Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
nickop
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 03 Μάιος 2006 19:35
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από nickop » 24 Αύγ 2006 01:42

Ειμαι αρκετα ασχετος με PHP&SQL.Αυτο που θέλω να κάνω είναι το εξής.Να κάνεις εισαγωγή στοιχείων απο μια φόρμα σε μια βάση.Πιστεύω καλά μέχρι εδώ.Πώς όμως γίνεται να μου εμφανίζει τις εγγραφές της βάσης χωρίς αναζήτηση αλλα σε σελίδα κανονική όλες.Και θέλω ο τρόπος που θα τις εμφανίζει να τον καθορίζω εγώ.Δηλαδή να έχω ενα html αρχείο ενσωματομένο κάπου που θα είναι ένας πίνακας με χρώματα στα κελιά και θα εμφανίζονται όλες οι εγγραφές στους πίνακες.Όχι όλες οι εγγραφές στον ίδιο πίνακα.Κάθε εγγραφή σε διαφορετικό πίνακα.

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα....

Υ.Γ Αυτός ο καλός άνθρωπος που θα με βοηθήσει ας μου κάνει το post λίγο αναλυτικό

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από Risk » 24 Αύγ 2006 03:14

Η αλήθεια είναι πως έχω διαβάσει το post σου κανα δύο φορές για να καταλάβω τι ακριβώς ζητάς. Συγκεκριμένα μπερδεύομαι εκεί που λες για τον τρόπο εμφάνισης των δεδομένων στα κελία του πίνακα. Τελοσπάντων με αυτά που κατάλαβα θα σε βοηθήσω και ότι θέλεις παραπάνω θα το δούμε στην πορεία.

Γενικά θα πρέπει να ξέρεις πως θα δημιουργήσεις μια βάση στην Mysql και με κάποια PHP scripts θα καλέσεις τα δεδομένα της βάσης σου μέσα στην ιστοσελίδα σου. Δεν ξέρω αν θέλεις να σου εξηγήσω το πως θα δημιουργήσεις την βάση σου. Θεωρώ πως ξέρεις και προχωράω στην δημιουργία της φόρμας από την οποία θα εισάγεις τα δεδομένα σου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action = "edit_validate.php" method="get">
<tr>
<td>Data_1&#58;</td><td><input name="Data_1" type="text"></td>
</tr>

<tr>
<td>Data_2&#58;</td><td><input name="Data_2" type="text"></td>
</tr>

<tr>
<td><input type="submit"></td><td><input type="reset"></td>
</tr>
</form>
Το παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο από μια απλή φόρα html (που ελπίζω να γνωρίζεις,γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα να προχωρήσουμε)

Τώρα τα Data_1 & Data_2 θέλεις να τα εισάγεις στην βάση σου! Ακολουθείτε λοιπόν η παρακάτω διαδικασία!

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if &#40;isset&#40;$GET&#41;&#41;
&#123;
   if&#40;$link=mysql_connect&#40;localhost,username,password&#41;
    &#123;
        $sql= "INSERT INTO dbname &#40;field_1,field_2&#41; VALUES &#40;'".$_GET&#91;'Data_1'&#93;."','".$_GET&#91;'Data_2'&#93;."'&#41;"
 
	$result = mysql_query&#40;$sql,$link&#41;;
			
	if&#40;$result&#41;
	&#123;
		echo "Add Succedded";		
	&#125;
		
    &#125;
&#125;
 else &#123;
	echo "invalid Number of Arguments!";
&#125;

?>

Ότι σου έγραψα παραπάνω αφορά την φόρμα που θα φτιάξεις και την εισαγωγή των δεδομένων αυτής στην βάση σου.

Σε αυτό το σημείο θεωρώ σκόπιμο να παίξεις λίγο με αυτά τα scripts που σου έδωσα, είναι σωστά γραμμένα καθώς τα έχω πάρει από κάτι που έχω φτιάξει εγώ και παίζει μια χαρά, δεν πιστευω δηλαδή να αντιμετωπίσεις κάποιο συντακτικό λάθος,γι'αυτό το λέω. Εν συνεχεία ψάξε την συνέχεια λίγο μόνος σου και εδώ είμαστε πάλι.Συγκεκριμένα θα πρέπει να φτιάξεις ένα php script και με κατάλληλη εντολή mysql να σου φέρνει όλα τα δεδομένα απο την βάση σου, όπως ακριβώς επιθυμείς εσύ. Αν δεν ξέρεις καλά PHP&MySQL θα δυσκολευτείς λίγο,αλλά είναι καλό για να ψυθείς στην αρχή. Και εγώ έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω με πολύ ψάξιμο κάθε φορά και βέβαια πάντα με την βοήθεια της παρέας του freestuff. Ότι απορία έχεις, κατέθεσέτην! Πάρε και τα παρακάτω link για λίγη παραπάνω βοήθεια!

MySQL Commands

PHP Manual
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από Banavas » 24 Αύγ 2006 21:15

RISK

έχεις κάποιο λάθος στο δευτερο script, υποθέτω μεταφέροντας το εδώ.

Μετά την σύνδεση στη MYSQL επιλέγεις βάση με την παρακάτω εντολή

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db &#40;"$db_name"&#41;;
και μετά το ΙΝΤΟ βάζεις τον πίνακα που θέλεις να εμφανίσεις.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από cherouvim » 24 Αύγ 2006 22:53

p.s Δεν χρειάζεται να τυλίξεις το $db_name σε double quotes.

nickop
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 03 Μάιος 2006 19:35
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από nickop » 25 Αύγ 2006 00:20

Ευχαριστω για τη βοηθεια θα το κοιτάξω μέχρι εδώ και συνεχίζουμε για την εμφάνιση των δεδομένων απο τη βάση

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από Risk » 25 Αύγ 2006 14:19

Banavas έχεις δίκιο! Sorry για το λάθος, ξέχασα όντως να το βάλω εδώ (...nickop εσύ μην το ξεχάσεις!). Nickop δες τα προσεκτικά και διερευνητικά και προσπάθησε το επόμενο βήμα μόνο σου, δες και τα link και ότι απορία έχεις τα ξαναλέμε!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Αύγ 2006 00:39

Opos kai to resurce variable $link dev xriazete va to koubalas apo query se query.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από shadow » 30 Αύγ 2006 17:42

εκτος και εάν έχεις διαφορετικα connections (connections σε διαφορετικές βάσεις) :)
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Εμφανισε τις εγγραφες της SQL χωρις αναζήτηση

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Αύγ 2006 21:36

ama ftaseis sto epipedo va xriazese dio diaforetika conections tote sigoura to ksereis afto :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες