Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Εξεταστικη καιγομαι

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
nickop
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 03 Μάιος 2006 19:35
Επικοινωνία:

Εξεταστικη καιγομαι

Δημοσίευση από nickop » 24 Σεπ 2006 19:49

ΕΚΦΩΝΗΣΗ

1. Να ορίσετε μια κλάση (class) με δυο ιδιωτικές μεταβλητές τύπου int που να εκφράζουν τις συντεταγμένες ενός σημείου του καρτεσιανού συστήματος συντεταγμένων.
2. Στην παραπάνω κλάση να ορίσετε και να υλοποιήσετε μεθόδους ιδιωτικής πρόσβασης για το διάβασμα και τον ορισμό των τιμών των 2 ιδιωτικών μεταβλητών.
3. Στην παραπάνω κλάση να ορίσετε και να υλοποιήσετε μία συνάρτηση δημιουργίας (constructor) που με την κλήση της ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να ορίζει ένα σημείο, καθώς και μια συνάρτηση αποδιάρθρωσης (destructor).
4. Να υλοποιήσετε συναρτήσεις μέλη που να επιστρέφουν έναν δείκτη σε κάθε μια από τις δύο ιδιωτικές μεταβλητές.
5. Να υλοποιήσετε (έξω από την κλάση) μια συνάρτηση για την αντιμετάθεση των τιμών δύο ακεραίων με τη χρήση δεικτών.
6. Να υλοποιήσετε πρόγραμμα που να δημιουργεί δύο δείκτες σε δύο σημεία Α(5,8) και Β(3,2) που να ανήκουν στην κλάση που ορίσατε χρησιμοποιώντας την συνάρτηση δημιουργίας καθώς και τον τελεστή new. Έπειτα θα καλέστε με τον κατάλληλο τρόπο και για όσες φορές χρειαστεί τη συνάρτηση αντιμετάθεσης ώστε στο τέλος τα σημεία να είναι Α(3,2) και Β(5,8). Το πρόγραμμα να εκτυπώνει στην έξοδο τα σημεία Α, Β τόσο πριν όσο και μετά την κλήση της συνάρτησης αντιμετάθεσης. Στο τέλος χρησιμοποιήστε τον τελεστή delete για να «καθαρίσετε» τα αντικείμενα που δημιουργήσατε.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Εξεταστικη καιγομαι

Δημοσίευση από dva_dev » 25 Σεπ 2006 12:29

Που έχεις πρόβλημα και θέλεις βοήθεια;

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες