Tί πάει στραβά;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από EneMe » 12 Νοέμ 2006 17:35

Υπάρχει το /v2/index.php
που κάνει include το /v2/quote/randomquote.php
Το randomquote.php καλεί στοιχεία από το /v2/quote/quotes.txt

Στην σελίδα όμως βγάζει αυτό:
Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access quotes.txt in /home/site.com/www/v2/quote/randomquote.php on line 5

Warning: fopen(quotes.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/site.com/www/v2/quote/randomquote.php on line 5

Warning: filesize() [function.filesize]: Stat failed for quotes.txt (errno=2 - No such file or directory) in /home/site.com/www/v2/quote/randomquote.php on line 6

Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/site.com/www/v2/quote/randomquote.php on line 6

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/site.com/www/v2/quote/randomquote.php on line 8
Mε απ'ευθείας κλήση του www.site.com/v2/quote/randomquote.php όλα πάνε μια χαρά!

Τί συμβαίνει;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από fafos » 12 Νοέμ 2006 20:57

fopen(quotes.txt)

mhpos thelei olh thn diadromh edo?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από chchrist » 12 Νοέμ 2006 21:21

τι chmod έχεις στο αρχείο;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από ThyClub » 12 Νοέμ 2006 22:17

Δημήτρη παίζει να μην έχει σωστά την διαδρομή στο fopen. Δοκίμασε με την full διαδρομή όπως λέει και ο fafos

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από EneMe » 13 Νοέμ 2006 00:05

Έβαλα full path στο index.php (που καλεί το randomquote.php) αλλά και στο randomquote.php που καλεί το quotes.txt.

Tώρα έχω αυτό:
Warning: filesize() [function.filesize]: Stat failed for http://www.site.com/v2/quote/quotes.txt (errno=2 - No such file or directory) in /home/site.com/www/v2/quote/randomquote.php on line 6

Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0. in /home/site.com/www/v2/quote/randomquote.php on line 6
To chmod του quotes.txt είναι 775 και του randomquote.php είναι 744...

:(

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από tix-3- » 13 Νοέμ 2006 00:11

βασικα δωσε την διαδρομη με /home/site/....
και δες


Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από ThyClub » 13 Νοέμ 2006 02:07

Δώσε λίγο κώδικα. Στο fopen τί parameter δινεις στην function? a,w...? Ακόμη ο server είναι σε *nix? Άν ναι τότε πρόσεξε και την ονομασία του αρχείου, άλλο το Quotes.txt άλλο το quotes.txt

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από id12586 » 13 Νοέμ 2006 02:12

[akyro]

Είδες Δημήτρη για να μην χρησιμοποιήσεις Front Page??? Καλά να πάθεις :o :lol:
[/akyro]
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από cpulse » 13 Νοέμ 2006 10:49

EneMe έγραψε:Έβαλα http://www.site.com/v2/κλπ..
Αν το εννοείς στην κυριολεξία τότε λογικό να μη δουλέψει. Το σωστό είναι με το path του server οχι του Apache: /home/site/.. όπως είπε κι ο tix

Αν δεν το ξέρεις απ' έξω χρησιμοποίησε κάτι σαν κι αυτό
fopen($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/file', 'r');

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ relative paths σε κάθε σελίδα που δείχνουν στο document root του site.. πχ στο /v2/index.php θα έβαζα για πρώτη γραμμή κώδικα ένα $path = '../'; και μετά σε όλες τις included σελίδες το χρησιμοποιώ.. fopen($path . '/file', 'r');

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Tί πάει στραβά;

Δημοσίευση από EneMe » 13 Νοέμ 2006 16:16

cpulse έγραψε:
EneMe έγραψε:Έβαλα http://www.site.com/v2/κλπ..
Αν το εννοείς στην κυριολεξία τότε λογικό να μη δουλέψει. Το σωστό είναι με το path του server οχι του Apache: /home/site/.. όπως είπε κι ο tix
Όσο είχα βάλει http://www.... , με direct κλήση (www.site.com/v2/quote/randomquote.php) του randomquote.php δούλεψε μια χαρά, μέσα στο include με τίποτα...

Τελικά με /home/site/.. δούλεψε μια χαρά!

Η πλάκα είναι ότι πριν λίγο με βοήθησε ο δεδομενομπήχτης σε αυτό... Τρομερός συγχρονισμός! :P

Ευχαριστώ! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης