Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
supernet
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 877
Εγγραφή: 22 Μαρ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από supernet » 03 Σεπ 2006 20:17

Θα προσπαθήσω να περιγράψω όσο γίνεται καλύτερα, το ζητούμενο. Γιατί link δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω.

Υπάρχει κάποιο site το οποίο έχει σχεδιαστεί βασιζόμενο σε JSP. Σε κάποιο σημείο υπάρχει μία φόρμα όπου δίνεις έναν αριθμό και το όνομα σου και σου εμφανίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται το αίτημα σου (αναμονή, έγκριση, απόρριψη κλπ).

1 φορά την ημέρα, ανεβάζουν στον server κάποιο αρχείο text (CSV μάλλον), και το οποίο χρησιμοποιεί η φόρμα, για να αντλεί τις παραπάνω πληροφορίες.

Το ζητούμενο:

Ανέλαβα αφιλοκερδός τον επανασχεδιασμό του site. Το γιατί, είναι μια μεγάλη ιστορία. :crash: Η αλλαγή αφορά τον επανασχεδιασμό όλου του site σε PHP.

Ερώτηση 1: Μπορώ ενώ όλες οι σελίδες θα είναι σε PHP, στη μία και μοναδική σελίδα που εμφανίζεται αυτή η φόρμα αναζήτησης να κρατήσω αυτή την εφαρμογή και να εξακολουθεί η σελίδα να είναι .jsp ?

Ερώτηση 2: Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο script (έτοιμο) σε php? Μη μου πείτε για Hotscripts κλπ, έψαξα αλλά δεν έβγαλα άκρη μιας και κόλλησα στο ΠΩΣ και ΤΙ να αναζητήσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Άβαταρ μέλους
supernet
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 877
Εγγραφή: 22 Μαρ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από supernet » 05 Σεπ 2006 23:18

Κανείς; :(

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 06 Σεπ 2006 09:55

Gia va eimai ilikrivis dev katalaba pou eivai to problima sou. Pios o logos va grisimopiiseis tnv jsp page gia to search ?

Ti problima exeis dld kai dev mporeis va to grapseis me php ?

Twra osov afora to erotima sou o server (interpriter) pou eksipiretei tis jsp selides eivai diaforetiko apo aftov tis php .

Opote 8a prepei va rotiseis ekei pou kaveis host to site sou va deis av exei ipostiriksi jsp texvologias.
Av exeis prosbasi tote profavos mporeis va ekteleseis jsp arxeia.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από Risk » 08 Σεπ 2006 03:59

Διαβάζοντας το post σου, αυτό που μου ήρθε και εμένα στο μυαλό είναι ασυμβατότητα μεταξύ των server (php-->apache , jsp-->tomcat). Απ' ότι κατάλαβα βρίσκεις δύσκολο να μετατρέψεις αυτό το κομμάτι τις εφαρμογής από jsp σε php, αλλά δεν κατάλαβα το γιατί? Τι ιδιαιτερότητα έχει? Αν το υλοποιήσεις σε php δεν θα μπορεί να πέρνει τις πληροφορίες από το text αρχείο (πληροφοριακά ρωτάω!)?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
supernet
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 877
Εγγραφή: 22 Μαρ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από supernet » 08 Σεπ 2006 20:20

Ωραία! Μάλλον θα καταλήξει σε php. Υπάρχει κάτι έτοιμο? Γνωρίζετε?

Επαναλαμβάνω τι θέλουν να γίνεται: Μέσω μιας φόρμας, έλεγχος κατάστασης αιτημάτων. Ο πελάτης θα δίνει το επίθετο του και έναν αριθμό αίτησης, και θα αντλεί από κάποιο αρχείο την κατάσταση της αίτησης του.

Σίγουρα δεν θέλουν να δουλέψουν με κάποια βάση δεδομένων.

:)

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από alkisg » 09 Σεπ 2006 00:34

Οι guru της PHP εδώ μέσα είμαι βέβαιος ότι μπορούν να το κάνουν σε μια γραμμή χρησιμοποιώντας regex.
Άντε, και δυο γραμμές ακόμα για να διαβάσουν το .csv...

Ανέβασε 2-3 γραμμές από το .csv αρχείο...

Άβαταρ μέλους
supernet
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 877
Εγγραφή: 22 Μαρ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από supernet » 09 Σεπ 2006 00:44

Δεν έχω τίποτα στα χέρια μου. Εκ του μηδενός.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από Cha0s » 09 Σεπ 2006 13:52

supernet έγραψε:Ερώτηση 1: Μπορώ ενώ όλες οι σελίδες θα είναι σε PHP, στη μία και μοναδική σελίδα που εμφανίζεται αυτή η φόρμα αναζήτησης να κρατήσω αυτή την εφαρμογή και να εξακολουθεί η σελίδα να είναι .jsp ?
Αν το πρόβλημα είναι η φόρμα αναζήτησης να μην αλλάξει σαν url (να μείνει δηλαδή ως .jsp) χωρίς να τους νοιάζει τι τρέχει από πίσω, μπορεί να είναι κανονικά PHP σελίδα με κατάληξη .jsp και να βάλεις στον Apache να κάνει parse από τον PHP Parser τα .jsp
supernet έγραψε:Ερώτηση 2: Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο script (έτοιμο) σε php? Μη μου πείτε για Hotscripts κλπ, έψαξα αλλά δεν έβγαλα άκρη μιας και κόλλησα στο ΠΩΣ και ΤΙ να αναζητήσω.
Δεν νομίζω, αλλά με την fgetcsv() μπορείς πολύ εύκολα να πάρεις όλο το .csv file σε ένα array και μετά είναι πολύ απλό να διαχειριστείς και να αναζητήσεις ότι data θες.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από cherouvim » 15 Σεπ 2006 14:04

Για να τρέξουν τα jsps θέλεις έναν απλό servlet container όπως το Tomcat ή το Jetty. Αυτοί παίζουν στο 8080, και είναι binded με apache. Τα html, css, png, php τα εξυπηρετεί ο apache, και τα jsp τα κανει dispatch στον servlet container σου.

Φυσικά το καλύτερο στην περίπτωσή σου είναι να το ξαναγράψεις σε php.

Άβαταρ μέλους
supernet
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 877
Εγγραφή: 22 Μαρ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki

Εφαρμογή σε JPS ή PHP;

Δημοσίευση από supernet » 15 Σεπ 2006 14:23

cherouvim έγραψε:Φυσικά το καλύτερο στην περίπτωσή σου είναι να το ξαναγράψεις σε php.
Κι αυτό μάλλον θα γίνει. Ευχαριστώ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες