top σελιδας

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
djgpss
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 01 Οκτ 2006 21:32

top σελιδας

Δημοσίευση από djgpss » 16 Δεκ 2006 14:41

Γειά σας. Εχω φτιάξει μια σελίδα με το front page και το πρόβλημα είναι πως σε δίαφορους υπερσυνδεσμους για παραπομπη σε ένα άλλο θεμα της σελιδας μου(αλλαγή) η νεα εμφάνιση δεν αρχίζει απο την κορυφή (επάνω μέρος) του site, αλλά από την μέση η το τέλος η όπου τέλος πάντων υπάρχει ο υπερσύνδεσμος. Που τοποθετουμε σχετικές εντολές?
:roll:

Άβαταρ μέλους
marconis
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: 08 Σεπ 2005 22:34
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

top σελιδας

Δημοσίευση από marconis » 16 Δεκ 2006 19:14

Geia sou file mou.Prwton tha htan kalo na mas edeixnes ti selida giati egw prosopika den mporw na katalavw ti enoeis litourgo kalitera me to na ti dw...

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

top σελιδας

Δημοσίευση από tix-3- » 16 Δεκ 2006 22:52

<a href="#shmeio">text </a>

και εκει που θες να ειναι το λινκ
<a name="shmeio"></a>

Οπου shmeio βαζεις οτι θες και οπου text το κειμενο που θες να εχει το link

djgpss
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 01 Οκτ 2006 21:32

top σελιδας

Δημοσίευση από djgpss » 17 Δεκ 2006 04:28

Δηλαδή οταν λες <a href="#shmeio">text </a> σε ποιο σημειο ακριβώς μπαινει αυτυ η εντολή?Μετα π.χ ta meta name για να δεινω τop απο τα λινκ?
ολα απο χέρι καμένα

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

top σελιδας

Δημοσίευση από tix-3- » 17 Δεκ 2006 13:41

το <a href=#shmeio>τεχτ</a> θα μπει στο μενου σου η οπου αλλου θελεις να ειναι το λινκ το οποιο θα πατανε και θα τους πηγαινει στο σημειο.
Το αλλο θα το βαλεις στο σημειο που θες να οδηγει το link

djgpss
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 01 Οκτ 2006 21:32

top σελιδας

Δημοσίευση από djgpss » 17 Δεκ 2006 16:46

Να γίνω λίγακι ποιο κατανοητος μιας και καταλαβα τι εννοεις. Στην σελιδα που έχω φτιάξει όλα τα θέματα τα οδηγώ μέσα σε ένα πλαίσιο που το έχω δώσει όνομα "kendro" . Ολα τα θέματα μου τα οδηγώ εκεί μέσα. Εαν δώσω διαφορετική διαδρομή π.χ _top βγάζει το θέμα έξω από την σελίδα και βέβαια εξω από το πλαίσιο αλλά στη κορυφή... Πιστέυω να σου έδωσα να καταλαβεις λίγο το problem.... Πως το κάνουμε να είναι μέσα στο kendro και top???

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

top σελιδας

Δημοσίευση από ArchangelX » 17 Δεκ 2006 17:05

Αν καταλαβα καλα, η σελίδα σου είναι η http://www.kalabakacity.gr/ και δουλευεις με iframe. Το kentro ειναι το μεσαίο iframe οπου έχεις και τα περιεχόμενα.

Ο σκοπός του target="_top" είναι να βγάζει αυτο που θές σε όλη την σελίδα αγνοώντας την ύπαρξη frames. Χρησιμοποιείτε κυριως όταν αυτο που θές να δείξεις είναι μέσα σε frame αλλα θές να ανοίξει σε όλη την σελίδα και όχι μέσα στο frame.

Στην περίπτωση που δεν θές να αναθεωρήσεις τον τρόπο που λειτουργεί το site σου (δηλαδή τo iframe) και να κάνεις κάτι παραπλήσιο ( http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=25277 ) θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός. Ψεματα. ΠΟΛΥ πιο αναλυτικός.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

top σελιδας

Δημοσίευση από cherouvim » 17 Δεκ 2006 17:50

tix-3- έγραψε:<a name="shmeio"></a>
Μπορείς απλά να κάνεις link το id κάποιου στοιχείου.
πχ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<h1 id="header">...</h1>

...

<a href="#header" title="Jump to&#58; Top of page">Top</a>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="content">...</div>

...

<a href="#content" title="Jump to&#58; Content">Content</a>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<ul id="nav">...</ul>

...

<a href="#nav" title="Jump to&#58; Navigation">Navigation</a>

djgpss
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 01 Οκτ 2006 21:32

top σελιδας

Δημοσίευση από djgpss » 17 Δεκ 2006 21:47

archagell σε ευχαριστω. Cherouvim εδ π.χ στον παρακατω υπερσυνδεσμο τι κανουμε?
.

Κώδικας: Επιλογή όλων

</table>
      <p style="margin-top&#58; 0; margin-bottom&#58; 0"><font face="Arial" size="2">Πληροφορίες για την Καλαμπάκα</font></p>
      <p style="margin-top&#58; 0; margin-bottom&#58; 0" align="right"><font size="2">
      <a target="kendro" href="kalabaka-entaxei-ok.htm">περισσότερα...</a></font></p>
      <table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse&#58; collapse; border-width&#58; 0" bordercolor="#111111" width="100%" id="AutoNumber5">
Για να μπω λιγο στο κολπο.....

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

top σελιδας

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Δεκ 2006 11:57

Έβαλα τον κώδικα σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

 tags. Έτσι θα το διαβάζεις ευκολότερα και θα σε βοηθήσουν και περισσότερα άτομα

djgpss
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 01 Οκτ 2006 21:32

top σελιδας

Δημοσίευση από djgpss » 18 Δεκ 2006 17:26

ok σ'ευχαριστω και περιμενω απαντησεις.....

djgpss
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 01 Οκτ 2006 21:32

top σελιδας

Δημοσίευση από djgpss » 19 Δεκ 2006 19:58

Καλα ρε παιδια... τοσες απαντησεις δωσατε, εδω τωρα που εβαλα τον κωδικα κιολας τιποτα???? Μπραβο!!!!!!????

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

top σελιδας

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Δεκ 2006 23:41

Το κομμάτι html κωδικά που έδωσες είναι σαν να σου ζητούσα να μου διορθώσεις την παρακάτω πρόταση:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ω για ψώνια στ

djgpss
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 01 Οκτ 2006 21:32

top σελιδας

Δημοσίευση από djgpss » 20 Δεκ 2006 15:01

Δηλαδη τι άλλο να γράψω αγαπητε cherouvim?? Εκει μεσα δεν υπαρχει υπερσυνδεση και πως να τροποποιηθεί?

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης