Problima me thn DATE

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mixalsf
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 11:24
Τοποθεσία: Kavala

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από mixalsf » 06 Νοέμ 2006 15:29

Kalispera sas paidia,
na to diko mou provlimataki. Prospathw na kanw ena news ticker to opoio tha trofodoteitai apo mia SQL mesw PHP. To problima pou synantw einai oti h hmeromhnia DATE otan kaleitai apla apo thn SQL mesw ths php, emfanizetai me th morfh 2006-11-06 (h simerini gia paradeigma).

O kwdikas gia thn PHP einai o ekshs:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
	$database = "testing";
	$connessione = mysql_connect&#40;"","",""&#41; or die &#40;"Den iparxei sindesi me to server"&#41;;
	mysql_select_db&#40;$database&#41;;
	$query = "SELECT * FROM news ORDER BY id desc";
	$result = mysql_query&#40;$query&#41; or die &#40;"Errore nella query"&#41;;
	
	for&#40;$i=0;$i<5;$i++&#41;&#123;

		$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
		$date = "date$i";
		$date = $row&#91;'date'&#93;;
		$content = "content$i";
		$content = $row&#91;'content'&#93;;
		
		print&#40;"&kmn$i=$content"&#41;;
		print&#40;"&dt$i=$date"&#41;;
&#125;
mysql_close&#40;$connessione&#41;;
?>
Iparxei kapoios tropos wste h DATE sthn print na allazei morfi kai apo 0000-00-00 pou th stelnei h SQL na thn metatrepei se 00-00-0000 (dd-mm-yyyy diladi).

thanks

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από cpulse » 06 Νοέμ 2006 16:06

Ψάχνεις για την strtotime(). Επίσης δες τις παραμέτρους του date() από το php.net.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$date = date&#40;'d-m-Y', strtotime&#40;$row&#91;'date'&#93;&#41;&#41;;

mixalsf
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 11:24
Τοποθεσία: Kavala

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από mixalsf » 06 Νοέμ 2006 16:10

thanks :D
alitheia, tha prepei na kalesw kapoia vivliothiki gia thn sortime h oxi?

mixalsf
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 11:24
Τοποθεσία: Kavala

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από mixalsf » 06 Νοέμ 2006 16:12

telika de xreiastike :D
xilia euxaristw :)

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από panosru » 06 Νοέμ 2006 16:22

afhsa ayto to topic kai esbhsa to prohgoumeno giati htan to idio prama.

Loipon, merikes parathrhseis oson afora ton kodika sou, ap' oti katalaba tha trexei apo piso h php, to arxeio ayto to kalei kapoio flash sosta?

loipon, oson afora to query, prosexoume ta notations dld bazoume backquote stous pinakes kai sta paidia kai single quotes sta strings, pouthena double qute sta qyery oson afora thn ta notations ths mysql.

otan theloume na anaktisoume dedomena apo ena query xrhshmopoioume thn while kata protimhsh, blaipo exeis xrhshmopoihsei thn for kai thn exeis orisei na kanei loop mexri na ginei to $i iso me 5, an thes mono 5 apotelesmata tote mporeis na baleis sto telos tou query sou ena LIMIT 5.

otan exeis mia metablhth mesa se double quotes prepei na kaneis escape, dld anti gia

"foo $var bar"

na kaneis hte

"foo ".$var." bar"

hte

"foo {$var} bar"

einai 2 tropoi gia escape tis metablhtes apo ta double quotes.

Episeis den exei ousia na kaneis ayto:

$date = "date{$i}";
$date = $row['date'];

etsi ousiastika h 1h dilosh ths $date einai anousia

kai fysika den exei ousia na kaneis ayto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

while &#40;$row = mysql_fetch array&#40;$result&#41;&#41;
&#123;
    $date = $row&#91;'date'&#93;;
    echo $date;
&#125;
den einai aparethto na diloseis mia extra variable gia to $row['date'] mporeis na thn xrhshmopoihseis kat' eytheian diladi anti gia to parapano mporeis na exeis to parakato.

Κώδικας: Επιλογή όλων

while &#40;$row = mysql_fetch array&#40;$result&#41;&#41;
&#123;
    echo $row&#91;'date'&#93;;
&#125;
Episeis anti gia thn print kalytera na xrhshmopoieis thn echo mias kai h print einai function eno h echo construct (diladi einai build in php opote kai poio grhgorh)

Kai telos den xreiazete na kaneis ayto:
echo "foo";
echo "bar";

afou mporeis na kaneis kat' eytheian
echo "foobar";

PS: otan thes na kaneis echo mono string xoris variables diladi anti gia double qutes na bazeis single quotes, paei merika ms poio grhgora :P

Kai na ertho tora sto problhma sou, to problhma sou lynete poly eykola tropopoiontas ligo to query sou..

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$database = "testing"; 
$connessione = mysql_connect&#40;"","",""&#41; or die &#40;"Den iparxei sindesi me to server"&#41;; 
mysql_select_db&#40;$database&#41;; 
$query = "SELECT `id`,DATE_FORMAT&#40;`date`,'%d-%m-%Y'&#41; AS `date`,`content` FROM `news` ORDER BY `id` DESC;"; 
$result = mysql_query&#40;$query&#41; or die &#40;"Errore nella query"&#41;; 

$i = 0;
while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
&#123;
	echo "&kmn&#123;$i&#125;=&#123;$row&#91;'content'&#93;&#125;&dt&#123;$i&#125;=&#123;$row&#91;'date'&#93;&#125;";
	$i++;
&#125;

mysql_close&#40;$connessione&#41;; 
?>
Dokimase ton parapano kodika. :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panosru την 06 Νοέμ 2006 16:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από panosru » 06 Νοέμ 2006 16:24

op me sampotarei to cpulse!!! :P oso ego egrafa esy apantages! xaxa :P

Nai, to problhma sou lynete kai me thn strtotime() alla prosopika pisteyo pos efoson ginete kati apo thn phgh tou (MySQL) den xreiazete na epibaryno thn php me mia extra function, kalytera na epibaryno thn MySQL :P

mixalsf
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 11:24
Τοποθεσία: Kavala

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από mixalsf » 06 Νοέμ 2006 16:43

panosru xilia eyxaristw k pali :D
oso pio mikros einai o kwdikas toso to kalytero :D
me voithises arketa.
ton parapanw kwdika ton pira apo ena tutorial k apla ton prosarmosa sta dedomena mou.
sxedon den exw idea apo PHP, mono ta vasika (oute k ayta nomizw) to idio k me thn sql...
se eyxaristw poly giati twra katalava ti akrivws ginetai :D



aaa
twra molis parathrisa kati...
egw den thelw na mou typwnei OLA ta date k contents alla mono ta Teleytaia 5.
mesa sthn while an valw opou $row = mysql_fetch_array($result) to $row = 5 tha einai swsto?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mixalsf την 06 Νοέμ 2006 16:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από panosru » 06 Νοέμ 2006 16:44

no prob, file, episeis o sxoliasmos den htan kakoboulos apla epidi katalaba me bash ton kodika sou pos den exeis arketes gnoseis sthn php mias kai arxizeis toulaxiston arxise sosta ;)

mixalsf
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 11:24
Τοποθεσία: Kavala

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από mixalsf » 06 Νοέμ 2006 16:47

an mporeis diavase to proigoumeno post an mporeis please :)
thanks

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από cpulse » 06 Νοέμ 2006 16:49

Αυτό ας το κάνει καλύτερα η MySQL με μια μικρή παρέμβαση στο SQL..

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT * FROM news ORDER BY id desc LIMIT 5"; 

mixalsf
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 11:24
Τοποθεσία: Kavala

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από mixalsf » 06 Νοέμ 2006 16:50

super :D

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από panosru » 06 Νοέμ 2006 17:18

mixalsf :P exo thn entyposh pos den diabases me prosoxh ayta pou sou eipa :P , gia diko sou kalo ta eipa, se kapoio shmeio anefera ayto:
panosru έγραψε: otan theloume na anaktisoume dedomena apo ena query xrhshmopoioume thn while kata protimhsh, blaipo exeis xrhshmopoihsei thn for kai thn exeis orisei na kanei loop mexri na ginei to $i iso me 5, an thes mono 5 apotelesmata tote mporeis na baleis sto telos tou query sou ena LIMIT 5.

mixalsf
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 11:24
Τοποθεσία: Kavala

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από mixalsf » 06 Νοέμ 2006 17:21

:roll:

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από cpulse » 06 Νοέμ 2006 18:32

:roll:

Ούτε εγώ το είδα

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Problima me thn DATE

Δημοσίευση από panosru » 06 Νοέμ 2006 19:17

ftou sas re !! :P :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες