Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

dynamic buffer gia sockets

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

dynamic buffer gia sockets

Δημοσίευση από prokopios » 09 Νοέμ 2006 19:44

Epeidh de vlepw na uparxei kapoio thread gia linux-unix tha mou epitrepsete na ekfrasw thn aporia mou edw.

Tha thela na rwthsw pws mporoume na kanoume dynamikh desmeush mnhmhs tou buffer tou socket pou xrhsimopoieitai gia thn epikoinwnia metaksy enos server kai enos client .

char *buffer;

//client
buffer=malloc(n *sizeof (char));

Pws mporoume na steiloume to megethos tou pinaka cmdline ston server xwris omws na proyparxei autos o pinakas?
Ennow pws tha kanei read o server apo ton buffer afou den kserei to megethos tou kai thelei na to lavei apo ton client?

Euxaristw poly!
ΑΥΤΑ!!!

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

dynamic buffer gia sockets

Δημοσίευση από alkisg » 09 Νοέμ 2006 21:34

Τα Windows συνήθως χρησιμοποιούν την παρακάτω τεχνική:
size = receivedata(buffer)

και αν περάσεις buffer=NULL, τότε η receivedata σου επιστρέφει το μέγεθος του buffer, ώστε να ξέρεις τι να κάνεις alloc. Και μετά την καλείς δεύτερη φορά ώστε να γεμίσει ο buffer.

prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

dynamic buffer gia sockets

Δημοσίευση από prokopios » 10 Νοέμ 2006 20:27

Euxaristw polu!!!

Na rwthsw kai kati allo . . .

Mhpws kserei kaneis an yparxei kanena site me kwdika pou na deixnei pws mporoume na dhmiourghsoume polles fork() ?
Kserw oti grafoume fork() polles fores, den ennow auto.
Ennow pws einai dynaton na ksexwrisoume tous client an thelhsoume to kathe paidi na eksyphretei enan client kai ola mazi ta paidia na to kanoun auto parallhla.

[/b]
ΑΥΤΑ!!!

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

dynamic buffer gia sockets

Δημοσίευση από alkisg » 10 Νοέμ 2006 23:09

Τη fork την καλείς μία φορά. Μετά πρέπει να κάνεις getpid() και switch ή if ώστε κάθε κομμάτι που θες να εκτελεστεί από ένα μόνο παιδί...
Π.χ.
http://www.csl.mtu.edu/cs4411/www/NOTES ... reate.html
http://www.ecst.csuchico.edu/~beej/guide/ipc/fork.html

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες