Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από chemmanouel » 19 Αύγ 2006 03:37

Το προβλημά μου έιναι ότι όταν κάνω submit κατι, δεν μου δουλευει με internet explorer, ενώ μου δουλευει κανονικά με mozilla firefox. To πρόβλημα με τον IE έιναι ότι το "ιnput type="image"" δεν το δεχεται ετσι. Εχεις κανείς κάποια ιδέα, όχι όμως να βλάλω την εικόνα και στη θέση της να γραψω "Submit".
Ο κώδικας για το script μου με ονομασία "myscript.php" είναι ο ακόλουθος:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php


if&#40;$_POST&#91;'insert'&#93;&#41;&#123;
      echo "Posted Value&#58; ".$_POST&#91;'test'&#93;;
&#125;
?>

<form name="test" action="myscript.php" method="post">
<input type="text" name="test"  value=""> <br><br>
<input type="image" name="insert" value="Send" src="insert.gif">
</form>
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Αύγ 2006 09:12

Ξέχνα το type="image". Την παρουσίαση κάντη με CSS.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="submit" name="insert" value="Send" class="sendButton" />


.sendButton &#123;
  width&#58; 120px;
  height&#58; 40px;
  text-indent&#58; -5000px;
  background&#58; url&#40;images/button1&#41; no-repeat;
&#125;

Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από chemmanouel » 19 Αύγ 2006 15:30

Αν και το αποτέλεσμα που παίρνεις με αυτόν τον τρόπο δεν είναι το επιθυμητό, γιατί δεν στη βγάζει σωστά την εικόνα.

Ευχαριστώ πάντως

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από Banavas » 19 Αύγ 2006 16:01

Έκανα μια δοκιμή με τον κώδικα που έδωσες και δουλεύει μια χαρά.
Ισως να μην βρίσκει την φωτογραφία;
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Αύγ 2006 16:04

Γιατί δεν σου βγάζει σωστά την εικόνα; Το παράδειγμα που έδωσα είναι εικονικό, και περιλαμβάνει σταθερό πλάτος/μήκος και image replacement του κειμένου.

Πως ακριβώς το ήθελες;

Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από chemmanouel » 19 Αύγ 2006 17:36

Αρχικά να αναφέρω ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν βρίσκω την εικόνα. Ναι στην γενική περίπτωση των εικόνων δουλέυει ο κώδικας που μου έστειλες (και σε ευχαριστώ γι 'αυτό), απλά σε εμένα επειδή το image που βάζω ειναι trasparent, δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Πχ. Δες στην παρακάτων εικόνα. Στα αριστερά είναι ο κώδικας που μου έστειλες και στα δεξιά είναι με το type='image'. Επισης δοκιμασα διαφορα width και height, αλλα τιποτα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Αύγ 2006 17:41

Βάλε και ένα border: none.

Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από chemmanouel » 19 Αύγ 2006 18:01

Με το border: none λύθηκε το πρόβλημα μου.

Σε ευχαριστώ πολύ cherouvim

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Αύγ 2006 18:04

Αν θες να κρατήσεις το αρχικό type="image" name="insert", να ξέρεις ότι ο Firefox στέλνει $_POST['insert'], $_POST['insert.x'], $_POST['insert.y'] και ο IE μόνο τα 2 τελευταία. Οπότε το $_POST['insert'] στον IE επιστρέφει false.

Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από chemmanouel » 19 Αύγ 2006 19:47

Εμένα προσωπικά δεν μου δουλεύει με τα $_POST['insert.x'] ή $_POST['insert.y']
Το δοκίμασα και locally και σε ένα άλλο server, αλλα τίποτα. Χρησιμοποιώ php version 4.4.2 και php version 5.0. Μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση απο το αρχείο 'php.ini. Επίσης γράψε μου ενα παράδειγμα, αν μπορείς, μήπως ξεχνάω να γραψω κατι, αν και δεν νομίζω
Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Αύγ 2006 19:49

Κάνε ενα print_r($_POST) να δεις τι έρχεται στο request κάθε φορά.

Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πέρασμα μεταβλτητών από Φόρμες

Δημοσίευση από chemmanouel » 19 Αύγ 2006 19:53

Η έξοδος που μου βγάζει είναι: Array ( [test] => test [insert_x] => 45 [insert_y] => 4 ) με IE, άρα αντί $_POST[insert.x] θέλει $_POST[insert_x]

Αυτά, ευχαριστώ πολύ, με βοήθησες πολύ με τις ιδέες σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης