Progress Bar

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Progress Bar

Δημοσίευση από JohnL » 23 Σεπ 2006 13:40

Έχω φτιάξει ένα document, στο οποίο υπάρχουν κάποια κουμπιά και ο χρήστης πατώντας κάποιο εμφανίζεται μια φωτογραφία σε ένα Loader.

Αφού το κατάφερα αυτό, θέλω τώρα να βάλω ένα progress bar το οποίο να δείχνει την πρόοδο φορτώματος κάθε φωτογραφίας. Έχω βάλει ένα (myPB) το οποίο έχω προγραμματίσει να εξαφανίζεται μόλις φορτωθεί η πρώτη φωτογραφία, αλλά δεν ξέρω πώς να το ξαναεμφανίσω και να το μηδενίσω όταν πατιέται κουμπί άλλης φωτογραφίας.

Πώς θα το κάνω αυτό :question:

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Progress Bar

Δημοσίευση από JohnL » 24 Σεπ 2006 12:53

Κανείς δεν ξέρει πώς μηδενίζει ένα progress bar? :o

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Progress Bar

Δημοσίευση από soteres2002 » 24 Σεπ 2006 16:57

re file, den mas diefkrinizeis to periballon sto opoio aneptikses autin tin efarmogoula. Se Java, se PHP & Ajax? ti? allios midenizeis progressbars px se Java, kai allios me widgets se Ajax! Pes mas loipon...

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Progress Bar

Δημοσίευση από JohnL » 24 Σεπ 2006 17:19

Νόμιζα ότι αφού είμαι στο forum του Flash, ήταν προφανές ότι το ανέπτυξα με Flash... :-?

Συγκεκριμένα, γράφω αυτό, να γίνεται όταν πατιέται ένα κουμπί

Κώδικας: Επιλογή όλων

on(release){
	this._parent.myPB.visible = true;
	myLoader.contentPath = "1.jpg";
}
αλλά δεν εμφανίζεται καθόλου το myPB (το Progress Bar). Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά το ProgressBar είναι σε polled mode.

Κάνω κάτι λάθος?

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Progress Bar

Δημοσίευση από soteres2002 » 24 Σεπ 2006 17:25

nai ... exm... :oops: :oops: mallon exeis dikio... den eida tin category giati ekana click apeftias apo to index. basika me actionscript epapsa na asxolumai, opote perimene na sou apantisei kapoios... pantos to my~ widget pou exeis den ipotithetai pos einai se visible state apo default? episis, an to dokimaseis sto topiko sou mixanima, isos na min emfanizetai o preloader giati fortonei astrapiaia. an kanonika etsi xeirizesai auto to widget, tote mallon tha prepei na to anebaseis se enan remote webserver, kai na to dokimaseis apo ton browser sou. des an sto widget iparxei kapoia methodos pou ksekinaei to loading, episis.

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Progress Bar

Δημοσίευση από chchrist » 24 Σεπ 2006 17:29

Μπορείς να μας δώσεις ένα .fla;

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Progress Bar

Δημοσίευση από soteres2002 » 24 Σεπ 2006 17:34

auto to url http://www.flash-mx.com/flash/progressbar.cfm isos sou lisei to problima.

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Progress Bar

Δημοσίευση από JohnL » 24 Σεπ 2006 17:42

ορίστε το fla

soteres το έχω κοιτάξει αυτό αλλά δυστυχώς δε δούλεψε
Συνημμένα
loader.zip
(178.61 KiB) Μεταφορτώθηκε 263 φορές

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Progress Bar

Δημοσίευση από chchrist » 24 Σεπ 2006 20:38

Άλλαξα κάποια πραγματάκια. Για να δεις αν δουλεύει σωστά ανέβασε το σε web server και καθάρησε την cache του browser σου.
Συνημμένα
fixed_i_think.rar
(78.15 KiB) Μεταφορτώθηκε 164 φορές

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Progress Bar

Δημοσίευση από JohnL » 24 Σεπ 2006 21:33

Ναι πραγματι τώρα δουλεύει, ευχαριστώ!

Γίνεται μόνο να μηδενίζεται πρώτα, πριν εμφανιστεί?

Και, υπάρχει τρόπος να του αλλάξω την εμφάνιση ή πρέπει να φτιάξω ένα custom progress bar?

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Progress Bar

Δημοσίευση από chchrist » 25 Σεπ 2006 18:29

Δες αυτό http://imm.sheridanc.on.ca/imm2004/bakerjam/tutorial/ για το πως θα αλλάξεις εμφάνιση το component.
Δεν μπορείς να κάνεις βέβαια μεγάλες αλλαγές γιαυτό καλύτερα διάβασε κάνα tutorial για custom preloader.

Όταν λες να μηδενίζει εννοείς οτι παραμένει στα 100% από την προηγούμενη εικόνα;

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Progress Bar

Δημοσίευση από JohnL » 01 Οκτ 2006 13:26

Αν το τρέξεις, και πας να φορτώσεις μια δεύτερη εικόνα, πρώτα εμφανίζεται γεμάτη 100%, μετά μηδενίζεται, και αρχίζει να γεμίζει όσπου να εξαφανιστεί.
Μπορείς να το δεις αν τρέξεις το πρόγραμμα λογικά.

Εγώ θα ήθελα να εμφανίζεται αμέσως άδεια..

Μήπως θα ήταν πιο εύκολο να δημιουργούσα ένα νέο μέσω κώδικα κάθε φορά που φορτωνόταν μια εικόνα?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες