mysql 5 greek Characters

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
pitolis
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 29 Ιαν 2007 13:32
Τοποθεσία: ιωάννινα

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από pitolis » 30 Ιαν 2007 01:38

xrisimopoio tin mysql 5 kai to mysql administrator 1.1.9 kai ti sindesa meso mysql connector /odbc me ti borland builder c++!!thelo na valo stin vasi mu ellinikus xaraktires alla den mporo!den anagnorizi tus ellinikus xaraktires .sto mysql administrator exo default char set utf8 kai mesa se kathe pinaka exo column charset utf8 kai column collate utf8_general_ci kathos kai sto table option charset utf8 kai collate utf8_general_ci .
exo dokimasi episis na valo kai charset greek kai collate greek_general_ci alla tote mu vgazei error (data too long for column....)otan kano tin insert meso tis builder!

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 30 Ιαν 2007 03:03

τα ίδια και γω με php script. από όσο είδα υπάρχει πρόβλημα στις τελευταίες version. Το έχουν αναφέρει και άλλοι στο Net. Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα ας την κάνει post...

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 30 Ιαν 2007 03:11

αναβαθμίζοντας τον 5.0.27 σε 5.1.14 επαψα να έχω το error για data too long for column... τώρα έχω
Incorrect string value: '\xCE\x92\xCF\x81\xCF\x85...' for column 'last' at row 1

καμιά ιδεά???!!!???

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Ιαν 2007 09:43

ipo8eto oti ta pervate ta data sav utf8 e?
Anyway stnv katigoria afti to sigkekrimevo 8ema
exei apavti8ei arketes fores, parakalo rikste mia matia
sta proigoumeva posts.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 30 Ιαν 2007 11:58

Προσωπικά δε βρήκα κάτι που να με βοήθησε σε άλλα topics. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει τι λύση ή link με τη λύση ας το στείλει pls :)

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 30 Ιαν 2007 12:12

:) :) :) δοκίμασε να κάνεις αυτό το query: set names 'utf8'
κάντο πριν στείλεις στην sql ελληνικούς χαρακτήρες.

η λύση υπήρχε όντως εδώ http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... c&start=13

σωστός ο rapid

pitolis
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 29 Ιαν 2007 13:32
Τοποθεσία: ιωάννινα

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από pitolis » 30 Ιαν 2007 12:30

:cry: akoma na to vro !ego pu xrisimopoio mysql administrator gia na ftiakso tin vasi pu na to grapso to set names 'utf8' ?????mipos sto query mesa sti builder?

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 30 Ιαν 2007 16:51

αν κατάλαβα καλά φτιάχνεις πρόγραμμα που διαχειρίζεται την sql ετσι? Αυτο που σου εγραψα το βάζεις αμέσως μόλις ανοίξεις σύνδεση με την sql. πχ εγώ γράφω σε php
$con = mysql_connect("localhost", "user", "pass");
$db_selected = mysql_select_db("msdnaa", $con);
mysql_query("set names 'utf8'");

αυτό πριν αρχίσω τα queries μεσα στην βάση από το πρόγραμμά μου.

Ελπίζω να σε βοήθησε αυτο..

pitolis
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 29 Ιαν 2007 13:32
Τοποθεσία: ιωάννινα

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από pitolis » 30 Ιαν 2007 19:14

katalava alla to provlima einai oti sti builder pu xrisimopoio gia na sindeso tin vasi patao 1 koubi database kai ekei vazo diaforus parametrus gia na sindetho me tin vasi.einai se grafiko perivalon oxi kodika!kai meta patao allo koubi gia na kano ta diafora query!
diladi ayta se pia vasi sindeese kai pio to username kai password ta exei se grafiko perivallon kai dialego alla den exo vri ekei puthena na leei gia characters!
tus characters tus pirazo mono meso tu mysql administrator!

ama katalava kala ayto to( set names 'utf8') to grafis mesa stin php ara mallon tha exei kai emena kapia epilogi logika sti builder( sto database kubi) i mporei na prepei na to grapso mesa se kanena Query(mesa sti builder) !mexri stigmis kati dokimasa na grapso mesa se query gia tus characters alla mu evgaze error!:-?

se eyxaristo poli pantos!:respect:

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 30 Ιαν 2007 20:32

αν γράψεις σε query αυτό: set names 'utf8'

κάθε φορά που συνδεέσαι και πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στη βάση τότε δε θα έχεις πρόβλημα πιστεύω. Απλά πρέπει νατο γράφεις κάθε φορά. Πρώτο query πριν οτιδήποτε άλλο.

Ελπίζω να σου δουλέψει. Εμένα πάντως λειτουργεί jet έτσι.

good luck!

pitolis
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 29 Ιαν 2007 13:32
Τοποθεσία: ιωάννινα

mysql 5 greek Characters

Δημοσίευση από pitolis » 30 Ιαν 2007 23:01

to ekana opos mu eipes!ekana 1 query kathe fora gia tin glosa kai tora einai ok!
mono pu evala greek sto query kai sti mysql exo utf8!
tora eimai ok eyxaristo poly!

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες