Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Asoo
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 11 Ιαν 2007 01:54
Τοποθεσία: wonderlast

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από Asoo » 13 Ιαν 2007 02:40

HTML-TCL , C , Java(Java4forte) , SQL , VB
ειναι οι γλωσσες που "Γνωριζω"(Οχι τελεια αλλα καλα)
Το ερωτημα ειναι οτι ενω Γνωριζω αυτες τις γλωσσες, δεν ξερω πως και που να τις
αξιοποιησω/εφαρμοσω. Με λιγα λογια:
πχ. Στη C++ γνωριζω
πως να δημιουργησω ενα προγραμμα,
αλλα
πως το .exe που δημιουργησα θα μου χρησημευσει σε μια εφαρμογη αφου η Borland(προγραμμα)
που χρησημοποιω τον κωδικα της το εξαγει σε DOS περιβαλλον;

*_*
Μας μαθανε τον κωδικα αλλα κανεις δεν ειπε που θα τον εφαρμοσουμε...και σε τι; :hammer:
*_*
Αντε για την HTML-TCL το καταλαβαινω αλλα για τις αλλες;
Στη C++ μονο σε περιβαλλον DOS εκτελουνται τα αρχεια.
Στη Java μονο στο περιβαλλον του προγραμματος της(δηλ Forte4Java)
Το ιδιο και στη VB.

Ας με "ΦΩΤΗΣΕΙ" καποιος για το πως θα αξιοποιηθουν αυτες οι γνωσεις

Ευχαριστω που το Site μου εδωσε την ευκαιρια να ρωτησω κατι τετοιο
ΟΣΟ ΧΑΖΟ και αν ακουγεται αυτο που ρωταω. :oops: :oops: [/table]
Δύσκολο να γνωρίζεις τον εαυτόν σου,
εύκολο να υποθέτεις για τον άλλον

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από alkisg » 13 Ιαν 2007 12:35

Όταν λες Borland εννοείς Borland C για DOS?
Αν ναι, έχεις μείνει κάτι δεκαετίες πίσω από θέμα προγραμμάτων...

Πήγαινε http://www.turboexplorer.com/cpp κατέβασε τη δωρεάν (φετεινή) έκδοση που έχει και ξεκίνα να φτιάχνεις παραθυρικές εφαρμογές για Windows...

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από cherouvim » 13 Ιαν 2007 16:39

Σημασία έχει να μπορείς να αναλύεις το πρόβλημα, να σχεδιάζεις μια λύση και να την υλοποιείς. Το οτι ξέρεις τις γλώσσες A, B, C δεν πάει να πει οτι θα πρέπει να βρεις δουλειά με αυτές. Μπορείς εύκολα να περάσεις στην X, Y, Z. Η γνώση δεν είναι η γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Ιαν 2007 19:35

cherouvim έγραψε:Η γνώση δεν είναι η γλώσσα.
cherouvim++ :-)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Asoo
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 11 Ιαν 2007 01:54
Τοποθεσία: wonderlast

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από Asoo » 15 Ιαν 2007 01:28

Το ξερω οτι ειμαστε πισω αλλα δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. Αυτο δηδασκουν αυτο δηδασκομαι.

alkisg
Και πολυ μαλιστα:
Μπορεις να μου πεις καποια προγραμματα που χρησιμοποιουν Σημερα
για VB , C++ , Java , Html ;

Δεν ρωτησα αν θα βρω δουλεια με αυτες τις Γλωσσες αλλα πως θα τις αξιοποιησω
με τα σημερινα δεδομενα.
δεν καταλαβαινω πως ολα μπορουν να συνδιαστουν..

**Ναι δυστηχως(το ξερω οτι ειναι παλια) αλλα βασικο ειναι ο κωδικας (νομιζω)και οχι τοσο το προγραμμα.

cherouvim
ναι μπορω να πω οτι τις υλοποιησεις και στην ευρεση λυσης τα καταφερνω δεν ειμαι και ο καλυτερος αλλα κατι κανω.

skeftomilos
. . . θα μπορουσες και εσυ να πεις τι γνωμη σου αντι να λες τα λεγομενα των αλλων

Ευχαριστω που ανταποκριθηκατε παντως

Ολοι απο καπου πρεπει να ξεκινησουν.
Κανεις δεν ξεκινησε απο την κορυφη.
Δύσκολο να γνωρίζεις τον εαυτόν σου,
εύκολο να υποθέτεις για τον άλλον

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από cordis » 15 Ιαν 2007 01:52

Asoo έγραψε:skeftomilos
. . . θα μπορουσες και εσυ να πεις τι γνωμη σου αντι να λες τα λεγομενα των αλλων
κι αν η γνώμη του καλύφθηκε από τα προλεγόμενα; να το βουλώσει;

τα πάντα μπορείς να κάνεις με όλες τις γλώσσες προγραμματισμού (η HTML δεν είναι γλώσσα..) όταν το ζητούμενο είναι κάτι που εισάγεις να το μετατρέπει σε κάτι άλλο που το εξάγει. Ένα πρόγραμμα δηλαδή που θα έχει κάποια λειτουργικότητα. Κάποιες το κάνουν πιο εύκολα και κάποιες πιο δύσκολα. Ανάλογα το είδος της επεξεργασίας, του περιβάλλοντος, και των απαιτήσεων του hardware. Ένα παιχνίδι θα το φτιάξεις σε C++ ας πούμε για Linux, σε C# για windows, αλλά για να το μεταφέρεις σε mobile phones θα το γράψεις σε Java.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Asoo
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 11 Ιαν 2007 01:54
Τοποθεσία: wonderlast

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από Asoo » 15 Ιαν 2007 02:50

Ποτε δεν θα ελεγα κατι τετοιο..ουτε για τον "skeftomilos"
ουτε για κανενα.
Δεν ειμαι κακος και αν φανηκα εστω και λιγο "ΣΥΓΝΩΜΗ"

Πολυ καλα τα σχολια σου και για την HTML αλλα και για τις αλλες γλωσσες.
Ξερεις καποιο προγραμμα που θα μπορουσα να πειραματιστω..
πχ να φτιαξω ενα απλο(φυσικα) παιχνιδι οπως ειπες;



Εσυ και οι :
EkLekTos - af - e-times - Archangel και αλλοι που δεν θυμαμαι
με βοηθησατε να μαθω photoshop και πολυ γρηγορα.
:D :D :D
Δύσκολο να γνωρίζεις τον εαυτόν σου,
εύκολο να υποθέτεις για τον άλλον

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από EkLekTos » 15 Ιαν 2007 03:01

Σε βοηθήσαμε αλλά δεν μας έχεις δείξει δημιουργίες σου... :wink: :P
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από cordis » 15 Ιαν 2007 16:40

εύκολη γλώσσα για παιχνίδια και πειραματισμό είναι η PureBasic που αναφέρει εδώ http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 690#245690 ο lightforce... ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από LightForce » 15 Ιαν 2007 19:43

Είναι μια πολύ καλή επιλογή Asoo, και οι γνώσεις που ήδη έχεις σίγουρα θα βοηθήσουν. Ειδικά στην περίπτωση που σκέφτεσαι τον προγραμματισμό για windows είναι ιδανικό εργαλείο. Μπορείς να φτιάξεις ότι εφαρμογή η παιχνίδι θέλεις, χωρίς περιορισμούς.
Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ξοδέψεις αρκετό χρόνο για την εκμαθηση της.

Επίσης υπόψην ότι μπορείς να βρείς χιλιάδες γραμμές κώδικα σε παραδείγματα, 1300 samples εδώ

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από alkisg » 15 Ιαν 2007 20:21

> Μπορεις να μου πεις καποια προγραμματα που χρησιμοποιουν Σημερα για VB , C++ , Java , Html ;

VB: Visual Studio 2005
C++: Visual Studio 2005, Borland Turbo C++ (2006 edition), CodeBlocks...
Java: Netbeans, Eclipse...
HTML: Dreamweaver, Frontpage, Nvu...

Julax
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 19 Φεβ 2006 23:30

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από Julax » 16 Ιαν 2007 02:46

Afou isxirizesai oti gnorizeis kala tis proanaferomenes gloses mporeis kalista na voithiseis sto anoikto logismiko. Episis mporeis na meletisis ton tropo me ton opoio programmatizoun oi epagelmaties kai mi, prokimenou na matheis ti mporeis na kaneis me tis gloses autes kai pos enalasontai poles gloses se ena progect (p.x. Perl - Php - C++).

Άβαταρ μέλους
Asoo
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 11 Ιαν 2007 01:54
Τοποθεσία: wonderlast

Πως μπορω να αξιοποιησω τις γλώσσες που ξερω;

Δημοσίευση από Asoo » 16 Ιαν 2007 23:28

Παιδια τι να πω εκπλησομαι...
τετοια απιχειση "φτου φτου σκορδο" :wink: :wink:

Cordis καποια στιγμη θα δειτε και τα δικα μου αλλα τωρα "πνηγομαι" με την σχολη
με τις προοδους και δεν την παλευω..

LightForce - alkisg - Julax

Με κατατοπησατε και με βοηθησατε παρα πολυ...

Ολα οσα μου ειπατε δεν τα ηξερα και πιστευω οτι θα βοηθησουν σιγουρα.

Δυστηχως δεν μπορω να ειμαι συνεχεια μεσα(ιντερνετ)
αλλα συντομα ελπιζω να ειμαι πιο ελευθερος.
Δύσκολο να γνωρίζεις τον εαυτόν σου,
εύκολο να υποθέτεις για τον άλλον

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες