Κειμενο με οριζόντια κινηση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
portoinfo
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 03 Αύγ 2006 15:23

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από portoinfo » 03 Αύγ 2006 15:44

Αγαπητοί φίλοι Γεια σας. Έχω ένα μικρό πρόβλημα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο κείμενο στο site μου να κινείται οριζόντια στην οθόνη πχ από δεξιά προς αριστερά. Μάλλον χρειάζεται κάποιο script. Εάν γνωρίζετε κάποιο τρόπο παρακαλώ απαντήστε μου σχετικά.
Το site είναι: www.noies.gr και το κείμενο στην home σελίδα είναι το (ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από Hermeia » 03 Αύγ 2006 20:34

δες τη html-εντολή marquee


http://www.eeei.gr/odhgos/htmlfaq/howmark.htm
πως κανουμε μια γραμμη κειμενου να σκρολάρει
(απο http://www.eeei.gr/odhgos/htmlfaq.htm)

http://www.pageresource.com/html/marquee.htm
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

portoinfo
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 03 Αύγ 2006 15:23

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από portoinfo » 04 Αύγ 2006 13:42

Αγαπητή Hermeia με την εντολή marquee δεν γίνεται τίποτα. Μάλον γιατί η σελιδα είναι PHP. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Εαν γνωριζει καποιος φίλος η φίλη τι πρεπει να κανω ας μου απαντήσει σχετικά.

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από zeppos » 04 Αύγ 2006 14:00

Η php εκτελεί..υπάκουα όλες τις εντολές html..Κάτι άλλο θα φταίει!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από EneMe » 04 Αύγ 2006 22:12

zeppos έγραψε:Η php εκτελεί..υπάκουα όλες τις εντολές html..Κάτι άλλο θα φταίει!
Aκριβώς!
Από την άλλη κυκλοφορούν δεκάδες javascripts για αυτή την δουλειά! ;)

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από milianos » 05 Αύγ 2006 00:28

Εδω θα μπορούσες ακόμα να ετοιμάσεις ξεχωριστά αυτή την κινούμενη επιγραφή(Link) σε μια σελίδα την οποία σελίδα θα ενσωματώσεις ακριβώς εκεί που θέλεις.

Εδώ ενα απλό παράδειγμα:

σώσε τον παρακάτω κώδικα ως kinito.html η οπως αλλιώς εσύ΄θέλεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
<style type="text/css">
	html, body &#123;margin&#58; 0px; padding&#58; 0px; background-color&#58; #FFFFFF; color&#58; #FF0000; font&#58; 14px Tahoma, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;&#125;
	a &#123;color&#58; #FF0000; text-decoration&#58; none; font-family&#58;Verdana; font-size&#58;14pt; font-weight&#58;bold &#125;
	#stage &#123;position&#58; absolute;	left&#58;-32000px; top&#58;0px; white-space &#58; nowrap;&#125;
</style>

</head>

<script>

var marqueeSpeed=1;
var currentSpeed=marqueeSpeed;
var actualWidth=0;
var marqueeHandle;

function scrollMarquee&#40;&#41; &#123;
	if &#40;parseInt&#40;marqueeHandle.style.left&#41;>&#40;actualWidth*&#40;-1&#41;+8&#41;&#41; &#123;
		marqueeHandle.style.left=parseInt&#40;marqueeHandle.style.left&#41;-currentSpeed+"px";
	&#125; else &#123;
		marqueeHandle.style.left="300px";
	&#125;
&#125;

function prepareMarquee&#40;&#41; &#123;
	marqueeHandle=document.getElementById ? document.getElementById&#40;"stage"&#41; &#58; document.all.stage;
	actualWidth=marqueeHandle.offsetWidth;
	marqueeHandle.style.left="300px";
	setInterval&#40;"scrollMarquee&#40;&#41;",40&#41;;
&#125;

window.onload=prepareMarquee;

</script>

<div id="stage" onmouseover="currentSpeed=0" onmouseout="currentSpeed=marqueeSpeed"><strong><a href="http&#58;//www.noies.gr/main/index.php/content/view/14/51/lang,el/" target="_parent">
	ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ</a></strong> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</div>

</body>
</html>
και εδω ενσωματώνεις την σελίδα με ενα iframe

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div align="center">
	<iframe width="300" height="20" scrolling="no" frameborder="0" src="kinito.html">
	</iframe>
</div>
η μέσα σε εναν πίνακα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
	<tr>
		<td>
		<p align="center">&nbsp;<iframe width="300" height="20" scrolling="no" frameborder="0" src="kinito.html">
		</iframe></p>
		</td>
	</tr>
</table>
η ακόμα ολόκληρη την σελίδα με την εντολή include

include "kinito.html";

Ετσι μετά θα φαίνεται (IE, Firefox)κάπως έτσι
http://www.interema.de/aktuell/kinoumen ... inito.html
η κάπως ετσι:
http://www.interema.de/aktuell/kinoumeno/kinito.php

portoinfo
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 03 Αύγ 2006 15:23

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από portoinfo » 05 Αύγ 2006 20:26

Φιλε Milianos πέρασα τον κώδικα και το μονο που φάνηκε ηταν το κείμενο χωρις να κινήται και μαλιστα με πολυ μικρούς χαρακτήρες, ενω στο frotpage δούλευε κανονικά.
Ισως φταίει κάτι αλλο, ισως επειδη τα περνάω μέσω του control pannel της εφαρμογής.
Εχω χρησιμοποιήσει και java script αλλα χωρίς αποτέλεσμα.

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από milianos » 05 Αύγ 2006 23:56

Δοκίμασε να το περάσεις με το χέρι. Δηλ. άντικατέστησε την επιγραφή που έχεις τώρα με την άλλη.

Αφαίρεσε απο το index.html το παρακάτω κομμάτι κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table border="0" style="width&#58; 336px; height&#58; 57px">
	<tbody>
		<tr>
			<td>&nbsp;<span style="font-size&#58; 18pt; color&#58; #ff0000"><strong>&Epsilon;&Kappa;&Tau;&Alpha;&Kappa;&Tau;&Eta; &Alpha;&Nu;&Alpha;&Kappa;&Omicron;&Iota;&Nu;&Omega;&Sigma;&Eta; <br />
			<span style="font-size&#58; 10pt"><span style="font-size&#58; 12pt">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </span>&#40;&Epsilon;&pi;&iota;&lambda;έ&xi;&tau;&epsilon; &Alpha;&rho;&iota;&sigma;&tau;&epsilon;&rho;ά &Pi;&lambda;&eta;&rho;&omicron;&phi;&omicron;&rho;ί&epsilon;&sigmaf;&#41;</span></strong></span></td>
		</tr>
	</tbody>
</table>
</p>
<p>
&nbsp;
</p>
<p>
&nbsp;
</p>
και Copy και Paste αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table border="0" style="width&#58; 550px; height&#58; 30px">
	<tbody>
		<tr>
      <td align="center"> 
      <iframe width="450" height="20" scrolling="no" frameborder="0" src="kinito.html"> 
      </iframe> 
      </td> 
		</tr>
	</tbody>
</table>
εννοείτε στον φάκελο /lang,el/ μαζί με το index.html θα βρίσκεται π.χ και το kinito.html

Μετά απο αυτές τις ενέργειες η αρχική σελίδα σου θα φαίνεται κάπως έτσι

Άβαταρ μέλους
alexandr0s
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: 25 Απρ 2006 17:16
Τοποθεσία: localhost
Επικοινωνία:

Κειμενο με οριζόντια κινηση

Δημοσίευση από alexandr0s » 05 Αύγ 2006 23:59

To tag marquee λειτουργεί μόνο σε internet explorer. Ίσως γι αυτό το βλέπεις σωστά στο front page.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες