Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
KTS
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 16:14

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από KTS » 17 Ιούλ 2006 20:26

Γεια σας!!

Πως μπορει η φορμα να κρατα τα πεδια της στην μνημη...

Δηλαδη... Εχω μια φορμα με τα πεδια τις π.χ.

<input type="text" name="insert" />
...
....
.....

γινετε αν πατησω REFRESH ... ΠΡΙΝ ΥΠΟΒΑΛΩ 'submit' τιν φορμα τα πεδια να μην μηδενιζονται αλλα να κατανε αυτα που εχω πληκτρολογηση???
111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Ιούλ 2006 23:10

Ειναι δυνατό να αποθηκεύονται σε cookie οι τιμές των πεδίων στο window.onunload, αλλά είναι αρκετός κόπος χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος κατά τη γνώμη μου. Εξάλλου τα cookies δε χωρούν ανεξάντλητη πληροφορία, π.χ. ένα textarea γεμάτο κείμενο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει υπερχείλιση. Επιπλέον τα cookies στέλνονται στον server σε κάθε request (ακόμα και τα requests για εικόνες και αρχεία CSS, JS), με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του browsing και την αύξηση κατανάλωσης bandwidth του server.

Μια εναλλακτική ιδέα που υλοποιούν κάποιες προχωρημένες web-applications είναι να γίνεται αυτόματο save κάθε π.χ. δέκα λεπτά, με χρήση AJAX.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
KTS
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 16:14

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από KTS » 18 Ιούλ 2006 02:05

Επειδη ειμαι (ή παω να γινω) PHPακιας θα το εκανα με sessions αλλα λεω μηπως υπαρχει καποιος τροπος ποιο οικονιμικος και ποιο αναλαφρος....

JavaScript δεν πολυ κατεχω... να σου πω την αληθεια... εχω διαβασει πολλα προιγουμενα σου Post και ως ενα βαθμο με βοηθεισαν....

Το διεσθανομουν οτι θα μου απαντουσες... με λυσει ομως.... δεν πειραζει να σε καλα!! :lol:
111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από cherouvim » 18 Ιούλ 2006 07:36

Αν δε γίνει submit η φόρμα στο server, η PHP δεν έχει τρόπο να ξέρει τι έχει πλητρολογηθεί πάνω της. Οι λύσεις είναι 2. Ή γίνεται με submit, ή ένα ajax script στέλνει τα δεδομένα της φόρμας κάθε x δευτερόλεπτα, πριν αυτή γίνει submit.

Γιατί όμως θες να το κάνεις αυτό;

Άβαταρ μέλους
KTS
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 16:14

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από KTS » 18 Ιούλ 2006 10:29

Ναι βρε παιδια... κι εγω μαζι σας!!!

Η PHP ειναι πιο στατικη... λυση ομως?

Τιποτα ετοιμο υπαρχει πουθενα εχετε υπ' οψη σας τιποτα?

Σας ξανα λεω... Javascript --> Ψυλο-Ασχετος.... AJAX--> Τι ειναι αυτο? (για τα τζαμια!!! :kaloe: )

και γω που νομιζα... μαθενω και διατρηβωμε με PHP και ειμαι μια χαρα.... με την εντυπωση θα μεινω!!!!

Υ.Γ. Δεν προσβαλω script γλωσσες... παρτε το σαν Black Hummor!

Y.Γ. Φιλε Cherouvim θελω να το κανω αυτο... σε περιπτωση λεμε.... οτι πατησω κανα κουμπι κατα λαθος κατα την εισαγωγη στη φορμα μην τα χασω ολα!! Εχω φτιαξει ενα προγραμματακι (PHP-Javascript) που πατας σ' ενα κουμπι ανοιγει ενα pop-up, εχει μεσα ενα image gallery, παταω πανω στη εικονα που θελω, και αυτη κλεινη το pop-up και εμφανιζετε στο parent η διαδρομη της και η εικονα.... οπως καταλαβαινεις... για να δω την εικονα... κανει Reload το Parent... οποτε τα πεδια χανονται :cry:
111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από skeftomilos » 19 Ιούλ 2006 05:03

Δε χρειάζεται να γίνει reload η σελίδα για να εμφανιστεί μια εικόνα. Είναι πολύ εύκολο ειδικά για εικόνες να τις τραβάς από τον Server με JavaScript, κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.getElementById&#40;'myImage'&#41;.src = 'images/pic-name.png'
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από Banavas » 19 Ιούλ 2006 08:37

skeftomilos έγραψε:Δε χρειάζεται να γίνει reload η σελίδα για να εμφανιστεί μια εικόνα. Είναι πολύ εύκολο ειδικά για εικόνες να τις τραβάς από τον Server με JavaScript, κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.getElementById&#40;'myImage'&#41;.src = 'images/pic-name.png'
Επειδή δεν τα πάω καλά με την JavaScript εξήγησε σε παρακαλώ σε τι διαφέρει το παραπάνω από το

<img src="images/pic-name.png">
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Ιούλ 2006 08:56

Του skeft θα συμβεί όποτε εσύ το θέλεις, μετά την ολοκλήρωση του http response.
Το δικό σου θα συμβαίνει πάντα, με κάθε http request/response.

Άβαταρ μέλους
KTS
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 16:14

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από KTS » 19 Ιούλ 2006 10:10

Skeftomenos.... εισαι μες στο μυαλο μου!!!!

:lol: Κατι τετοιο ειχα υπολογιση και εγω!!!! ΔΟΚΙΜΑΖΩ και σου λεω!! :wink:

Επειδη με την javascript ειμαι λιγο δυσκολος... φανταζωμε τωρα οπως την βλεπω την εντολη... θα πρεπει να την βαλω καπου στο parent παραθυρο οπου στο pop-up θα πρεπει να δηλωσω id="myImage" στο <img.../> που κανω προεπισκοπηση... κλπ... το απογευμα θα γινει μαχη!!!!

Δεν μπορω να καταλαβω το 'images/pic-name.png'... εκει πρεπει να δηλωσω το ονομα της εικονας... μαλλον... αλλα αν ειναι jpg ή gif???? τωρα πρεπει να κανω καποιοα πατεντα με session της PHP.... ΨΑΞΙΜΟ!!!

Θα σε κρατησω ενημερω!! Thanx! :kaloe:
111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

Άβαταρ μέλους
KTS
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 16:14

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από KTS » 20 Ιούλ 2006 02:33

Skeptomenos...

Την εντολη που μου εδωσες...

document.getElementById('myImage').src = 'images/pic-name.png'

την βαζω στο Parent και οχι στο pop-up ε?

Επειδη δεν πολυ-κατεχω javascript... στο parent παραθυρο εχω γραψει με PHP...

print "<script language='JavaScript'>document.getElementById(\'myImage\').src = '.$image_select.'</scipt>";
print "<img src='$image_select' align='left' hspace='25' id='myImage'/>";


η $image_select ερχεται απο session... και στο pop-up παραθυρο εχω γραψει...

echo "<img src='$current_dir$pic' border='3' id='myImage'/>"

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!! :(

ισχυει ή τα εχω κανει..... της εκδιδομενης γυναικος το κυκλειδωμα??? :o
111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Ιούλ 2006 01:51

Καλύτερα να κάνεις τις δοκιμές σου με απλές HTML σελίδες, και αφού δουλέψουν όλα καλά μπορείς να προχωρήσεις στη συγγραφή του PHP κώδικα που θα εξάγει την HTML. Εναλλακτικά μπορείς να κοιτάς την HTML από το View Source του browser.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Μνημη σε ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από cordis » 21 Ιούλ 2006 12:46

έχεις βάλει κάποια έξτρα \ ... κάνε αυτό που σου λέει ο skeftomilos
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες