PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 13 Αύγ 2006 19:03

Παιδία έχω ένα πρόβλημα με ένα query στη mySQL :

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM polite WHERE Type = 'Πωλούνται' ORDER BY Code DESC;
Το πρόβλημα πρέπει να το κάνει επειδή έχω γράψει με ελληνικούς χαρακτήρες το ‘Πωλούνται’ και όχι με Αγγλικούς (Με αγγλικούς δουλεύει) …. Έχετε να προτείνετε τίποτα ?

ΥΓ1 : Σαν αποτέλεσμα δεν μου βγάζει σφάλμα απλά τίποτα (Σε php σελιδα) !!!
ΥΓ2: Την βάση την δημιούργησα μέσω της phpmyadmin ….
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος avr_freak την 13 Αύγ 2006 22:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 13 Αύγ 2006 19:51

Αυτος ειναι ο κωδικας ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$link1 ="<a href =\"Index.html\"><<< BACK</a>";
print "$link1";
echo "<br>";
echo "<h1>Αγγελίες</h1>";
$conn = mysql_connect&#40;"localhost","root","*******"&#41;;
mysql_select_db&#40;"agelies" , $conn&#41;;
$sql ="SELECT * FROM polite WHERE Type = 'Πωλούνται' ORDER BY Code DESC";
$result = mysql_query&#40;$sql,$conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
while &#40;$newArray = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
&#123;
$idno=$newArray&#91;'Code'&#93;;
$name=$newArray&#91;'Name'&#93;;
$type=$newArray&#91;'Type'&#93;;
$text=$newArray&#91;'Text'&#93;;
$date=$newArray&#91;'Date'&#93;;
echo "Κωδικός &#58; $idno <br>Όνομα &#58; $name <br>Τύπος &#58; $type <br>Κείμενο &#58; $text <br>Ημερομηνία &#58; $date <br>";
echo "<hr>";
&#125;
echo "<br>";
print "$link1";
?>

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από cpulse » 14 Αύγ 2006 10:26

Είναι σίγουρο οτι υπάρχουν τέτοια records; Αν δεν είναι σίγουρο ψάχτω πρώτα.

Διαφορετικά, μήπως δουλέψει αν κάνεις escaping με mysql_real_escape_string() ή mysql_escape_string()

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql ="SELECT * FROM polite WHERE Type = '" . mysql_real_escape_string&#40;'Πωλούνται', $conn&#41; . "' ORDER BY Code DESC";
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql ="SELECT * FROM polite WHERE Type = '" . mysql_escape_string&#40;'Πωλούνται'&#41; . "' ORDER BY Code DESC";

Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 14 Αύγ 2006 13:02

cpulse έγραψε:Είναι σίγουρο οτι υπάρχουν τέτοια records; Αν δεν είναι σίγουρο ψάχτω πρώτα.
Υπάρχουν τα records ,απλά στη βάση όπως το είδα στο phpmyadmin τους ελληνικούς χαρακτήρες τους έχει ακαταλαβίστικα κάτι &#456,&#741 κ.α !
Το παράδοξο είναι ότι η
SELECT * FROM polite
Δουλεύει , δείχνει δηλαδή τα ελληνικά σε php σελιδα !


PS : Η εγραφη στην βαση γίνετε μετα απο POST απο ΗΤΜL φορμα !

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από Banavas » 14 Αύγ 2006 14:27

Αν και θα έπρεπε να δουλεύουν όλα καλά με τα Ελληνικά δεν βρίσκω το λόγο γιατί να βάλεις τη λέξη "πωλούνται" στη βάση.

Αν στη φόρμα εισαγωγής στοιχείων βάλεις κάτι σαν αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo"<select name='type' >";  
	echo "<option  value="s"> Πωλείται  </option>";		
	echo "<option  value="r"> Eνοικιάζεται  </option>";
echo "</select>";
ο χρήστης θα βλέπει κανονικά τα ελληνικά για να επιλέξει αλλά στη βάση θα τοποθετήται τό s (sales) ή το r (rent)

Έπειτα κάνεις αναζήτηση

SELECT * FROM polite WHERE Τype = 's' ORDER BY Code DESC;

Πρόσεξε επίσης το WHERE _Τ_ ype να είναι ακριβώς ίδιο με τη μεταβλητή σου
καλό είναι να χρησιμοποιείς πάντα μικρά Αγγλικά για να είσαι σίγουρος.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 14 Αύγ 2006 15:37

Banavas έγραψε:Αν και θα έπρεπε να δουλεύουν όλα καλά με τα Ελληνικά δεν βρίσκω το λόγο γιατί να βάλεις τη λέξη "πωλούνται" στη βάση.
Thank a lot Banavas ......

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από cpulse » 14 Αύγ 2006 19:10

avr_freak έγραψε:Υπάρχουν τα records ,απλά στη βάση όπως το είδα στο phpmyadmin τους ελληνικούς χαρακτήρες τους έχει ακαταλαβίστικα κάτι &#456,&#741 κ.α !
Αυτά τα 456 και 741 είναι οι unicode κωδικοί ελληνικών γραμμάτων και αυτός ο τρόπος εμφάνισης/αποθήκευσης λέγεται html entities. Κάποιο μπλέξιμο θα υπάρχει με το charset της HTML σελίδας σου... μάλλον δεν θα το έχεις στο ελληνικό iso-8859-7.

Η λύση που έδωσε ο Banavas πάντως είναι πρακτικότατη!

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 15 Αύγ 2006 13:14

Simpliromatika se tetoies periptosis eivai protimotero va xrisimopioume ari8mous kai oxi gramata.
px eva ari8mitiko 1-2-3-4
eivai protimotero apo s-p-a-b
gia tov pros8iorismo twv katigoriwv.

kata ta alla Banavas++

PS: miv ksexvame va kavoume data filtering sta dedomeva pou mpevouv sto script mas .... pote dev empistebomaste aftousies tis eksoterikes piges.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 16 Αύγ 2006 14:46

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μου &#8230;
Εντυπώσεις ???

http://mig33.freehostia.com/Agelies/index.html

Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 16 Αύγ 2006 17:08

Rapid-eraser έγραψε: PS: miv ksexvame va kavoume data filtering sta dedomeva pou mpevouv sto script mas .... pote dev empistebomaste aftousies tis eksoterikes piges.
Tha mporouses na mas peis liga logia gia to data filtering ....Gia tous arxarious ?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από Banavas » 16 Αύγ 2006 18:29

avr_freak έγραψε:Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μου &#8230;
Εντυπώσεις ???

http://mig33.freehostia.com/Agelies/index.html

Φίλε μου συγχαρητήρια για την απόφασή σου να δημιουργήσεις το δικό σου script αγγελιών εκ του μηδενός.
Σαφώς έχει πολλά προβλήματα από άποψη λειτουργικότητας και αισθητικής αλλά η χαρά οτι το έγραψες μόνος σου δεν παίζεται...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
'Αλλαξε το charset=iso-8859-1 σε charset=iso-8859-7 ή charset=windows-1253 για να υποστηρίζει τα Ελληνικά.
Πριν από το filttering θα πρέπει να κάνεις μερικούς βασικούς ελέγχους πριν στείλεις τα δεδομένα στη βάση.
Έκανα μια εγγραφή στη βάση απλά πατώντας το 'Συνέχεια' . Πρακτικά αυτό είναι απαράδεκτο.(ακόμα και το όνομα του πλήκτρου δεν είναι σωστό γιατί προδιαθέτει οτι θα υπάρξει και άλλο βήμα). Είναι πολύ εύκολο να εξετάσεις αν ο επισκέπτης έχει συμπληρώσει κάτι στα πεδία που ζητάς και εφόσον τα βρίσκεις κενά να εμφανίζεις ένα μήνυμα λάθους.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$pedio1!=='' && $pedio2!==''&#41; &#123;
  kodikas kataxorisis sth bash
&#125;else&#123;
  echo " Δεν έχετε συμπληρώσει σωστά τη φόρμα " ;
&#125;
Με τον παραπάνω κώδικα εφόσον και τα δύο πεδία δεν είναι κενά θα γίνει η καταχώρηση αλλοιώς θα εμφανιστεί το μήνυμα λάθους.
Μπορείς να κάνεις περισσότερους ελέγχους ανάλογα πάντα με τα πεδία π.χ. σε ένα πεδίο τηλεφώνου μπορείς να ελέγχεις αν ο χρήστης έδωσε αριθμούς και πόσο είναι το πλήθος τους.
To filttering νομίζω προς το παρόν είναι ψιλά γράμματα.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 16 Αύγ 2006 19:26

Efxaristo para poly Banava gia tis simboules sou, mou kanei kalo ...
Exo na matho polla akoma ..... :D (mias kai eimai fititis)

Ekana tis parakato allages
=================
1) Allaxa to encoding se utf-8
2) kai evala javascript gia ton ellegxo ton pedion sto HTML arxeio

Gia des an einai kalitera tora ... an kai akoma thelei doulia ...

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από Banavas » 17 Αύγ 2006 01:36

Τώρα δεν φαίνεται τίποτα.
Μετακίνησε το javascript και βάλτο τελευταίο πριν την </head> για να ξαναεμφανιστεί το site.

Θα πρότεινα να ξεχωρίσεις τα γενικά Λινκ (αρχική επικοινωνία κλπ) και να τα διατηρήσεις στην μπάρα ενώ τα λίνκς που είναι κατηγορίες να τα βάλεις στη μέση αριστερά με προοπτική να βάλεις τις κατηγορίες σε πίνακα και να εμφανίζεις τα λινκς δυναμικά.
Έτσι κάθε φορά που θα προσθέτεις μια εγγραφή στον πίνακα κατηγορίες θα εμφανίζεται αυτόματα και το λινκ στη σελίδα.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
avr_freak
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Αύγ 2006 18:58
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από avr_freak » 17 Αύγ 2006 11:13

Banavas έγραψε:Τώρα δεν φαίνεται τίποτα.
Μετακίνησε το javascript και βάλτο τελευταίο πριν την </head> για να ξαναεμφανιστεί το site.
Νομίζω είναι εντάξει τώρα ..... Πάντως o firefox μου την εμφάνιζε κανονικά !!! Έχω κάτι χρόνια να μπω μέσω IE .....
Banavas έγραψε:Θα πρότεινα να ξεχωρίσεις τα γενικά Λινκ (αρχική επικοινωνία κλπ) και να τα διατηρήσεις στην μπάρα ενώ τα λίνκς που είναι κατηγορίες να τα βάλεις στη μέση αριστερά με προοπτική να βάλεις τις κατηγορίες σε πίνακα και να εμφανίζεις τα λινκς δυναμικά.
Έτσι κάθε φορά που θα προσθέτεις μια εγγραφή στον πίνακα κατηγορίες θα εμφανίζεται αυτόματα και το λινκ στη σελίδα.
Βασικά προσπαθούσα να εμφανίσω τα αποτελέσματα της php μέσα στον πίνακα χωρίς να τα καταφέρω . Έκανα insert τον κώδικα αλλά τπτ (με το Dreamweaver δουλεύω) .,και κατάληξα σε αυτή την «ξερή» εμφάνιση αποτελεσμάτων της SQL. Μπορει να με βοηθήσει κάποιος μιας και δεν έχω κανένα βιβλίο κοντά μου του Dreamweaver &#8230; Βγήκα πολύ off topic αλλά συγγνώμη !

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

PHPmyAdmin .... MySQL Πρόβλημα

Δημοσίευση από Banavas » 17 Αύγ 2006 12:35

Πάρε κάποια έτοιμα script από το hotscripts.com για να δείς πως το κάνουν οι άλλοι. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στο να κατανοήσεις πως δουλευει η PHP. Mετά θα προσπαθήσεις να γράψεις κάποιο παρόμοιο κώδικα σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης