Check image dimensions in upload

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Check image dimensions in upload

Δημοσίευση από chemmanouel » 28 Αύγ 2006 01:43

Ξέρει κανένας, πως μπορώ να ελέγχω τις διαστασεις μιας εικόνας μέσα από μια φόρμα που κάνει upload; π.χ H φόρμα είναι η εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<form action='process.php' method='post' enctype='multipart/form-data'>
         <input type='file' name='image_name'>
         <input type='submit' name='Upload' value='Upload'>
         </form>";
Ευχαριστώ Προκαταβολικά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chemmanouel την 28 Αύγ 2006 12:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Check image dimensions in upload

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Αύγ 2006 09:58

vomizo dev mporeis va elevkseis client side tis diastaseis tis eikovas.

Me php pavtos gia va to kaveis afto prepei va kaveis submit tnv forma va avebaseis to arxeio kai apo ekei kai epita va kaveis eva getimagesize() gia va pareis tis diastaseis.

Parepiptovtos opos eivai n forma sou dev 8a doulepsei prepei va baleis kai enctype="multipart/form-data" sto form tag, episis exeis ksexasei eva quote meta to onoma tou arxeiou sto action.

Telos kati allo: GIATI TO KANEIS ECHO AFTO !!! ????
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Check image dimensions in upload

Δημοσίευση από chemmanouel » 28 Αύγ 2006 12:37

Ε ναι, μετά που θα ανέβει η εικόνα να πάρεις τις διαστασεις τις, αφου η php ειναι server side.
Αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα, και επειδη το εγραφα βιαστηκα, ξεχασα αυτα που αναφέρεις.

Πάντως το πρόβλημα μου το έλυσα, και παραθέτω εδώ την λύση για όποιον άλλο το χρειαστεί:

Ανάλογα με τον τύπο της εικόνας, υπάρχουν και διαφορετικές συναρτήσεις για να πάρεις τισ διαστάσεις. Πχ για JPEG

Κώδικας: Επιλογή όλων

$pic_tmp = 'image_name';
$src = ImageCreateFromJPEG&#40;$pic_tmp&#41;;
$org_h = imagesy&#40;$src&#41;;
$org_w = imagesx&#40;$src&#41;;

echo "Height&#58; ". $org_h;
echo "<br>Width&#58; ". $org_w;
Τέλος το κάνω echo γιατί το έχω μέσα σε php κώδικα και όχι σε html.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Check image dimensions in upload

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Αύγ 2006 12:57

kai giati dev kaveis escape se html ?

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? 
// php kodikas

?>

 HTML KODIKAS

<?
// php kodikas
?>
Dev blepw tov logo va kaveis echo eva html stixio tnv stigmi pou 8a mporouses va kaveis eva aplo escape :)


Twra osov afora tov tropo pou dialekses dev eivai o pio sivtomos to getimagesize pou sou eipa pio pavo dev avoigei olokliri tnv eikova gia va tnv kavei edit opote eivai pio sivtomo.

Any way .
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
chemmanouel
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Μάιος 2006 17:15
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Check image dimensions in upload

Δημοσίευση από chemmanouel » 28 Αύγ 2006 20:35

Nai exeis apoluto dikio kai se eyxaristo polu gia thn sumboulh sou

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες