forma epikoinonias

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
maiko222
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 17 Ιουν 2006 20:42
Επικοινωνία:

forma epikoinonias

Δημοσίευση από maiko222 » 21 Ιαν 2007 23:10

Έφτιαξα μία φόρμα επικοινωνίας αλλά για την σωστότερη εμφάνιση την έβαλα σε πίνακα, δεν έχω όμως τώρα κάποιο server για να δω αν δουλευει σωστά
δέστε τον κώδικα και πείτε μου αν το έχω κάνει σωστά ???

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td><strong>Όνομα</strong></td>
    <td><input type="text" size="25" name="name" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><strong>Επώννυμο</strong></td>
    <td><input type="text" size="25" name="eponimo" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><strong>Διεύθυνση</strong></td>
    <td><textarea name="dieythinsi" cols="30" rows="2"></textarea></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><strong>Tαχ.Κώδ</strong></td>
    <td><input type="text" size="25" name="tk" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><strong>Πόλη</strong></td>
    <td><input type="text" size="25" name="poli" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><strong>Τηλέφωνο</strong></td>
    <td><input type="text" size="25" name="tilefono" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><strong>Κινητό Τηλέφωνο</strong></td>
    <td><input type="text" size="25" name="kinito" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><strong>E-Mail</strong></td>
    <td><input type="text" size="25" name="email" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td><input type="submit" value="&#58;&#58; Παραγγελία &#58;&#58;"></td>
  </tr>
</table>

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

forma epikoinonias

Δημοσίευση από Kainourios » 22 Ιαν 2007 01:17

Μπορείς να το σώσεις σε ένα αρχείο κειμένου, να αλλάξεις το όνομα και να βάλεις κατάληξη html και έπειτα να το ανοίξεις τοπικά με έναν browser (ναι όπως αυτόν που χρησιμοποιείς τώρα και διαβάζεις το μήνυμα) για να δεις ο ίδιος το αισθητικό αποτέλεσμα.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

forma epikoinonias

Δημοσίευση από skeftomilos » 22 Ιαν 2007 01:39

Λείπει το <table> στην αρχή. Κατά τ' άλλα OK.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

forma epikoinonias

Δημοσίευση από fafos » 22 Ιαν 2007 02:53

skeftomilos έγραψε:Λείπει το <table> στην αρχή. Κατά τ' άλλα OK.
kai to <tr> :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Alex-in-Side
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 05 Ιαν 2007 13:03

forma epikoinonias

Δημοσίευση από Alex-in-Side » 22 Ιαν 2007 22:22

ma.... kai pos 8a stalei :question: :roll:
auto pou mas edoses mporeis na deis kai xoris server ....

Άβαταρ μέλους
georged
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2005 16:13

forma epikoinonias

Δημοσίευση από georged » 23 Ιαν 2007 16:11

Μια χαρα ειναι

Άβαταρ μέλους
theminio
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 20 Ιουν 2006 20:26

forma epikoinonias

Δημοσίευση από theminio » 23 Ιαν 2007 23:09

Γεία σου, θα συμφωνήσω με τον Alex-in-Side, αυτο τον κώδικα μπορεις να τον ελεγξεις και χωρίς server, πρέπει να βάλεις και το tag

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <form action="arxeio.php" method="POST | GET"> </form> 
για να δηλώσεις που να στέλνεις τα δεδομένα της φόρμας αλλά και πως..
Πάντως απο θέμα εμφάνισης/στοιχησης είναι οκ!

maiko222
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 17 Ιουν 2006 20:42
Επικοινωνία:

forma epikoinonias

Δημοσίευση από maiko222 » 24 Ιαν 2007 00:32

Δουλεύει πολύ καλά η φόρμα αλλά έχω αυτο το πρόβλημα εχω φτιάχει και ενα αρχείο .php για να στελνει τα αποτελέσματα σε email αλλά όταν σταλούν με ελληνικούς χαρακτήρες τα παρουσιάζει με ερωτιματικά μάλλον πρόβλημα στην κωδικοποίηση.
ορίστε ο κώδικας του αρχείου .php για να με βοηθήσεται

Κώδικας: Επιλογή όλων

<title>Web Mail Send</title>
</head>
<body>
<?php
echo "<p> Ευχαριστώ, <b>$_POST&#91;name&#93; </b>, Για το μήνυμα σας!</p>";
echo "<p> Η διεύθυνση του Ε-mail σας είναι&#58; <b>$_POST&#91;email&#93;</b></p>";
echo "<p> Το μήνυμα σας είναι&#58;<br>";
echo "$_POST&#91;message&#93;</p>";
//ξεκινά η δημιουργία του αλφαριθμητικού για το μήνυμα
$msg = "Name&#58; $_POST&#91;name&#93; \n";
$msg .= "E-Mail&#58; $_POST&#91;email&#93; \n";
$msg .= "Message&#58; $_POST&#91;message&#93; \n";
//set up the mail
$recipient = "to email@sas";
$subject = "Form Submission Results";
$mailheaders = "From&#58; My Web Site<ενα μαιλ> \n ";
$mailheaders .= "Replay-To&#58; $_POST&#91;email&#93; ";
//ap?st??? t?? &micro;???&micro;at??
mail&#40;$recipient, $subject,$msg, $maileaders&#41;;
?>
</body>
</html>

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

forma epikoinonias

Δημοσίευση από Risk » 25 Ιαν 2007 02:36

Δοκίμασε μέσα στην html σελίδα σου, μέσα στο tag <head> να βάλεις, εάν δεν το έχεις, αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
georged
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2005 16:13

forma epikoinonias

Δημοσίευση από georged » 25 Ιαν 2007 09:17

αν δεν κανω λαθος αυτο θα του επιτρεψει να χρησιμοποιει ελληνικους χαρακτηρες σωστα;

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

forma epikoinonias

Δημοσίευση από Risk » 25 Ιαν 2007 23:12

Όταν καθορίζεις το encoding καθορίζεις τον τρόπο-κωδικοποίηση που θα σου εμφανίζει τα γράμματα. Θεωρητικά λοιπόν μπορείς να χρησιμοποιείς ότι γράμματα θέλεις, λατινικά, ελληνικά, κινέζικα, αλλά πάντα θα πρέπει να καθορίζεις τον τρόπο-κωδικοποίηση που θα στα εμφανίζει. Άρα λοιπόν το παραπάνω του επιτρέπει όχι να χρησιμοποιεί ελληνικούς χαρακτήρες,αλλά του επιτρέπει να βλέπει τους ελληνικούς χαρακτήρες που έχει χρησιμοποιήση.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες