Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Search Engine Optimization, Search Engine Positioning, Τρόποι προώθησης των σελίδων μας

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, SEM Moderators

Απάντηση
rgman
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 01:07

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από rgman » 12 Οκτ 2006 01:54

Όπως όλοι ξέρουμε τα web crawlers δεν συνηθίζουν να διαβάζουν το περιεχόμενο των flash αρχείων στα site μας. Το google απ'ότι έχω δει κάνει μια προσπάθεια ανάγνωσης και παρουσίασης του περιεχομένου των flash αρχείων αλλά βρίσκεται ακόμη σε πρωτόγονα στάδια. Αποτέλεσμα; Tα sites που έχουν φτιαχτεί εξ'ολοκλήρου σε flash δεν μπορούν να διαβαστούν από τις μηχανές αναζήτησης. Η μόνη λύση που έχω ακούσει είναι να μη γίνεται εξ'ολοκλήρου η χρήση του flash. Όμως το flash προσφέρει πολύ ωραία γραφικά τα οποία κανένας web designer δεν θέλει να τα αγνοήσει. Μια άλλη λύση είναι να έχουμε στην αρχική σελίδα ένα link που να οδηγεί σε μια text/html-based μορφή του site μας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όταν κάποιος δεί αυτή τη σελίδα ως αποτέλεσμα στο google δεν θα δεί το flash site μας αλλά την html έκδοσή αυτού.
Σκέφτηκα μια λύση για αυτό το θέμα και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτήν ή άλλες λύσεις ή βετιώσεις. Η ιδέα είναι η εξής:

Όταν κάποιος(browser,bot κλπ) ζητάει μια οποιαδήποτε σελίδα του site, να ελέγχουμε (με php έστω) καταρχάς τι είναι. Αν είναι απλά ένας browser η php θα του δίνει το flash site σαν έξοδο ενώ αν είναι bot (πχ googlebot) θα του δίνει μια πολύ απλή εκδοχή του site ως κείμενο και χωρίς καθόλου γραφικά. Αυτή η εκδοχή του site, θα έχει links, headers και απλά paragraphs έτσι ώστε το bot να μπορεί να πλοηγηθεί και να ξεχωρίζει επικεφαλίδες από το απλό κείμενο. Αυτή την έκδοση θα την βλέπουν μόνο τα bots.
Τώρα έστω ότι το googlebot έχει βάλει στο index του την σελίδα: contacts.php.
Ένας χρήστης πατάει στο link και οδηγείται στην σελίδα contacts.php η οποία όμως στην αρχή του script θα έχει πάλι έλεγχο για το αν είναι browser ή bot αυτός που τη ζητάει και αν είναι browser θα τον ανακατευθύνει στην αρχική σελίδα του site μας όπου και θα δεί την flash έκδοσή του.
Ο κώδικας για τα redirects είναι απλός:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if &#40;!strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Googlebot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'msnbot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Septera'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'exabot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Surveybot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'psbot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'crawler'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'spider'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Gigabot'&#41; &#41;

Header&#40;"Location&#58; http&#58;//www.mysite.com/index.php "&#41;;
else
show_simple_text&#40;&#41;;
?>
Κάθε σελίδα εκτός της αρχικής θα έχει αυτή τη μορφή ενώ η αρχική θα κάνει το αντίστροφο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if &#40;!strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Googlebot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'msnbot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Septera'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'exabot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Surveybot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'psbot'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'crawler'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'spider'&#41; && !strstr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_USER_AGENT'&#93; ,'Gigabot'&#41; &#41;

show_flash&#40;&#41;;
else
Header&#40;"Location&#58; http&#58;//www.mysite.com/simple_text1.php "&#41;;
?>
Μένει ακόμα ένα πρόβλημα όμως. Όταν ο χρήστης πάει στην αρχική σελίδα θα θέλει να βρεί αμέσως το περιεχόμενο για το οποίο έκανε κλικ από το google και όχι να πλοηγηθεί με τις ώρες στο μεσα στο flash site μέχρι να βρεί αυτό που έψαχνε.
(Όταν πατάει ένα κουμπί ένας χρήστης στο flash και εμφανίζεται νέο περιεχόμενο συνήθως φορτώνεται ένα νέο movieclip μέσα στο ήδη υπάρχον (container) με τη μέθοδο loadMovie.
Άλλος τρόπος είναι να είναι ήδη αποθηκευμένο όλο το περιεχόμενο στο αρχικό flash-άκι.)
Ανεξάρτητα με τα παραπάνω, η λύση που μπορεί να δοθεί είναι όταν φορτώνεται το αρχικό flash στην αρχική σελίδα να τσεκάρει αν έχει πάρει καμμία μεταβλητή μέσω της μεθόδου GET από το URL με όνομα έστω: fileΝam. Δηλαδή αν πχ το url είναι της μορφής:
http://www.mysite.com/index.php?fileΝam=one
Αν δεν έχει ορισθεί η μεταβλητή fieNam, τότε το flash δείχνει το περιεχόμενο κανονικά. Αν έχει όρισθεί όμως, τότε δείχνει το περιεχόμενο που αντιστοιχεί στην τιμή του fileNam.
Πιο απλά,
έστω ότι βλέπω στο google την www.mysite.com/contacts.php.
Ο browser μου πάει στην σελίδα και ο server καταλαβαίνει ότι δεν είμαι bot οπότε με κατευθύνει στην αρχική σελίδα όπου βρίσκεται και το flash site. Το ακριβές redirect όμως θα είναι το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Header&#40;"Location&#58; http&#58;//www.mysite.com/index.php?fileNam=contacts "&#41;;
Ο browser φορτώνει την αρχική σελίδα και το flash. Το flash όμως διαπιστώνει ότι στο url του υπάρχει η μεταβλητή fileNam με τιμή "contacts". Έτσι δεν μας δείχνει το βασικό περιεχόμενο που αντιστοιχεί στην αρχική σελίδα αλλά φορτώνει το movieclip με όνομα contacts.swf έστω, που περιέχει το ίδιο περιεχόμενο με αυτό που είδε αρχικά ο χρήστης στην αναζήτηση του google, μόνο που με αυτό τον τρόπο το βλέπει σε flash!
Έλεγχος με actionscript αν είναι ορισμένη η μεταβλητή fileNam και εκτέλεση των αντίστοιχων ενεργειών:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;fileNam==undefined&#41;
show_main_content&#40;&#41;;
else
loadMovie&#40;fileNam+'.swf','_root.container1'&#41;;
Με λίγους ελέγχους στην loadMovie για ασφάλεια από malformed url requests η όλη ιδέα φαίνεται πως μπορεί να λύσει τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω.
Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να φτιάξουμε δύο κανονικά site, αφού οι σελίδες που θα διαβάζουν τα bots θα είναι όσο το δυνατόν πιο απλές και θα μπορούν να κατασκευαστούν σε πολύ λίγο χρόνο με απλό copy - paste.

Επι τη ευκαιρία,
είμαι καινούριος εδώ και δεν ξέρω αν έχετε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα σε άλλο thread!

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από billt » 12 Οκτ 2006 02:03

rgman έγραψε:... θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτήν ή άλλες λύσεις ή βετιώσεις. Η ιδέα είναι η εξής:

Όταν κάποιος(browser,bot κλπ) ζητάει μια οποιαδήποτε σελίδα του site, να ελέγχουμε (με php έστω) καταρχάς τι είναι. Αν είναι απλά ένας browser η php θα του δίνει το flash site σαν έξοδο ενώ αν είναι bot (πχ googlebot) θα του δίνει μια πολύ απλή εκδοχή του site ως κείμενο και χωρίς καθόλου γραφικά. Αυτή η εκδοχή του site, θα έχει links, headers και απλά paragraphs έτσι ώστε το bot να μπορεί να πλοηγηθεί και να ξεχωρίζει επικεφαλίδες από το απλό κείμενο. Αυτή την έκδοση θα την βλέπουν μόνο τα bots.
Τώρα έστω ότι το googlebot έχει βάλει στο index του την σελίδα: contacts.php.
Ένας χρήστης πατάει στο link και οδηγείται στην σελίδα contacts.php η οποία όμως στην αρχή του script θα έχει πάλι έλεγχο για το αν είναι browser ή bot αυτός που τη ζητάει και αν είναι browser θα τον ανακατευθύνει στην αρχική σελίδα του site μας όπου και θα δεί την flash έκδοσή του.....
Auto legete cloaking kai exeis kales pithanotites na gineis banned apo ta serps tou google.
Einai apla ta pragmata : selida pou stirizete se michanes anazitisis den ginete pote full flash. Selida me polli gnosto domain kai dinato brand mporei na ginei full flash. Enallaktika isos to kalitero einai ena site me non flash kai flash version.

rgman
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 01:07

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από rgman » 12 Οκτ 2006 02:07

μμ... δεν ήξερα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα το google με αυτή την τεχνική.
Είναι μάλλον δικαιολογημένο όμως γιατί κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το cloaking και για άλλους σκοπούς.
Αλήθεια , πως μπορεί να ξέρει η κάθε μηχανή αναζήτησης αμα κάνω cloaking;
Κάνει crawl στις σελίδες ως Internet Explorer?

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από billt » 12 Οκτ 2006 02:42


rgman
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 01:07

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από rgman » 12 Οκτ 2006 03:00

Αυτά είναι τρανταχτά παραδείγματα εξαπάτησης του google και καλά τους έκανε. Αυτό που λέω εγώ δεν έχει τον ίδιο σκοπό. Όχι βέβαια ότι η google θα συγκινηθεί και δεν θα κάνει ban όποια σελίδα πιάσει να κάνει αυτό που λέω εγώ. Απλά δεν καταλαβαίνω πως εντοπίζει το cloaking. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις οι τύποι το είχαν κάνει με javascript. Οπότε κάποιος εργαζόμενος στην google πρέπει να το είδε με τα μάτια του εκτός κι αν το googlebot καταλαβαίνει javascript...ποτέ δεν ξέρεις...
Με τον τρόπο που λέω εγώ μπορεί να το εντοπίσει μόνο αν κάνει crawl υποκρινόμενο τον browser.
Και στο κάτω κάτω το ίδιο περιεχόμενο θα δείχνω και σε users και σε bots, απλά σε διαφορετική μορφή.
Ίσως μια ερώτηση απευθείας σε κάποιον από την google να λύσει τις απορίες μου.
p.s. Αν δεν έχει αυτοματοποιημένο μηχανισμό εντοπισμού του cloaking, τότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από Hermeia » 12 Οκτ 2006 03:43

ενημερωτικά, - μονο για όποια κι όποιον ενδιαφέρεται:

εγω δεν βλέπω flash, δεν ξέρω γιατί, όμως ακομα κι αν εβλεπα, θα έψαχνα τρόπους να το μπανάρω, είμαι ευτυχισμενη που δεν βλέπω

Αναζητώ πληροφορίας όταν σερφάρω, κι απο όσο ξέρω ποτε δεν βρήκα καμια σοβαρή πληροφορία σε κανενα flash.

Επίσης είναι web-designer
(δεν κανω λιστες με διευθυνσεις.. αλλα ειναι αρκετές free σελιδες που ενημερώνουν αρκετό κοσμάκη.. )
- κι αυτό απο τη μια αναιρεί την υπόθεσή σου ότι τάχα "κανενας web-designer δεν αγνοεί το flash) - όχι μονο για μενα, μπορώ να σου αναφέρω κι αρκετούς άλλους..

απο την άλλη δεν σερφάρω για πλάκα, αναζητώ πάντα υλικό γι ανα αναφέρω στις σελίδες μου

αμα βρω λοιπον ποτε (δεν ετυχε ακομα ευτυχώς!) καποια σελιδα στο παράδειγμα που προτείνεις - αναφερόμενη δηλαδη με περιγραφή και απόσπασμα περιεχομένου στη google - που όμως άμα παω να τη δω εγω, δεν μου εμφανιζει τίποτα (οπως όλα τα φλας..),

απλα σε ενημερώνω τι κανω.

- αν αυτο που με έκανε να θελω να δω τη σελιδα ειναι .. χλωμο (να δουμε μηπως..), την ξεχνάω τελειως και δεν ασχολουμαι

- αν αυτο που με έκανε να θελω να δω τη σελιδα ειναι σημαντικό, μοναδικό και πιστευω πολυ ενδιαφέρον και για τους επισκέπτες μου,
τότε πάω και βλέπω την "αποθηκευμένη σελίδα" της google, κι αν εξακολουθώ να την θεωρώ ενδιαφέρουσα/σημαντική, τότε αναφέρω αυτο το σύνδεσμο στους επισκέπτες μου (το αντίγραφο της google), κι επίσης αποθηκεύω το περιεχόμενό του μαζί με τις σημαντικές πληροφορίες (διεύθυνση και ημερομηνία), ώστε όταν χαθει, να μπορώ να βγάλω αντίγραφο με πλήρεις λεπτομέρεις.


Αυτα.
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

rgman
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 01:07

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από rgman » 12 Οκτ 2006 05:40

Ίσως και να έχετε δίκιο μπορεί να έχω πολλές απαιτήσεις (flash+seo μαζί)
Εγώ πρότεινα μια λύση σε ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι υπάρχει.
Γενικά όμως δεν μου αρέσει να συμβιβάζομαι με το να λέω ότι κάτι δεν γίνεται ή
ότι επειδή δεν ασχολούμαι με αυτό, για μένα δεν υπάρχει.
Το ξέρω ότι πολλοί web designers αγνοούν το flash, σχήμα λόγου ήταν αυτό που είπα στο αρχικό post μου. Τώρα το αν είναι σωστό να αγνοεί ένας designer το flash είναι άλλο θέμα. Ο καθένας ασχολείται σε διαφορετικό βάθος και πλάτος με τη δουλειά του, σεβαστό.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από cordis » 12 Οκτ 2006 14:29

Το "Παν μέτρον άριστον" ισχύει και εδώ. Το flash είναι πολύ ωραίο και χρήσιμο, φτάνει να το χρησιμοποιούμε εκεί που πρέπει ή εκεί που μας παίρνει.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

CostasM
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 18 Αύγ 2006 14:26
Τοποθεσία: The Globe
Επικοινωνία:

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από CostasM » 17 Οκτ 2006 15:24

Αγαπητέ rgman, όπως σωστά είπε και ο billt, αυτό που αναφέρεις είναι ξεκάθαρα cloaking. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν παρόμοιες τεχνικές (π.χ geo-redirection) πιθανότατα χωρίς πρόβλημα. Αλλά αν εφαρμόσεις αυτό που γράφεις και ανακαλυφθεί τότε θα αποκτήσεις μεγαλύτερα προβλήματα (που φαντάζομαι δεν θέλεις :) )

Αν θέλεις να κερδίσεις επισκέπτες απο τις μηχανές αναζήτησης προτείνω 3 πράγματα:
* Φτιάχνεις μια πολύ καλή HTML χωρίς cloacking, redirections κλπ. Γίνεται indexed, αποκτάει high ranking και οι επισκέπτες απο το Google βλέπουν την HTML. Που είναι το κακό;
* Κάνεις ενα εκτεταμένο link building campaign και αποκτάς υψηλές θέσεις για ορισμένα μόνο keywords
* Ασχολείσαι με Paid Search Marketing (Adwords)

Σε κάθε περίπτωση πάντως Flash και μηχανές αναζήτησης δεν πάνε μαζί.

Καλή επιτυχία σε οτι κι αν κάνεις.
Costas Mantziaris
Mindworks interactive

SEO, Internet Marketing and more...
Visit our blog: www.mindworks.gr/blog

rgman
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 01:07

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από rgman » 17 Οκτ 2006 18:52

lol,
μάλλον θα έπρεπε να ονομάσω το thread : cloaking how-to!
:)
Anyway, δεν με καίει και τόσο το θέμα SEO για κάποια flash σελίδα που έχω ήδη φτιάξει,
καθώς φροντίζω και ενημερώνω τους πελάτες από πριν για τα μειονεκτήματα που έχει μια τέτοια σελίδα (SEO και απαίτηση του flash player στο μηχάνημα του χρήστη) .

CostasM
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 18 Αύγ 2006 14:26
Τοποθεσία: The Globe
Επικοινωνία:

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από CostasM » 17 Οκτ 2006 19:00

Και καλά κάνεις και τους ενημερώνεις :wink:

Πάντως θα είχε ενδιαφέρον ενα thread για black hat SEO.
Anyone interested?
:D
Costas Mantziaris
Mindworks interactive

SEO, Internet Marketing and more...
Visit our blog: www.mindworks.gr/blog

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από billt » 17 Οκτ 2006 22:22

:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Άβαταρ μέλους
thdim
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 10 Σεπ 2004 17:20
Τοποθεσία: Έχω ξεχάσει...

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από thdim » 18 Οκτ 2006 09:43

Γειά σας παιδιά, σημερά ξεκινάω μια σελίδα και για πρώτη φορά (αναγκάζομαι...) να χρησιμοποιήσω ενα flash header (εκει μεσα θα είναι ολα τα links)!

Η ερωτηση μου είναι, αν φτιαξω και ενα site map θα πηγένουν τα bots στα links. Με λίγα λογια πως αντιδράνε τα botakia στο flash, βλεπουν οτι έχει και flash και σταματάνε, ή διαβάζουν ολη την σελίδα και απλα αγνοούν το flash;

και δεύτερη ερώτηση, τί είναι προτιμότερο. Ένα index με δύο εκδόσεις, ή μία σελίδα με τα links στο flash και κάτω ξανά τα links με html (σε styl sitemap);

Άβαταρ μέλους
thdim
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 10 Σεπ 2004 17:20
Τοποθεσία: Έχω ξεχάσει...

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από thdim » 18 Οκτ 2006 09:55

μολις βρήκα και αυτό http://www.jehochman.com/articles/seo-f ... lash.shtml

πώς σας φένετε;

CostasM
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 18 Αύγ 2006 14:26
Τοποθεσία: The Globe
Επικοινωνία:

Flash crawling προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση από CostasM » 18 Οκτ 2006 12:09

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τη λύση που προτείνει το παραπάνω άρθρο. Το ζήτημα είναι πως θα την εκλάμβαναν οι μηχανές αναζήτησης.

Η προσωπική μου εμπειρία λέει οτι αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι safe μην "μπλέκεις" με πιο μπερδεμένα πράγματα. If it ain't broken don't fix it, με άλλα λόγια.

Θα πρότεινα (εφόσον μιλάμε για ενα header που προφανώς περιλαμβάνει το main navigation) να τοποθετήσεις τα links στο Footer του site (σε μορφή HTML) και να βάλεις ένα link (πάλι HTML και κατά προτίμηση κάπου ψηλά) που θα παραπέμπει σε HTML Sitemap.

Επιπλέον φρόντισε το internal linking του site σου να μην βασίζεται μόνο στα links που υπάρχουν στο header.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φρόντισε στο linking campaign που θα πραγματοποιήσεις κάποια στιγμή, να συμπεριλάβεις deep links, δηλαδή links σε εσωτερικές σελίδες του website και όχι μόνο στην αρχική του. Δεν νομίζω οτι ενας crawler θα έχει πρόβλημα να βρει και να διαβάσει τις εσωτερικές σου σελίδες (εφόσον δεν είναι σε Flash)
Costas Mantziaris
Mindworks interactive

SEO, Internet Marketing and more...
Visit our blog: www.mindworks.gr/blog

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανές αναζήτησης & SEO”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες