Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από panosru » 25 Ιαν 2007 18:03

welcome leo xD

Άβαταρ μέλους
stroumfm
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007 21:58
Τοποθεσία: Κρήτη

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από stroumfm » 25 Ιαν 2007 18:48

goldstein έγραψε:Καλησπέρα,
Απο την έκδοση της php5 και μετά το module mysql δεν είναι απο default ενεργοποιημένο.
Ψάξε στο php.ini την γραμμή
;extension=php_mysql.dll
και αφέρεσε το ";".
Μετά θα χρειαστείς επαννεκίνηση του web server.

Φιλικά,
Λεωνίδας
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Το έχω προσπαθήσει, αλλά μου βγάζει σφάλμα ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί δε βρίσκει το php_mysql.dll.
Που πρέπει να υπάρχει αυτό το αρχείο;Έχω φτιαξει το extension_dir να βλέπει στο C:/php όπου έχω αυτή τη dll μαζί με τις υπόλοιπες.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από cpulse » 25 Ιαν 2007 19:14

Είναι λίγο μυστήριο αυτό το θέμα.. μια φορά που είχα ένα αντίστοιχο πρόβλημα δεν ήμουν καθόλου σίγουρος αν το php.ini δουλεύει. Μετά από μια μικρή έρευνα ανακάλυψα οτι η PHP μπορεί να ψάχνει το php.ini στο c:\php ή στο c:\windows\system ή και στο registry. ..χάος..

Για να δεις ποιο php.ini χρησιμοποιείται στη δικιά σου περίπτωση άλλαξε κάτι μικρό.. πχ. κανένα register globals και δές από μια σελίδα με phpinfo() αν η αλλαγή που έκανες πέρασε.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από cpulse » 25 Ιαν 2007 19:16

Επίσης μπορεί να ψάχνει το dll στο c:\windows\system32
Δοκίμασε να το αντιγράψεις κι εκεί μήπως δουλέψει έτσι.

Άβαταρ μέλους
goldstein
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 25 Ιαν 2007 00:07
Τοποθεσία: Korinthos/Athens
Επικοινωνία:

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από goldstein » 25 Ιαν 2007 20:56

Καλησπέρα και πάλι,
Δοκιμασε τα εξής:
1. Φτιάξε ένα αρχείο με τον παρακάτω κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo phpinfo&#40;&#41;; ?>
Τρέξε το αρχείο και στην επιλογή "Configuration File (php.ini) Path" θα δείς που βρίσκεται το php.ini.
2. Άνοιξε το php.ini και όρισε το extension_dir σε "./"
3. Κάνε copy το αρχείο "php_mysql.dll" στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται το php.exe (στην περίπτωσή σου πρέπει να είναι c:\php)
4. Κάνε restart τον web server.
5. Πες μας την συνέχεια...

Άβαταρ μέλους
stroumfm
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007 21:58
Τοποθεσία: Κρήτη

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από stroumfm » 27 Ιαν 2007 13:26

cpulse έγραψε:Είναι λίγο μυστήριο αυτό το θέμα.. μια φορά που είχα ένα αντίστοιχο πρόβλημα δεν ήμουν καθόλου σίγουρος αν το php.ini δουλεύει. Μετά από μια μικρή έρευνα ανακάλυψα οτι η PHP μπορεί να ψάχνει το php.ini στο c:\php ή στο c:\windows\system ή και στο registry. ..χάος..

Για να δεις ποιο php.ini χρησιμοποιείται στη δικιά σου περίπτωση άλλαξε κάτι μικρό.. πχ. κανένα register globals και δές από μια σελίδα με phpinfo() αν η αλλαγή που έκανες πέρασε.
Έκανα αυτό το "τεστ" και διαπίστωσα ότι οι αλλαγές που κάνω στο php.ini που βρίσκεται στο C:\WINDOWS περνάνε....

Επίσης μου βγάζει συνεχώς warning:
PHP startup: Unable to load dynamic library 'C:/PHP/php_mysql.dll' - Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί η καθορισμένη διαδικασία.

Θα τρελαθώ...... :roll:

Άβαταρ μέλους
stroumfm
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007 21:58
Τοποθεσία: Κρήτη

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από stroumfm » 27 Ιαν 2007 13:30

cpulse έγραψε:Επίσης μπορεί να ψάχνει το dll στο c:\windows\system32
Δοκίμασε να το αντιγράψεις κι εκεί μήπως δουλέψει έτσι.
Το δοκίμασα κι αυτο....αλλα ούτε ετσι δούλεψε.....

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 27 Ιαν 2007 13:38

mesa stov fakelo tis php exei eva fakelo dlls
dokiamse va avtigrapseis ta periexomeva sto system32 :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
stroumfm
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007 21:58
Τοποθεσία: Κρήτη

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από stroumfm » 27 Ιαν 2007 13:38

goldstein έγραψε:Καλησπέρα και πάλι,
Δοκιμασε τα εξής:
1. Φτιάξε ένα αρχείο με τον παρακάτω κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo phpinfo&#40;&#41;; ?>
Τρέξε το αρχείο και στην επιλογή "Configuration File (php.ini) Path" θα δείς που βρίσκεται το php.ini.
2. Άνοιξε το php.ini και όρισε το extension_dir σε "./"
3. Κάνε copy το αρχείο "php_mysql.dll" στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται το php.exe (στην περίπτωσή σου πρέπει να είναι c:\php)
4. Κάνε restart τον web server.
5. Πες μας την συνέχεια...
Το έκανα κι αυτό φίλε μου και το αποτέλεσμα ήταν:
Configuration File (php.ini) Path = C:\WINDOWS\php.ini
Το σωστό αρχείο php.ini το έχουμε βρει... μαλλον το πρόβλημα είναι κάπου αλλου...
αλλα ΠΟΥ?????

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από tix-3- » 27 Ιαν 2007 13:46

To .dll το εχεις μέσα στο c:\PHP ;

Άβαταρ μέλους
stroumfm
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007 21:58
Τοποθεσία: Κρήτη

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από stroumfm » 27 Ιαν 2007 14:23

tix-3- έγραψε:To .dll το εχεις μέσα στο c:\PHP ;
ΦΥΣΙΚΑ!!! Τι λέμε τοσή ώρα...

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από lakritidis » 28 Ιαν 2007 11:25

Επειδή είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη, πάρε και εγκατέστησε ένα έτοιμο πακέτο Apache 2-php 5-mysql 5 για να ησυχάσει το κεφάλι σου. Αν έχεις ήδη κάποιο, κάντο ξανά εγκατάσταση.

Εγώ έχω το πακέτο wamp5, υπάρχουν και άλλα όπως το appserv και το phpdev5.

Αυτά τα configuration είναι μεγάλος πονοκέφαλος.

Άβαταρ μέλους
stroumfm
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007 21:58
Τοποθεσία: Κρήτη

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από stroumfm » 28 Ιαν 2007 13:35

Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ που μπορώ να βρώ αυτά τα πακέτα? Θα είναι μια πολύ καλή λύση...


panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Προβλημα επικοικωνιας PHP με την MySQL

Δημοσίευση από panosru » 29 Ιαν 2007 22:37

kalytero apo ta parapano einai to XAMPP

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης