provlima me to insert to mysql meso php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 21 Αύγ 2006 12:41

pedia exo grapsi ton akoloutho kodiko, doulevi apsoga mexri tin stigmi pou prepi na kani insert stin mysql ke den ta kataferni, xerte pou ine to lathos?

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
//arxi session
session_start&#40;&#41;;

echo "<p>Your name is&#58; $_SESSION&#91;onoma&#93;";
echo "<p>Your surname is&#58; $_SESSION&#91;epitheto&#93;";
echo "<p>Your nickname is&#58; $_SESSION&#91;psevdonimo&#93;";
echo "<p>Your email address is&#58; $_SESSION&#91;taxidromio&#93;";
echo "<p>Your favorite team is&#58; $_SESSION&#91;omada&#93;";
echo "<p>Birthday&#58; $_SESSION&#91;genethlia&#93;<p>";
$conn = mysql_connect &#40;"localhost","root","olimpiakos"&#41;;
mysql_select_db &#40;"test",$conn&#41;;
$sql = "INSERT INTO apoel VALUES &#40;'','$_SESSION&#91;onoma&#93;','$_SESSION&#91;epitheto&#93;','$_SESSION&#91;taxidromio&#93;'&#41;";
if &#40;mysql_query&#40;$sql,$conn&#41;&#41; &#123;
      echo "record added";
&#125; else &#123;
      echo "something went wrong";
&#125; 
?>

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από Banavas » 21 Αύγ 2006 17:15

Η insert θέλει να βρεί τόσες στήλες στη βάση όσες οι μεταβλητές που δίνεις.
Επειδή στα sessions βλέπω περισσότερες μεταβλητές μήπως δεν ταιριάζει ο αριθμός μεταβλητών και στηλών της βάσης;
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Αύγ 2006 19:10

Μην εκτυπώνεις "something went wrong". Χρησιμοποίησε την mysql_error για να δεις πιο είναι το λάθος που επιστρέφει ο mysql server.

Επίσης, να χρησιμοποιείς το INSERT της ακόλουθης μορφής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

INSERT INTO apoel SET onoma='XXX', epitheto='YYY', omada='ZZZ';

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 21 Αύγ 2006 23:36

i stiles mou pantos ine oses ke stin database, tha dokimaso afto pou mou ipe o cherouvim gia na do pou ine to lathos

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 21 Αύγ 2006 23:49

pedia elisa to provlima, to provlima itan to column id pou to evala na ine autoincrement, otan ekana delete afto to column doulepse sosta to code mou

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 22 Αύγ 2006 01:06

pedia pos mporo na kano check an ena apo ta stixia pou kano insert ine idi kataxorimeno ?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από Banavas » 22 Αύγ 2006 09:57

apoel έγραψε:pedia pos mporo na kano check an ena apo ta stixia pou kano insert ine idi kataxorimeno ?
Θα σκανάρεις τη στήλη που έχει αποθηκευμένο το στοιχείο αυτό με μια εντολή
if (pedio==timmi_pros_elegxo) {
Μήνυμα λάθους
exit;
}
καταχώρηση της φόρμας


Αν θέλεις να ελέγξεις περισσότερα του ενός πεδία καλό είναι να μην επαναλάβεις την διαδικασία πολλές φορές αλλά ταυτόχρονα με εντολές Boolean.
Παράδειγμα:

if (pedio[onoma]==$onoma AND pedio[epitheto]==$epitheto OR pedio[email]==$email)

Στο παράδειγμα ελέγχει αν υπάρχει χρήστης με το ίδιο επίθετο και το ίδιο όνομα ή αν υπάρχει το e-mail που έδωσε
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 22 Αύγ 2006 13:59

dld banavas sto pedio tha valo tin stili tou database ke stin timi pros elexo to $_POST apo tin kataxorisi?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από fafos » 22 Αύγ 2006 15:50

Den tha kaneis elenxo se ola ta pedia alla se kapoio pou theoreis monadiko.. Sthn dikh sou periptosh mallon einai to psevdonimo:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;$psevdonimo&#41; &#123;
	// tsekarise an to psevdonimo yparxei hdh sthn vash
	$link = mysql_connect&#40;"localhost","root","olimpiakos"&#41;;
	$query = "SELECT id FROM test WHERE psevdonimo='$psevdonimo'";
	$result = mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;;
	if&#40;mysql_num_rows&#40;$result&#41;&#41; &#123;
		echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Το ψευδώνυμο που γράψατε υπάρχει ήδη, παρακαλώ επιλέξτε κάποιο άλλο.'&#41;; </script>";
	&#125; else &#123;
.... apo edo kai kato pane ta posts gia thn telikh kataxorish.....
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 22 Αύγ 2006 16:39

thnx fafos

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από Banavas » 22 Αύγ 2006 17:36

Επειδή πολλοί χρήστες όταν ξεχάσουν το password ή για ακόμα πιο πονηρούς σκοπούς κάνουν πολλαπλές εγγραφές καλό είναι να ελέγχεται και το e-mail.

Φυσικά κάποιος χρήστης μπορεί να διαθέτει πολλά e-mail αλλά δεν είναι το συνηθέστερο γιατί και τα πολλά e-mail θέλουν και παρακολούθηση.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 22 Αύγ 2006 19:30

ne to ixa ipopsi mou na elexo ke to email tous

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 22 Αύγ 2006 20:59

to ekana ke doulevi mia xara, efxaristo poli pedia

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

provlima me to insert to mysql meso php

Δημοσίευση από apoel » 24 Αύγ 2006 00:19

iparxi tropos na allaxo to xroma tou font me php kodiko? katakrivia thelo tin ora pou kami write o user se ena file na ginete insert me ena sigkekrimeno xroma

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες