προβλημα εμφανησεις του site

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

προβλημα εμφανησεις του site

Δημοσίευση από wwf » 01 Αύγ 2006 14:10

εχω ενα προβλημα εμφανησεις του site moy.

λοιπον με internet explorer το βλεπω κανονικα με το firefox οχι το φτιαχνω τελεια με το firefox αλλα το internet explorer χαλαει γιατι τετοια ανσυμβατοτιτα?

δειτε και πειτε μου τι να κανω?

http://apodoseis.winner.gr/new

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

προβλημα εμφανησεις του site

Δημοσίευση από ArchangelX » 01 Αύγ 2006 16:27

wwf, δώσε παραπάνω προσοχή στον κώδικα και συγκεκριμένα στα widths. Το πρώτο που ειδα με το που έκανα view source ήταν ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td width="723">
και ακριβώς απο κάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table width="733"
Στο εντωμεταξύ, μήν φοβάσαι να το αυξήσεις. Τα scrollbars εχουν width 19px οποτε και σε 775 να το αυξήσεις το κυρίως table, πάλι εισαι ασφαλής απο το να εμφανιστεί το οριζόντιο scrollbar.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

προβλημα εμφανησεις του site

Δημοσίευση από wwf » 01 Αύγ 2006 17:04

an ta balv kai ta 2 775 h 733 entaxi 8a eimai?

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

προβλημα εμφανησεις του site

Δημοσίευση από ArchangelX » 01 Αύγ 2006 20:00

Το θέμα ειναι οτι θα πρέπει να εξετάσεις την σελίδα πιο προσεκτικά όπως ειπα. Να ξεκινήσεις με την κωδικοποίηση που ειναι λάθος (charset=iso-8859-2 αντί για charset=iso-8859-7 μία που ειναι ελληνική) μέχρι ΄να ανθεωρήσεις την λογική του να βάλεις τόσα πολλά swf μέσα. Τουλάχιστον 3 δεν χρειάζονται γιατι ειναι απολύτως στατικά.

Επίσης πρόσεξα divs μέσα σε tables. Ομολογώ οτι δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα αυτων, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το φρόνιμο θα ήταν να ξαναφτιάξεις την σελίδα απο την αρχή παρα να ψάχνεις για λάθη. Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει "Η υλοποίηση ενός προγράμματος απο κάποιον λαμβάνει το 10% του συνολικού χρόνου. Το υπόλοιπο 90% το λαμβάνει η διόρθωση του..." στο οποίο πιστευω απόλυτα.

Παρεπιπτόντος, επειδή πρόσεξα οτι οι σελίδες σου ειναι html θα μπορούσες να κάνει ένα κολπάκι για να βελτιώσεις λιγάκι τον χρόνο που ανοίγουν και γενικά την όλη κατασταση.

Φτιάξε το επάνω μέρος των σελίδων δηλαδή το λογότυπο, τα μενού και όλα τα συναφή που εμφανίζονται σε κάθε σελίδα, και μονο αυτα σε μία σελίδα. Ονομασε το html αρχείο, head.htm. Αφαίρεσε τα tags που κλείνουν το body και την html ( </body></html>) δηλαδή τα 2 τελευταία tag.

Στις υπόλοιπες σελίδες που φτιάχνεις, φρόντισε να μην υπάρχει ίχνος απο το head ή την έναρξη του body δηλαδη το tag <body bgcolor="... κλπ. Σε εκείνο το σημείο βάλε την εντολή

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!--#include virtual="head.htm" --> 
Αυτο θα "τραβάει" ότι κώδικα έχεις μέσα στο head και θα σου εμφανίζει την σελίδα ολοκληρωμένη. Το μονο μείον ειναι οτι μπορεί να αναγκαστείς να μετονομάσεις τις υπόλοιπες σελίδες σε shtml, ανάλογα πάντα με τον server σου. Μικρό το κακό.

Παίξε με αυτην την λογική και με τους πίνακες και ειμαι σίγουρος οτι το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης