Σβησιμο αρχειου

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από oikonomou » 13 Ιούλ 2006 18:07

Και παλι εδω λοιπον..
εχω ενα προβλημα στο να σβηνω τις φωτο που ανεβαζω -επιτυχως :D - στον καταλογο μου. Συγκεκριμενα το :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$db1 = @mysql_connect&#40;"localhost", "*****", "********"&#41;;
$db2= @mysql_select_db&#40;"login"&#41;;
$query1="SELECT logo FROM plus_signup WHERE userid='$id' ";
mysql_close&#40;&#41;;

$logo=mysql_result&#40;$query1,"logo"&#41;;
$logo="images/".$logo;
$ok2=unlink&#40;"$logo"&#41;;
if&#40;$ok2&#41; &#123; echo "Sbistike"; &#125; else &#123; echo "Den sbistike"; &#125;
?>
μου βγαζει λαθος το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Warning&#58; mysql_result&#40;&#41;&#58; supplied argument is not a valid MySQL result resource in c&#58;\program files\easyphp1-8\www\mine\delete.php on line 24
Warning&#58; unlink&#40;images/&#41;&#58; Permission denied in c&#58;\program files\easyphp1-8\www\mine\delete.php on line 26
και καλα το 1ο αλλα γιατι ενω δουλευω τοπικα βγαινει το Permission denied;
Οπως καταλαβατε ο καταλογος ειναι ο images.
Έλεος με γκρίκλις πλέον. Γράψτε ελληνικά

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Ιούλ 2006 18:51

katarxiv afto pou sou leei to proto error eivai oti exeis eva error sto sql query sou dior8oseto.

sou lipei n function pou 8a kavei to query ... mysql_query . Kaveis katef8iav fetch se eva aviparkto resurce opote dikeos sou xtipaei to la8os afto.

Exovtas to error afto dev sou epistrefei tnv timi pou sou xriazete stnv metabliti $logo.

Etsi otav kaleis tnv unlink iparxei movo to apended path pou stnv periptosi sou eivai eva folder.

H unlink dev mporei va sbisei eva folder (gia va sbiseis folder prepei va xrisimopiiseis tnv rmdir() )
kai etsi sou epistrefei Permision denied.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από fafos » 13 Ιούλ 2006 20:10

Ego xrhsimopoio to parakato (svhnei kai tis analoges mikrografies an yparxoun):

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;$id&#41; &#123;
	$link = mysql_connect&#40;localhost, user, pass&#41;;
	$query = "SELECT image, thumb FROM images_table WHERE id='$id'";
	$result = mysql_db_query&#40;onomavashs, $query, $link&#41;;
	$data = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
	
	// diagrafh eikonas kai mikrografias an yparxei
	unlink&#40;"thumbs/$data&#91;thumb&#93;"&#41;;
	unlink&#40;"images/$data&#91;image&#93;"&#41;;
	
	// diagrafh eggrafhs apo thn vash
	$query = "DELETE FROM images_table WHERE id='$id'";
	if&#40;mysql_db_query&#40;onomavashs, $query, $link&#41;&#41; &#123;

		// update kapoiou pinaka opou dinoume ton arithmo ton eikonon ths eggrafhs
		$query = "UPDATE table SET numimages=numimages-1 WHERE code='$code'";
		mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;;
			
		// epistrofh sthn prohgoumenh selida
		mysql_close&#40;$link&#41;;
		echo "<script language='JavaScript'> window.location='index.php?code=$code'; </script>";
		exit&#40;&#41;;
	&#125;
	@mysql_close&#40;$link&#41;;
&#125;
oti den xreiazete to diagrafeis...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από iffor » 14 Ιούλ 2006 11:03

Διορθώστε με αν κάνω λάθος
αλλά δεν θα έπρεπε να μην κλείνει την σύνδεση με την βάση

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_close&#40;&#41;;
πριν εκτελέσει τα διάφορα query?

Μήπως λέω πατάτες πρωί πρωί?!?! :lol: :oops:
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 14 Ιούλ 2006 11:04

Basika dev exei ektelesei to query outos n allos :P
lipei n mysql_query ...
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από iffor » 14 Ιούλ 2006 11:25

yeap!!! :D
απλός το λέω μιας και βλέπω ότι με το που ανοίγει σύνδεση, την κλείνει κατευθείαν!
οπότε και να έτρεχε το mysql_query μετά το κλείσιμο, λογικά δεν θα του χτύπαγε λάθος? :)
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 14 Ιούλ 2006 12:28

vai safos.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από oikonomou » 14 Ιούλ 2006 20:23

Ενταξει τελικα εγινε λιγο προχειρα ετσι αλλα δουλευει..

Κώδικας: Επιλογή όλων

$db1 = @mysql_connect&#40;"localhost", "geokir", "okokok"&#41;;
$db2= @mysql_select_db&#40;"login"&#41;;
$query1="SELECT logo FROM plus_signup WHERE userid='$id' ";
$query="DELETE FROM plus_signup WHERE userid='$id' ";
$result1=mysql_query&#40;$query1&#41;;
$result=mysql_query&#40;$query&#41;;
mysql_close&#40;&#41;;

$data = mysql_fetch_array&#40;$result1&#41;;
if &#40;$data&#91;logo&#93;&#41; &#123;
	$ok2=unlink&#40;"images/$data&#91;logo&#93;"&#41;;
	if&#40;$ok2&#41; &#123; echo "<p>Sbistike</p>"; &#125; else &#123; echo "<p>Den sbistike</p>"; &#125;
	&#125;
Δυο ερωτησεις ακομη.. :lol:
Με τους καταλογους και τα διακιωματα στον σερβερ με 755 θα ειμαι ενταξει ετσι;

Για να δωσω μοναδικα ονοματα στα αρχεια που ανεβαζω διαβασα καπου οτι το καλυτερο ειναι να βαλω στην αρχη το timestamp με ακριβεια δευτερολεπτου.
Αλλα την ημερομηνια ξερω πως μπορουμε να την παρουμε μονο στην μορφη 2006/07/07 21.10.10
Αν το βαλω αυτο στην αρχη του αρχειου θα εχω προβλημα με το ονομα ετσι δεν ειναι;
Πως θα καταφερω να βγαλω slashes και τελειες;
Έλεος με γκρίκλις πλέον. Γράψτε ελληνικά

Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από oikonomou » 14 Ιούλ 2006 21:03

Ακυρη η δευτερη ερωτηση..την βρηκα στο μανουαλι :D

Κώδικας: Επιλογή όλων

$today = date&#40;"YmdHis"&#41;;
$pic_name = $today.$pic_name;
Έλεος με γκρίκλις πλέον. Γράψτε ελληνικά

Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Σβησιμο αρχειου

Δημοσίευση από oikonomou » 14 Ιούλ 2006 21:28

Στο φορουμ εδω βρηκα εναν κωδικα για upload τον οποιο τροποποιησα και χρησιμοποιω.
Αλλα κανοντας ελεγχο για αλλα αρχεια βλεπω οτι μπορω να ανεβασω και mp3 ας πουμε;
Το type δεν επρεπε να το ελεγχει αυτο;

Κώδικας: Επιλογή όλων

$pic=$HTTP_POST_FILES &#91;'photo'&#93; &#91;'tmp_name'&#93;; 
$pic_name=$HTTP_POST_FILES &#91;'photo'&#93; &#91;'name'&#93;; 
$pic_size=$HTTP_POST_FILES &#91;'photo'&#93; &#91;'size'&#93;; 
$pic_type=$HTTP_POST_FILES &#91;'photo'&#93; &#91;'type'&#93;; 

if &#40;$pic&#41; &#123; 
$today = date&#40;"YmdHis"&#41;;
$pic_name = $today.$pic_name;
$upfile = "images/".$pic_name; 
if &#40;$pic=="none"&#41;&#123; echo"<p>Η φωτογραφία δεν υπάρχει.</p>"; $pic_name=""; exit&#40;&#41;; &#125; 
if &#40;$pic_size==0&#41;&#123; echo"<p>Η φωτογραφία έχει μηδενικό μέγεθος.</p>"; $pic_name="";  exit&#40;&#41;; &#125; 
if &#40; &#40;$pic_type!= "image/pjpeg"&#41; && &#40;$pic_type!= "image/gif"&#41; &#41;&#123; echo"<p>Η φωτογραφία δεν είναι Jpeg ή GIF.</p>";   $pic_name="";  exit&#40;&#41;; &#125; 
if &#40;!is_uploaded_file&#40;$pic&#41;&#41;&#123; echo"<p>Η φωτογραφία δεν στάλθηκε στον server.</p>";   $pic_name="";  exit&#40;&#41;; &#125; 
if &#40; !copy&#40;$pic, $upfile&#41;&#41; &#123; echo"<p>Η φωτογραφία δεν αποθηκεύτηκε στον server.</p>";  $pic_name="";  exit&#40;&#41;; &#125; 
Έλεος με γκρίκλις πλέον. Γράψτε ελληνικά

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες