View source με bookmarklet

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από alkisg » 30 Σεπ 2006 11:05

Βρήκα αυτό:
javascript:var a=document.documentElement.outerHTML;document.body.innerHTML="<plaintext>"+a;
και είπα να ενημερώσω τους πορωμένους javascript-άδες του freestuff... :lol:

Αν δηλαδή κάποια σελίδα κάνει διάφορα κόλπα για να μη δούμε το source της (απενεργοποίηση δεξί κλικ, https στον ie, αν παίζει με τα expire/no cache κτλ) απλά το επικολλάμε στη γραμμή διευθύνσεων και βγαίνει ο κώδικας.

...και ο Skeftomilos όταν βρει χρόνο θα μας το κάνει να ανοίγει σε νέο παράθυρο και να κάνει μάλιστα και highlight για να έχουμε view source σαν του firefox στον IE!!! :lol: :lol: :lol:

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από panosru » 30 Σεπ 2006 12:35

xaxa poly kalo!!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Οκτ 2006 06:29

Νάτο το popup:

Κώδικας: Επιλογή όλων

javascript&#58;void&#40;w=window.open&#40;'about&#58;blank'&#41;, w.document.write&#40;'<plaintext>'+document.documentElement.innerHTML+'</plaintext>'&#41;, w.document.close&#40;&#41;&#41;
Με innerHTML αντί για outerHTML για να παίζει και στον Firefox. :)

Πάντως δε δείχνει το αυθεντικό source, αλλά την generated HTML μετά το DOM parsing. Φαίνεται από τις διαφορές στα κεφαλαία/μικρά και το whitespace.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 01 Οκτ 2006 07:06

:D :lol:
Εικόνα


Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Οκτ 2006 03:08

Και popup με highlight:

Κώδικας: Επιλογή όλων

javascript&#58;void&#40;&#40;function&#40;&#41;&#123;var w=open&#40;'about&#58;blank'&#41;;w.document.write&#40;'<pre>'+ document.documentElement.innerHTML.replace&#40;/<!--&#40;&#91;^>&#93;+&#41;-->|<&#40;\/?&#41;&#40;\w+&#41;&#40;&#91;^>&#93;*&#41;>/g, function&#40;$0,$1,$2,$3,$4&#41;&#123;return&#40;$1&&'<font color="#007f00"><i>&lt;!--'+$1+'--&gt;</i></font>'&#41;|| &#40;$3&&'&lt;'+$2+'<font color="#7f007f">'+$3+'</font>'+$4.replace&#40; /&#40;\S+&#41;=&#40;&#40;&#40;&#91;"'&#93;&#41;&#40;&#91;^"&#93;*&#41;\4&#41;|&#40;\S*&#41;&#41;/g,function&#40;$0,$1,$2,$3,$4,$5,$6&#41;&#123;return '<b>'+$1+'</b>=<font color="#0000cf">'+&#40;&#40;$3&&&#40;$4+$5+$4&#41;&#41;||$6&#41;+'</font>'&#125;&#41;+'&gt;'&#41;&#125;&#41; +'</pre>'&#41;&#125;&#41;&#40;&#41;&#41;
Παίζει καλά μόνο στον IE γιατί δε χωράει να μπει το w.document.close() στο τέλος. Τα bookmarks του IE έχουν όριο τα 500 bytes, και το σκριπτάκι είναι ήδη στα 496. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από panosru » 02 Οκτ 2006 03:44

xaxaxax lool re ton anthropo ti phge kai ekane!!! :P

gia ena prama aporo! :P pou brhskeis xrono gia ola! :P

poly oraio man!!!

an mou eksighseis kai ayto

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#91;...&#93;function&#40;$0,$1,$2,$3,$4&#41;&#91;...&#93;
tha xaro idietera! :D

eixa diabasei se ena post sou opou eixes apanthsei ston cpulse oti to $ sthn javascript einai to shortcut tou document.getElementById opote esy edo tou les na parei ta elemens me ta id 0 , 1 , 2 kok ?
alla, mperdeytika sto eksis an einai ayto pou leo parenthesh den thelei?

dld opos tha grafame..
document.getElementById(0)
den tha grafame kai
$(0) ?

kai ena teleytaio epidi to dokimaza ayto me to dolario, kai den mou epaize an den oriza ego mia function opos

Κώδικας: Επιλογή όλων

function $&#40;id&#41;
&#123;
    return &#40;document.getElementById&#40;id&#41;&#41;;
&#125;
esy edo pos kai pou thn orizeis?
an einai ayto pou ypotheto fysika! :D

thanks!

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από alkisg » 02 Οκτ 2006 15:01

Βάλε c='<font color=#"' και χρησιμοποίησε το c για οικονομία bytes!
Σβήσε και τα "var", δε φτάνει ο χώρος για πολυτέλειες...

Respect! :respect:

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από alkisg » 02 Οκτ 2006 15:07

@panosru: το $ εδώ είναι για τα matches του regular expression, δεν έχουν σχέση με το document.getelementbyid...

Καλά ο Skeftomilos είναι μεγάλος μάστορας, εμένα θα μου έπαιρνε ένα απόγευμα για να το καταφέρω με τα regex...

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από panosru » 02 Οκτ 2006 15:26

tora pou ebala ton kodika kai tou eftiaksa kai to struct to katalaba ;) thanks! :D

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

View source με bookmarklet

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Οκτ 2006 22:13

@panosru: Τα $0, $1 κ.λπ. είναι ονόματα μεταβλητών. Θα μπορούσε να είναι και έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function&#40;a,b,c,d,e&#41;
...ή ακόμα και έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function&#40;α,β,γ,δ,ε&#41;
...που θα ήταν και πιο οικονομικό σε bytes μιας που ο χώρος στα bookmarks είναι τόσο περιορισμένος. Btw τα ελληνικά γράμματα σε identifiers δεν επιτρέπονται σε εκδόσεις παλιότερες του IE6, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί τα bookmarklets δεν είναι για δημόσια κατανάλωση. Ο καθένας τα τρέχει με δική του πρωτοβουλία στο δικό του browser. Το συγκεκριμένο δεν τρέχει ούτως ή άλλως στον IE5 γιατί αυτός ο παλιός browser δεν υποστηρίζει String.replace με function ως argument.
alkisg έγραψε:Βάλε c='<font color=#"' και χρησιμοποίησε το c για οικονομία bytes!
Σωστός! Με λίγη δίαιτα τέτοιου είδους (ή και λίγο ζούλιγμα και πρεσάρισμα εν ανάγκη) θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν καμιά πενηνταριά bytes για να χωρέσει κανένα replace ακόμα. :D
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες