Framesets, servers, sessions και browsers

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Framesets, servers, sessions και browsers

Δημοσίευση από iffor » 05 Δεκ 2006 13:52

Με παίδεψε λιγάκι ένα θέμα σήμερα πρωινιατικα και μιας και ήταν ψιλοπερίεργη η λύση την post-αρω εδώ μήπως βοηθήσει κανέναν αργότερα!

Εχω ένα site με framesets ( μην ρωτατε γιατι, εστι το θελαν, έτσι το έκανα ) όπου σε ένα frame φορτώνεται σελίδα από άλλο server σε σχέση με το όλο site.
Στο frame αυτό γίνεται χρήση sessions για κάποιους ελέγχους και αλλαγές γλώσσας.
Με τους browser FF και Opera δεν είχα κάποιο πρόβλημα, τα sessions που δημιουργούσα, μπορούσα να τα ξανακαλέσω μέσα από το Frame και οπότε όλα καλά.
Αν όμως ήμουν με IE, παρατηρούσα ότι δεν μπορούσα να διαβάσω τα sessions από τον εξωτερικο server και μετά από κάποια αναζήτηση πρόσεξα αυτό...
και τελικά μετά από εδώ βρήκα ότι μια εύκολη λύση είναι να θέσουμε το παρακάτω header πριν το session_start(); της σελίδας ( του εξωτερικού server ).

Κώδικας: Επιλογή όλων

header('P3P: CP="CAO PSA OUR"');
Περίεργο θεματάκι και το ανέφερα μήπως και έχει κανεις το ίδιο πρόβλημα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iffor την 05 Δεκ 2006 15:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Framesets, servers, sessions και browsers

Δημοσίευση από cpulse » 05 Δεκ 2006 14:50

Thanx iffor!!!

Ήμουν έτοιμος να μπω σε κάτι τέτοιες περιπέτειες.
Μάλλον με έσωσες απο πολλές χαμένες ώρες!!

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Framesets, servers, sessions και browsers

Δημοσίευση από iffor » 05 Δεκ 2006 14:59

Nothing man! :wink:
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Framesets, servers, sessions και browsers

Δημοσίευση από ThyClub » 05 Δεκ 2006 15:07

Η εντολή μπαίνει στην σελίδα που καλεί ή στην σελίδα που καλείται;

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Framesets, servers, sessions και browsers

Δημοσίευση από iffor » 05 Δεκ 2006 15:09

yeap...δεν το έγραψα καθαρα.... :oops:
μπαίνει στην σελίδα που καλείται ( στην ουσία η σελίδα από τον εξωτερικο server )
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Framesets, servers, sessions και browsers

Δημοσίευση από ThyClub » 05 Δεκ 2006 15:31

Μου φαίνεται σαν πολύ καλή μαγκιά εκ μέρους της MS. Δεν νομίζω να ήταν άσχημο να ακολουθήσουν και οι άλλοι (FF,Opera)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης