Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 22 Αύγ 2006 19:05

Με ενδιαφέρει σε έναν υπολογιστή με Windows XP να μπουν και Windows 98...

Δεν θέλω κάποιου τύπου emulation, θέλω full Win98 install...
(Να υπάρχουν οι φάκελλοι C:\windows\system\ κλπ)
(Mην ρωτάτε γιατί, θα βγούμε εκτός όρων χρήσης του freestuff :P)

Πώς μπορώ να τα έχω μαζί αυτά;
Γίνεται να "πηδάω" από το ένα στο άλλο κατ' ευθείαν* (παρόμοια διαδικασία με το user logoff των ΧP) ή πρέπει να κάνω restart κάθε φορά;

*Είναι άκρως επιθυμητό αυτό γιατί ο υπολογιστής είναι σε δίκτυο και δύσκολα μπορεί να βγει εκτός λειτουργίας, μιας και "πάνω του" έχει τον βασικό εκτυπωτή του δικτύου...

Άβαταρ μέλους
e-times
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1555
Εγγραφή: 13 Φεβ 2003 01:41
Τοποθεσία: Πειραιάς

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από e-times » 22 Αύγ 2006 19:22

Μηπως εννοεις στον ιδιο δισκο και οχι μονο "στον ιδιο υπολογιστη" οπως προανεφερες?

Διοτι με δυο διαφορετικους δισκους τι προβλημα θα μπορουσες να ειχες?

Και εαν θες σε δυο δισκους να εχεις δυο λειτουργικα, θελεις και να συνδεονται μεταξυ τους ή να ειναι αυτονομα?

Ή παλι σε ενα δισκο με δυο partitions σχεδον το ιδιο δεν κανει?
Εικόνα

Good News For The Smokers, Non-Smokers Die Too

Άβαταρ μέλους
e-times
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1555
Εγγραφή: 13 Φεβ 2003 01:41
Τοποθεσία: Πειραιάς

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από e-times » 22 Αύγ 2006 19:28

Γραψε λαθος Δημητρη.
Τωρα που ξαναδιαβαζω καλυτερα την ερωτηση σου καταλαβα τι εννοεις.

Edit: Εαν εχεις λοιπον winxp και μετα θελεις να βαλεις απο πανω win98το πρωτο πραγμα που πρεπει να κοιταξεις ειναι εαν ο δισκος ειναι φορμαρισμενος σε NTFS ή FAT 32/16. Εαν ειναι σε NTFS δεν μπορεις να βαλεις καν τα win98 μεσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος e-times την 22 Αύγ 2006 19:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 22 Αύγ 2006 19:35

Στην θέση εργασίας μου υπάρχει μία θέση δικτύου...

Σ'αυτήν θα μπει το "καλό" pc με ΧΡ..

Σύντομα θα μπει και δεύτερη θέση δικτύου για το laptop...

Θέλω να αποφύγω και τρίτη θέση δικτύου για υπολογιστή με Win98...
Aρκετά προβλήματα έχει το δίκτυο, αφού τα μισά έχουν ΧΡ και τα υπόλοιπα 98... :(

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από Cha0s » 22 Αύγ 2006 19:46

VMware;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 22 Αύγ 2006 19:55

EneMe έγραψε:Δεν θέλω κάποιου τύπου emulation, θέλω full Win98 install...
(Να υπάρχουν οι φάκελλοι C:\windows\system\ κλπ)
(Mην ρωτάτε γιατί, θα βγούμε εκτός όρων χρήσης του freestuff :P)
Με καλύπτει εδώ το vmware? Δεν νομίζω... :(

Άβαταρ μέλους
e-times
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1555
Εγγραφή: 13 Φεβ 2003 01:41
Τοποθεσία: Πειραιάς

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από e-times » 22 Αύγ 2006 19:55

Εικόνα

Good News For The Smokers, Non-Smokers Die Too

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από id12586 » 22 Αύγ 2006 20:00

Δημήτρη, νομίζω ότι το VMware θα κάνει την δουλεία σου.

Γενικότερα πάντως:

Όταν μιλάμε για windows multiboot, είναι βασικό να εγκαταστούμε πρώτα την πιο παλιά έκδοση (εκτός απο τα 2k/XP/03 που έχουν τον ίδιο bootloader).

Κοινώς, είτε "σκίζεις" το μηχάνημα, και πάλι απο την αρχή αλλά πρώτα installation 98 --> XP, για να μείνει ο bootloader των ΧΡ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος id12586 την 22 Αύγ 2006 20:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από Cha0s » 22 Αύγ 2006 20:00

Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να κάνεις κάποιου είδους logoff από τα XP για να μπεις στα 98.

Μόνο με 2ο μηχάνημα μπορείς να έχεις και τα 2 λετουργικά running ή με virtual machine πάνω στα XP.

Τους φακέλους που θες, δεν μπορείς να τους χρησιμοποιείς δικτυακά;


Πάντως σε εγκατάσταση των 98 μετά από τα XP μάλλον ξεχνάς το folder c:\windows μιας και χρησιμοποιείται ήδη από τα XP...

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 22 Αύγ 2006 22:59

To θέμα έχει ως εξής:

Υπάρχει ένα δίκτυο αρκετά "εύθραυστο" μιας και τα μισά pcs έχουν XP και τα υπόλοιπα 98 κι όλα έχουν συνδεδεμένους πάνω τους μεγάλους και "δύστροπους" εκτυπωτές...

Από την μια μεριά υπάρχει σκέψη να "μπει" μια dsl στο δίκτυο (κάτι τέτοιο πιστεύω ότι θα "βαρύνει" το δίκτυο) κι από την άλλη δεν μπορούμε να πετάξουμε τα 98 γιατί πολύ απλά μόνο εκεί μπορούμε να τρέξουμε ένα σπασμένο πρόγραμμα που έχουμε...
Αυτό το αναφέρω μόνο και μόνο για να δείξω ότι τα 98 δεν μπορούμε να τα "πετάξουμε"...

Αν και τελικά πιστεύω ότι μάλλον σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές θα καταλήξω...
Ίσως με κοινή οθόνη...

Έχω μπερδευτεί ! :(

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από alkisg » 22 Αύγ 2006 23:21

Αν και είπες ότι δε θες emulation, νομίζω ότι η λύση είναι να βάλεις VMWare.
Ναι, θα υπάρχουν οι φάκελοι C:\Windows\System κτλ.
Δε θα χρειάζεται να κάνεις καν logoff από τα XP, θα μπορείς να τρέχεις και τα δύο παράλληλα.
Η απόδοση των 98 θα είναι ελαφρώς μικρότερη από ότι αν τα είχες εγκαταστήσει κανονικά, δηλαδή με οποιοδήποτε Η/Υ της τελευταίας πενταετίας δε θα έχεις πρόβλημα απόδοσης.
Ο σκληρός των 98 μπορεί είτε να είναι σε ένα μεγάλο αρχείο (και να εξομοιώνει σκληρό το VMWare), είτε σε ένα ξεχωριστό partition.
Θα μπορείς να μετακινείς τα δεδομένα από 98 σε XP χωρίς πρόβλημα.
Τα 98 θα βλέπουν δίκτυο, εκτυπωτές κτλ μέσα από τα XP χωρίς να επιβαρύνεις το εύθραστο δίκτυό σου.
Τα 98 θα βλέπουν τα XP μέσω εικονικού δικτύου, οπότε θα μπορούν να διαβάζουν και από NTFS σκληρό.

Αυτά... πολλά έγραψα, ούτε διαφήμιση να έκανα!
Υ.Γ. το Virtual PC πάει ελαφρώς πιο αργά από το VMWare αλλά είναι δωρεάν.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από cherouvim » 23 Αύγ 2006 07:42

alkisg έγραψε:Υ.Γ. το Virtual PC πάει ελαφρώς πιο αργά από το VMWare αλλά είναι δωρεάν.
Τώρα και το VMWare Server είναι free: http://www.vmware.com/products/server/


id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από id12586 » 24 Αύγ 2006 01:39

Βέβαια αν μιλάμε για κανα πρόγραμμα με μεγάλες απαιτήσεις, δύσκολο αφού μιλάμε για win98, μην περιμένεις σοβαρή απόδοση... :think:

Αλλά είναι η μόνη λύση, εκτός και αν βάλεις win98 στο "παμπάλαιο" λάπτοπ σου, xexe :lol:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Win98 μέσα σε/μαζί με WinXP. Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 24 Αύγ 2006 13:20

Mιλάμε για πρόγραμμα ελληνικής εταιρείας με άθλια διαχείριση μνήμης...

Όσο για το αρχαίο laptop που λες, το πήρε η κοπέλα μου να το κάνει γραφομηχανή για την δουλειά της! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες