Delete error

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 01 Φεβ 2007 12:54

Καλησπέρα,
Εκτελώ το εξής query
DELETE FROM temporary WHERE temporary.id=main.id;

και παίρνω error: Unknown column 'main.id' in 'where clause'

ενώ υπάρχει στήλη id στον πίνακα main.

καμιά ιδέα;

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 01 Φεβ 2007 13:00

ouuuuuuuups :p

DELETE temporary FROM temporary,main WHERE main.id=temporary.id;

τώρα δουλεύει;ρ
never mind

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Φεβ 2007 11:03

kalitera va to grafeis me tnv expanded version kai oxi tnv sort

Κώδικας: Επιλογή όλων

DELETE FROM `temporary` INNER JOIN `main` ON `main`.`in` = `temporary`.`id`
Basika dev exei kamia apolitos diafora ka8os o parser katalabevei poli kala kai kavei optimise kai tnv sort form tou innerjoin
Apla va miv sou givei sivi8io va grafeis to komati pou afora to JOIN sto where clause kai oxi sto ON .
Ekei mpevei to komati pou afora to join.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rapid-eraser την 04 Φεβ 2007 10:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Delete error

Δημοσίευση από shadow » 03 Φεβ 2007 11:47

rapid++
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Delete error

Δημοσίευση από Sheena » 04 Φεβ 2007 13:49

Σωστά, rapid-eraser! ;)
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 17 Φεβ 2007 17:54

Rapid-eraser έγραψε:kalitera va to grafeis me tnv expanded version kai oxi tnv sort

Κώδικας: Επιλογή όλων

DELETE FROM `temporary` INNER JOIN `main` ON `main`.`in` = `temporary`.`id`
Basika dev exei kamia apolitos diafora ka8os o parser katalabevei poli kala kai kavei optimise kai tnv sort form tou innerjoin
Apla va miv sou givei sivi8io va grafeis to komati pou afora to JOIN sto where clause kai oxi sto ON .
Ekei mpevei to komati pou afora to join.
Ενοείς όταν αναζητώ και διαγράφω από 2 πίνακες ξεχωριστούς; τοτε πρέπει να χρησιμοποιώ το expanded version?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 17 Φεβ 2007 18:54

oxi avaferomai sto join gevikotera.
kalitera va xrisimopieis tov olokliromevo tipo
giati tis perisoteres fores fortoveis tnv parametro tou join sto WHERE kai oxi sto ON pou eivai to sosto.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 18 Φεβ 2007 14:38

οκ man,
ευχαριστώ για τις συμβουλές γράφω κάτι που με ενδιαφέρει άμεσα η απόδοση οπότε θα τις ακολουθήσω.:)

Άβαταρ μέλους
MeTaL-RoY
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 12 Μαρ 2003 16:58
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από MeTaL-RoY » 19 Φεβ 2007 21:53

Rapid-eraser έγραψε:kalitera va to grafeis me tnv expanded version kai oxi tnv sort

Κώδικας: Επιλογή όλων

DELETE FROM `temporary` INNER JOIN `main` ON `main`.`in` = `temporary`.`id`
Basika dev exei kamia apolitos diafora ka8os o parser katalabevei poli kala kai kavei optimise kai tnv sort form tou innerjoin
Apla va miv sou givei sivi8io va grafeis to komati pou afora to JOIN sto where clause kai oxi sto ON .
Ekei mpevei to komati pou afora to join.
Έτσι για την ιστορία νομίζω ότι το σωστό statement είναι το εξής:
DELETE `temporary` FROM `temporary` INNER JOIN `main` ON main.id = temporary.id;

τουλάχιστον το προηγούμενο δε μου λειτούργησε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος ;)

Anyway η παρατήρηση του Rapid-eraser ήταν πολύ σωστή και τον ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Delete error

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 19 Φεβ 2007 22:31

Dev kserw pou to brikes afto to extra `temporary` mias kai dev simevei kati.

para8eto apo to manual
13.2.1. DELETE Syntax

Single-table syntax:

DELETE [LOW_PRIORITY] [QUICK] [IGNORE] FROM tbl_name
[WHERE where_condition]
[ORDER BY ...]
[LIMIT row_count]
opos blepeis avamesa sto DELETE kai sto FROM
mpevouv movo oi optional telestes
LOW_PRIORITY , QUICK , IGNORE

Afto pou grafeis dev simevei kati opote dev blepw to logo va miv sou leitourgei opos sou eipa.


EDIT:
DELETE t1, t2 FROM t1, t2, t3 WHERE t1.id=t2.id AND t2.id=t3.id;

Or:

DELETE FROM t1, t2 USING t1, t2, t3 WHERE t1.id=t2.id AND t2.id=t3.id;
Afto simevei pos av 8a xrisimopiiseis join tote prepei va prosdioriseis se piov pivaka 8a givei to delete :P pragma pou dev kaveis me to pradigma mou apo pavo giati paraliptoume apo to full code to USING.
Stnv periptosi tou sort poli sosta prepei va pros8eseis to pinaka avamesa sto DELETE kai sto EDIT

...

My bad sorry :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης