Scrollbars

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Scrollbars

Δημοσίευση από JohnL » 30 Οκτ 2006 01:21

Πώς μπορώ να κινήσω ένα multiline κειμενάκι με scrollbars?

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

Scrollbars

Δημοσίευση από gwgw » 30 Οκτ 2006 09:44

Δες αυτό και αυτό. Πιστεύω θα σε βοηθήσουν.
Όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος.

Εικόνα

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Scrollbars

Δημοσίευση από JohnL » 31 Οκτ 2006 01:13

Πράγματι βοήθησε! Ευχαριστώ!

Γίνεται να βάλω σε ένα κείμενο και εικόνες? Κάτι σαν ένα rich text box?

Επίσης, πώς θα το μετατρέψω ώστε να κυλίεται όταν ο κέρσορας βρίσκεται απλά πάνω του, χωρίς όμως να χρειάζεται κλικ?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από spookyb52 » 31 Οκτ 2006 11:20

JohnL έγραψε:Γίνεται να βάλω σε ένα κείμενο και εικόνες? Κάτι σαν ένα rich text box?
Μπορείς μετατρέποντας το dynamic text box σε html text box (από τα properties του textbox επιλέγεις render text as html) και κάνοντας χρήση των html tags αλλά δέν θα το συνιστούσα. Έχει πολλά bugs

Δές και εδώ

http://play.ground.gr/?p=76
JohnL έγραψε:Επίσης, πώς θα το μετατρέψω ώστε να κυλίεται όταν ο κέρσορας βρίσκεται απλά πάνω του, χωρίς όμως να χρειάζεται κλικ?
Στο πρώτο Link που σου έδωσε η gwgw ( http://www.kirupa.com/developer/flash5/scrolltext.htm ) βεβαιώσου ότι στα file/publish settings στο flash tab είναι επιλεγμένη η τελυταία έκδοση του flash και όχι η 5.

Άνοιξε το actions panel του layer action και διέγραψε ότι έχει.

Κάνε paste το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

pace = 110;
function rollup() {
	currentScroll = scrollableText.scroll;
	if (Number(currentScroll)>1) {
		scrollableText.scroll = currentScroll-1;
	}
}
function rolldown() {
	currentScroll = scrollableText.scroll;
	if &#40;Number&#40;currentScroll&#41;<Number&#40;scrollableText.maxscroll&#41;&#41; &#123;
		scrollableText.scroll = Number&#40;currentScroll&#41;+1;
	&#125;
&#125;
//
keimeno.text = "FootPrints In the Sand";
keimeno.text += "One night I dreamed I was walking along the beach with the Lord. Many scenes from my life flashed across the sky. In each scene I noticed footprints in the sand. Sometimes there were two sets of footprints.";
keimeno.text += "Other times there were one set of footprints. This bothered me because I noticed that during the low periods of my life; When I was suffering from anguish, sorrow, or defeat,";
keimeno.text += "I could see only one set of footprints.";
// HTML tags
keimeno.htmlText += '<u>This is html text</u>';
keimeno.htmlText += '<img src="images/vga_6.jpg" width="140" height="82" id="thisux"/>';
keimeno.htmlText += '<br>this sucks</br>/';
Στα properties του dynamic text box που βρίσκεται στην σκηνή δώσε instance name: keimeno

H μεταβλητή Pace επρεάζει το πόσο συχνά θα γίενται update ο κώδικας στο flash και κατά συνέπεια την ταχύτητα του scroll. Δώσε μια τιμή που θές αντί για 110.

Άνοιξε το action panel του button που κάνει scroll up. Διέγραψε τον κώδικα και κάνε paste το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

on &#40;rollOver, dragOver&#41; &#123;
	stext = setInterval&#40;rollup, pace&#41;;
&#125;
on &#40;release, releaseOutside, rollOut, dragOut&#41; &#123;
	clearInterval&#40;stext&#41;;
&#125;
Άνοιξε το action panel του button που κάνει scroll down. Διέγραψε τον κώδικα και κάνε paste το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

on &#40;rollOver, dragOver&#41; &#123;
	stext = setInterval&#40;rolldown, pace&#41;;
&#125;
on &#40;release, releaseOutside, rollOut, dragOut&#41; &#123;
	clearInterval&#40;stext&#41;;
&#125;
μήν γράφεις το κείμενο που θα εμφανίζεται στο textbox σε μεταβλητή

πχ

my_variable = "το κείμενό μου"

αλλά βάλε instance name στο text box και χρησιμοποίησε τις ιδιότητς του.

πχ keimeno.text = "FootPrints In the Sand";

και χώρισε το κείμενο όπως έκανα εγώ για να μπορείς να το ελέγχεις πιο εύκολα στο actions panel. Επίσης όταν γράφεις html tags δέν θα χρησιμοποιείς :

insancename.text αλλά insancename.htmlΤext πρίν από ότι γράψεις
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Scrollbars

Δημοσίευση από JohnL » 31 Οκτ 2006 19:13

Δουλεύει τέλεια! Ευχαριστώ! (Χρειάζεται να διορθώσεις το πρώτο μέρος του κώδικα στο layer actions, όπου αντί για keimeno γραφεις scrollableText)

Κενές γραμμές πώς βάζουμε?

Δηλαδή τα html tags τα χρησιμοποιώ μόνο αν ενεργοποιήσω το html Text?

Εγώ στο Flash 8 δεν βλέπω κανένα τέτοιο property παντως... Τις εικόνες κ τα άλλα ταγκς τα εμφανίζει απευθείας, απλά πρέπει να εχει πρόβλημα στο layout...

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από spookyb52 » 01 Νοέμ 2006 00:08

JohnL έγραψε:(Χρειάζεται να διορθώσεις το πρώτο μέρος του κώδικα στο layer actions, όπου αντί για keimeno γραφεις scrollableText)
scrollableText είναι το var name που δίνουν στο kirupa στο textbox (στο αρχικό παράδειγμα) και για αυτό δουλεύει. Άν φυσικά το αλλάξεις ή δώσεις instance name μόνο θα πρέπει να το αλλάξεις με το αντίστοιχο instance/var name :wink:
JohnL έγραψε:Κενές γραμμές πώς βάζουμε?
αλλάζεις γραμμή βάζοντας μέσα στον κώδικα το \n

Κώδικας: Επιλογή όλων

keimeno.text = "change line \nPlease!";
η με tags

Κώδικας: Επιλογή όλων

keimeno.htmlText = 'change line<br>Please!</br>';
βεβαιώσου ότι έχεις επιλέξει Multiline κέιμενο από τα properites του textbox
JohnL έγραψε:Δηλαδή τα html tags τα χρησιμοποιώ μόνο αν ενεργοποιήσω το htmlText?
Ναι, αυτό μπορείς να το κάνεις και με κώδικα άν δημιουργείς dynamic textbox

Κώδικας: Επιλογή όλων

keimeno.html = true;
Στις παλαιότερες τουλαχιστον εκδόσεις είχε bug νομίζω άν προσπαθούσες να ενεργοποιήσεις με κώδικα την Html σε ένα textbox που δέν είχε δημιουργήθει με κώδικα. Για σιγουριά το επιλέγεις λοιπόν από τα properties.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

JohnL
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάιος 2005 14:04

Scrollbars

Δημοσίευση από JohnL » 01 Νοέμ 2006 01:49

Το ότι αν προσθέσω απλό κείμενο (text) μετά από μια εικόνα, τοτε η εικόνα εξαφανίζεται περιλαμβάνεται στα bugs?

Πώς μπορώ η εικόνα να καταλαμβάνει όλη τη γραμμή?
Τώρα ότι κείμενο θέλω να έχω κάτω από την εικόνα εμφανίζεται δίπλα της, ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας. Ακόμα όμως και η εικόνα να ξεπερνα το ελεύθερο μήκος, μπαίνουν κάποια γράμματα της λέξης που ακολουθεί δίπλα....

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από spookyb52 » 04 Νοέμ 2006 15:17

Όπως σου είπα έχει αρκετά bugs , δέν θυμάμαι ακριβώς ποιά αλλά αρκετά για να μήν κάθομαι να πονοκεφαλιάζομαι προσπαθώντας να βρώ λύση

Προσωπικά άν ήθελα να φτιάξω scrolling text με εικόνες μέσα θα τα εβαζα μέσα σε ένα movie Symbol Και θα έκανα scroll το Movie Symbol. Έτσι γλιτώνεις απο ΌΛΑ τα bugs και δέχεται μεγαλυτερη παραμετροποίηση από ένα textbox. Βάζεις και ενα masking πάνω από το movie που έφτιαξες και τελειώνεις

Σημειωση : Για να δουλέψει σωστά θα πρέπει το dynamic textbox να είναι μέσα σε movie και το masking να γίνει apply πάνω σε αυτό από ένα άλλο Movie με την setMask() function.

το παραδοσιακό Masking με layer masks δέν δουλεύει σε dynamic textbox
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από stonekito » 09 Νοέμ 2006 12:43

να κανω μια ερωτηση..

μεσα σε αυτο το flash μπορουμε να εχουμε να κανει Scrolling αλλα το κειμενο να το τραβαει απο ενα txt αρχειο?????

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από spookyb52 » 09 Νοέμ 2006 23:01

Ναι, απλά φορτώνεις το κείμενο στο dynamic textbox που θα κάνεις scroll

Άν δέν ξέρεις πώς να το φορτώσεις κοίταξε εκει πρώτα

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=22125
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από stonekito » 10 Νοέμ 2006 09:18

να περει δεν εγινε...

ακου τι εκανα..
εκει που ειχα το scroll με το κειμενο το κειμενο το εκανα
type: dynamic
Multiline
& onoma dynamicBox

και στο ActionScript βαζω...

Κώδικας: Επιλογή όλων

function loadThis&#40;&#41;
&#123;
    if &#40;_level1.keimeno4 != undefined&#41;
    &#123;
        with &#40;_level1&#41;
        &#123;
            dynamicBox.htmlText = keimeno1;
            dynamicBox.htmlText = dynamicBox.htmlText + keimeno2;
            dynamicBox.htmlText = dynamicBox.htmlText + keimeno3;
            dynamicBox.htmlText = dynamicBox.htmlText + keimeno4;
        &#125; // End of with
        clearInterval&#40;checkLoad&#41;;
    &#125; // end if
&#125; // End of the function
dynamicBox.html = true;
dynamicBox.multiline = true;
loadVariablesNum&#40;"external_text.txt", 1&#41;;
checkLoad = setInterval&#40;loadThis, 50&#41;;
multiline;
τι φταει,
ολα σωστα και το txt σωστο αλλα τι κανω λαθος..

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από spookyb52 » 11 Νοέμ 2006 12:28

ορίστε αυτό που θές stonekito :arrow:
Συνημμένα
loadscroll.rar
(5.18 KiB) Μεταφορτώθηκε 199 φορές
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από stonekito » 20 Νοέμ 2006 09:25

spookyb52
να σε ρωτησω εκει που εχεις τα κουμπια για
rolldown ,rollup

πως θα το πω καταιβενει με clik και οχι με rollover..

εχει ..

Κώδικας: Επιλογή όλων

on &#40;rollOver, dragOver&#41; &#123;
	stext = setInterval&#40;rolldown, pace&#41;;
&#125;
on &#40; releaseOutside, rollOut, dragOut&#41; &#123;
	clearInterval&#40;stext&#41;;
&#125;
πρεπει να το κανω..

Κώδικας: Επιλογή όλων

on &#40;press, dragOver&#41; &#123;
	stext = setInterval&#40;rolldown, pace&#41;;
&#125;
on &#40; releaseOutside, rollOut, dragOut&#41; &#123;
	clearInterval&#40;stext&#41;;
&#125;

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από spookyb52 » 20 Νοέμ 2006 12:06

Κώδικας: Επιλογή όλων

on &#40;press&#41; &#123;
	stext = setInterval&#40;rolldown, pace&#41;;
&#125;
on &#40;release, releaseOutside, rollOut, dragOut&#41; &#123;
	clearInterval&#40;stext&#41;;
&#125;
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Scrollbars

Δημοσίευση από stonekito » 20 Νοέμ 2006 13:24

spookyb52 έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on &#40;press&#41; &#123;
	stext = setInterval&#40;rolldown, pace&#41;;
&#125;
on &#40;release, releaseOutside, rollOut, dragOut&#41; &#123;
	clearInterval&#40;stext&#41;;
&#125;
τωρα δεν κατεβαινει καθολου...
γιατι..?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες