virus successfully uploaded...

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mhtsos
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 22 Αύγ 2005 00:39

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από mhtsos » 24 Αύγ 2006 12:15

Πριν λίγο διάβασα ένα post στον html section που πρότεινε το εξής link: http://neodezign.tripod.com/ani_gifs.zip (πραγματικά παράξενο ε; όταν το κλικάρεις σου κάνει redirect ενώ όταν το βάζεις στο url κατεβαίνει κανονικά(καλά τώρα μπορεί να μην λειτουργήσει) μέσα ήταν animated εικονίδια των windows όπως αυτό :
Εικόνα
Σκέφτηκα λοιπόν (χαχαχαχαχααααα cough,cough) ότι θα μπορούσα να φτιάξω κάτι σαν αυτό:

πρώτα η παραπάνω εικόνα και μια
επεξήγηση από κάτω:searching for your computer

μετά η επεξήγηση αλλάζει σε:p/c found

μετά εικόνα και επεξήγηση αλλάζουν
εικόνα:
Εικόνα
επεξήγηση:uploading virus

μετά η επεξήγηση αλλάζει σε:virus successfully uploaded ευχαριστούμε για τη συναλλαγή
το πιάσατε το corcept?
δεν έχω σκοπό να το δημοσιεύσω στο site moi απλά να εξασκηθώ στην javascript.
Βρήκα λοιπόν τρόπο να για εναλλαγή των εικόνων κάθε 2 δεύτερα με τον εξής κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<script type="text/javascript">

function changeimg&#40;&#41;
&#123;
document.img1.src ="img2.gif";
&#125;
var time=setTimeout&#40;"changeimg&#40;&#41;",2000&#41;

</script>
</head>
<body>
<img onmouseOver="changeimg&#40;&#41;" border="0" src="img1.gif" name="img1">
</body>
</html>
Και σ'αυτο το σημείο αρχίζουν τα ερωτήματα:
1)Γιατί ο παραπάνω κώδικας εκτελείται και χωρίς onmouseOver,(σε περίπτωση onmouseOver εκτελείται αμεσως,χωρίς καθυστέρηση 2 δευτερόλεπτων)
2)Γιατί αν αντικαταστήσω το onmouseOver με onload η σελίδα δεν φορτώνει ποτέ και η changeimg εκτελείται πάλι στιγμιαία
3)Πως μπορώ να θέσω που θα γράφει το document.write
4)Πως μπορώ να κάνω ότι έκανα παραπάνω αλλά με κείμενο

Υ.Γ.1 Απ'οτι φαίνεται στο setTimeout είναι το bug
Υ.Γ.2 Συγνώμη για την βιαστική επεξήγηση του τι ακριβώς θέλω να κάνω
Υ.Γ.3 Δε χρειάζεται να μου φτιάξετε ολο το παραπάνω μόνο βασικά παραδέιγματα με 2 αντικείμενα
Υ.Γ.4 Είμαι ακόμα newbie sthn javascript opote mh barate
Υ.Γ.5 Καιρό έχω να βάλλω τόσα υστερόγραφα

με εκτίμηση,mhtsos

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από skeftomilos » 25 Αύγ 2006 01:27

1) Αν θέλεις να μην εκτελείται χωρίς mouseover αφαίρεσε την εντολή var time=setTimeout("changeimg()",2000)
2) Αν στο onload ενός img του λες να φορτώσει μια άλλη εικόνα, η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται επ'άπειρο.
3) document.write + timer = ξέχασέ το.
4) Aλλάζοντας το innerHTML κάποιου element (div, span, ή κάτι παρόμοιο).

Υ.Γ.1 Αν περίμενες ότι ο παραπάνω κώδικας θα αρκούσε για την υλοποίηση όλου του σεναρίου τότε δεν υπάρχει bug. Όλος ο κώδικας είναι bug. :)
Υ.Γ.2 ...
Υ.Γ.3 ...
Υ.Γ.4 :hammer: :P
Υ.Γ.5 ...
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

mhtsos
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 22 Αύγ 2005 00:39

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από mhtsos » 25 Αύγ 2006 18:45

1)Μα αν αφαιρέσω το time=setTimeout("changeimg()",2000) η εικόνες θα φορτώνονται αμέσως τόσο γρήγορα
που θα φαίνεται σαν να φορτώθηκε μια εικόνα ,κάτι που θα χαλούσε το όλο εφέ.
(αλλά πάλι δεν κατάλαβα "Γιατί ο παραπάνω κώδικας εκτελείται και χωρίς onmouseOver?")

2)Έχεις δίκιο για το onload,δεν υπάρχει ωμός τρόπος να το εμποδίσω δηλαδή να μην αφήσω την ίδια function
να εκτελεστεί πάνω από μια φορά?.

3)Μάλλον έχεις δίκιο το μόνο που κατάφερα είναι αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<script type="text/javascript">

document.write&#40;"text no 1"&#41;

function txt&#40;&#41;
&#123;
document.write&#40;"text no 2"&#41;
&#125;
function changetxt&#40;&#41;
&#123;
var time=setTimeout&#40;"txt&#40;&#41;",2000&#41;;
&#125;
</script>
</head>
<body onLoad="changetxt&#40;&#41;">
</body>
</html>
που όμως μας φέρνει πάλι στο:"μην αφήσω την ίδια function να εκτελεστεί πάνω από μια φορά"


4)δεν έχω ιδέα από "div, span, ή κάτι παρόμοιο", το μόνο που δοκίμασα είναι: <h1 name="text"> και to υπόλοιπο όπως με τις εικόνες (δεν έπιασε)
Φαίνεται θα πρέπει να περιοριστώ σε εισαγωγή κειμένου μέσα στις εικόνες...

RE:Υ.Γ.1:O παραπάνω κώδικας είναι απλώς ένα δείγμα.Αλλα αν βάλω το κειμενο στις εικονες νομίζω είναι αρκετο.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Σεπ 2006 02:37

The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από alkisg » 06 Σεπ 2006 15:02

Ρε παιδιά όχι uploading virus, downloading virus!

Γαμώτ μόλις έβλεπα το script του skeftomilou τέλειωσε ένα download που είχα, και είδα κανονικό παράθυρο downloading και τρόμαξα! :)

mhtsos
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 22 Αύγ 2005 00:39

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από mhtsos » 06 Σεπ 2006 19:27

that's what i'm talking about.καλά εσυ το προχώρησες ακομη περισοτερο,βεβαια το τραβηξες λιγο με το restarting windows alla δεν θα περίμενε κανείς τίποτα λιγοτερο απο εναν scriptmaster.
Pε παιδιά όχι uploading virus, downloading virus!
δεν μπορείς να εχεις download χωρις upload (και το αντιστροφο)
Πάντως νομίζω οτι το πιο σωστό για την περίπτωση είναι το uploading

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από alkisg » 06 Σεπ 2006 21:33

Δε μιλάμε για τα ip πακέτα, αυτά διαχωρίζονται σε transmit/receive όχι σε upload/download...

Upload = ο ιός πήγε από τον τοπικό Η/Υ στο server
Download = ο ιός πήγε από το server στον τοπικό Η/Υ

Ε, με το πρώτο ποιος θα τρομάξει??? :)

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από xultimatex » 06 Σεπ 2006 22:41

Είναι ανάλογα απο ποια πλευρά το βλέπεις. Από τη μεριά του χρήστη είναι download. Από τη μεριά του server είναι upload..
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

virus successfully uploaded...

Δημοσίευση από panosru » 18 Σεπ 2006 01:27

xaxaxaxaxaxaxa kalh fash!! h blue screen ola ta leyta! xaxaxaxa

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης