade leme tora :p ) {
if (this._x and this._y == _root.kapio antikimeno) {
gotoAndStop (2);
} else {
gotoAndStop(1);
}
}

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Ιούλ 2006 06:40

if (this._x == 1 && this._y == 1)

and -> &&
or -> ||
not -> !=

Στο παρακάτω λινκ, θα βρεις όλους τους operators
http://www.adobe.com/support/flash/acti ... ictionary/
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 12 Ιούλ 2006 12:30

thanks

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 12 Ιούλ 2006 13:58

tote giati otan vazo ton akoloutho kodiko den mou doulevi sosta?

Κώδικας: Επιλογή όλων

onClipEvent (enterFrame) {
	if &#40;this._x > 575 && this._y <600&#41; &#123;
		_root.crush_txt.text = "you have crushed";
		_root.gotoAndStop &#40;2&#41;;
	&#125;else &#123;
		_root.crush_txt.text = "";
	&#125;
molis pai to aerostato mou sto x na ine megalitero apo 575 me perna sto deftero frame parolo pou to y mou ine megalitero apo 600

episis oute afto doulevi sosta

Κώδικας: Επιλογή όλων

onClipEvent &#40;enterFrame&#41; &#123;
	if &#40;this._x == dexixtipima || this._x == aristeroxtipima && this._y == panoxtipima || this._y == katoxtipima&#41; &#123;
		_root.gotoAndStop &#40;2&#41;;
	&#125;
&#125;

Κώδικας: Επιλογή όλων

dexixtipima = _root.stone_mc._x + _root.stone_mc._width/2;
aristeroxtipima = _root.stone_mc._x - _root.stone_mc._width/2;
panoxtipima = _root.stone_mc._y - _root.stone_mc._height/2;
katoxtipima = _root.stone_mc._y + _root.stone_mc._height/2;
den doulevi katholou parolou pou den vriski lathos sto actionscript otan to kano check, otan xekina to "pexnidi" den to lamvani katholou ipopsi tou

:(


Knorcedger stirizome pano sou :p

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Ιούλ 2006 19:27

Κώδικας: Επιλογή όλων

i = true;
j = false;
if &#40;i && j&#41; &#123;
	trace&#40;"yeah"&#41;;
&#125; else if &#40;i || j&#41; &#123;
	trace&#40;"so"&#41;;
&#125; else &#123;
	trace&#40;"gone"&#41;;
&#125;
Ο παραπάνω κώδικας, θα εκτυπώσει "so". Στην περίπτωση σου, μαλλον παιζει κατι με το που ξεκιναει το αερόστατο
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από Hermeia » 12 Ιούλ 2006 19:41

apoel έγραψε:tote giati otan vazo ton akoloutho kodiko den mou doulevi sosta?

Κώδικας: Επιλογή όλων

onClipEvent &#40;enterFrame&#41; &#123;
	if &#40;this._x > 575 && this._y <600&#41; &#123;
		_root.crush_txt.text = "you have crushed";
		_root.gotoAndStop &#40;2&#41;;
	&#125;else &#123;
		_root.crush_txt.text = "";
	&#125;
molis pai to aerostato mou sto x na ine megalitero apo 575 me perna sto deftero frame parolo pou to y mou ine megalitero apo 600
μαλλον γιατι του εχεις πει να γραφει το μηνυμα ΜΟΝΟ αν ΚΑΙ το ψ ειναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ (<) απο 600


.. το επόμενο εχει πολλους μαζεμένους τελεστες.. και μηπως ειναι καπως nested ?
(μηπως χρειάζονται παρενθεσεις για πιο ξεκάθαρες προτεραιότητες?)
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 12 Ιούλ 2006 20:50

Knorcedger an mporis elexe to file ke pes mou ti ginete pls. se katataleporo :( ala vlepis sou exo poli empistosini :)
Συνημμένα
help pls.part1.rar
simazepsa ligo to code tora gia na min exo ekato fores to onClipEvent (enterFrame)
(255 KiB) Μεταφορτώθηκε 87 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apoel την 13 Ιούλ 2006 01:18, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 12 Ιούλ 2006 20:53

ela ke to part2 eprepe na ta xoriso se file os 256 kb gia na mporeso na ta anevaso sto freestuff
Συνημμένα
help pls.part2.rar
(201.73 KiB) Μεταφορτώθηκε 90 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apoel την 13 Ιούλ 2006 01:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Ιούλ 2006 23:02

Μαστορα δεν προλαβαινω να το κοιταξω τωρα, παω τσαρκα, αυριο το πρωι, θα σου πω τι γινεται
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 13 Ιούλ 2006 00:27

na se kala megale, entometaxi ta ekana xana upload simazevontas ligo ton code, an thes xanakatevasta

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 13 Ιούλ 2006 01:24

megale to provlima lithike :p epitelous :p i lisi itan poli pio apli ke vriskotan se ena tutorial tou lightforce :p alla pali exo tin aporia giati to diko mou den douleve etsi an exis tin orexi pls elexe to avrio to proi. thnx

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από Knorcedger » 13 Ιούλ 2006 04:31

Λοιπόν, έφτιαξα το αρχειο σου, σχεδον ξανα απο την αρχή, έτσι όπως θα το έφτιαχνα εγω. Σίγουρα θα βρεις αρκετα καινουρια πράγματα μέσα στον κώδικα, αλλα αφου βλεπω πως έχεις όρεξη, δεν νομιζω πως θα εχεις προβλημα, αν και εγω εδω θα ειμαι για ότι θες

http://rapidshare.de/files/25691892/help_plsm.zip.html
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 13 Ιούλ 2006 07:45

Knorcedger na 'se kala megale. exo mia aporia omos to _parent ennois na anixis sto idio parathiro i ine kati allo?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από Knorcedger » 13 Ιούλ 2006 14:01

έχω γράψει κάτι τετοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

aerostato.onEnterFrame = function&#40;&#41;&#123;
   this._parent.xposition.text =...
&#125;
Αυτο σημαινει, πήγαινε στο "this" (δηλαδη στο aerostato), και μετα με το _parent, πήγαινε ένα επίπεδο πάνω, δηλαδη εκει που βρίσκεται το aerostato (στην περιπτωση μας στο _root), και εκει ψάξε για το xposition, για να του δωσεις τιμη. Όλα αυτα, τα έκανα για να μην γράψω το _root. Αν μπορεις, μην χρησιμοποιήσεις ΠΟΤΕ το _root
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

dio if mazi

Δημοσίευση από apoel » 13 Ιούλ 2006 19:06

thanks a lot

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες