Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Τεχνικές και μόνο Συζητήσεις για WEB hosting servers, Mail servers, DNS servers. Όχι αναζήτηση υπηρεσιών εδώ!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από lakritidis » 23 Φεβ 2007 20:15

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted.

Αυτό το μήνυμα παίρνω από το server που φιλοξενεί ένα δικό μου project (την Quad Search). To project είναι γραμμένο σε php. Το πρόβλημα εμφανίζεται και σε άλλες ιστοσελίδες του server εκτός από τη δική μου, αλλά μόσο σε αυτές που είναι σε php. Είναι δυνατό να καταναλώνονται τόσοι πόροι από το δικό μου project έτσι ώστε να δημιουργείται πρόβλημα και σε άλλες σελίδες του server; Το παράξενο είναι ότι αυτό δε συμβαίνει πάντα. Αν κάνεις refresh τη σελίδα μπορεί να τη φέρει κανονικά, μπορεί και πάλι όχι.

Τοπικά που το δουλέυω, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Χθες το βράδυ, πάλι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Ρε παιδιά όταν εκαταλείπω μια σελίδα δεν ελευθερώνεται η μνημη;

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από id12586 » 23 Φεβ 2007 20:20

Δεν κάνεις ένα update τον Apache μήπως είναι κάποιο γνωστό bug?
Νομίζω έχεις την 2,0,40..
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από id12586 » 23 Φεβ 2007 20:22

Οκ είναι γνωστό bug.

Την λύση την βρήκα εδώ :)
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από lakritidis » 23 Φεβ 2007 20:22

id δεν είμαι εγω ο webmaster. Υπάρχει περίπτωση να είναι bug του Apache;

Εμένα βασικά με ενδιαφέρει να μην είναι πρόβλημα της Quad. Ούτως ή άλλως θα αλλάξουμε server.

[edit]Είσαι γρήγορος!! Thanks a lot!!

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από id12586 » 23 Φεβ 2007 20:24

You are welcome :wink:

Πάντως πες στους συνάδελφους στο Παν/μιο να ρίξουν κάνενα update και στον Apache, δεν θα κάνει κακό. Το χειρότερο να μην ξανασηκωθεί :lol:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από tix-3- » 23 Φεβ 2007 22:03

βασικα τρωει ο apache παραπανω μνημη απο οσο του εχει δηλωσει o admin (και κανα update δεν κανει κακο που και που...)
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από fafos » 24 Φεβ 2007 02:19

Dokimase se kapoia selida pou pairneis auto to lathos na valeis sto .htaccess thn parakato entolh:

php_value memory_limit 32M

An to diorthosei tote prepei na alakseis to limit sto php.ini
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από lakritidis » 24 Φεβ 2007 11:06

Το πρόβλημα έχει λυθεί ως δια μαγείας και χωρίς εγώ κάνω τίποτε... Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να εμφανιστεί και πάλι.

Fafos αυτό είναι το θέμα. Το error το πετούσε τυχαία σε οποιαδήποτε σελίδα. Ακόμη και σε αυτές που λένε under construction, που έχουν μόνο μια if για τον έλεγχο της γλώσσας (αγγλικά-ελληνικά)! Και αν κάνεις refresh μπορεί να τη φέρει κανονικά.

Δηλαδή μετά βρίσκει μνήμη; Ή μετά το refresh καταναλώνεται λιγότερη; Όταν εγκαταλείπουμε μια σελίδα, δεν ελευθερώνεται η μνήμη; Χρησιμοποιώ και την unset για όσες μεταβλητές (ιδίως τους πίνακες) δε χρειάζονται πλέον.

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από id12586 » 24 Φεβ 2007 12:34

lakritidis, χθές το βράδυ κατα τις 3,00 που μπήκα πάτησα να πάω σε αυτή την διεύθυνση:
http://delab.csd.auth.gr/~lakritid/

Και μου πέταξε το error που λέγαμε :wink: και πράγματι, με άμεσο refresh μου την σέρβιρε κανονικά...
Άρα λύστε το γρήγορα... Στο πρώτο λινκ που δίνω έχει την λύση..
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από fafos » 24 Φεβ 2007 17:17

lakritidis έγραψε:Το πρόβλημα έχει λυθεί ως δια μαγείας και χωρίς εγώ κάνω τίποτε... Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να εμφανιστεί και πάλι.

Fafos αυτό είναι το θέμα. Το error το πετούσε τυχαία σε οποιαδήποτε σελίδα. Ακόμη και σε αυτές που λένε under construction, που έχουν μόνο μια if για τον έλεγχο της γλώσσας (αγγλικά-ελληνικά)! Και αν κάνεις refresh μπορεί να τη φέρει κανονικά.

Δηλαδή μετά βρίσκει μνήμη; Ή μετά το refresh καταναλώνεται λιγότερη; Όταν εγκαταλείπουμε μια σελίδα, δεν ελευθερώνεται η μνήμη; Χρησιμοποιώ και την unset για όσες μεταβλητές (ιδίως τους πίνακες) δε χρειάζονται πλέον.
Giauto den ftaiei apokleistika h php alla o syndyasmos pollon javascripts me php... einai ena synhthos fainomeno kai osoi exoun shared host to lynoun dia ths methodou .htaccess..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από lakritidis » 24 Φεβ 2007 20:38

1. id, είδα το link και έβαλα στην κορυφή του κάθε αρχείου την εντολή

Κώδικας: Επιλογή όλων

ini_set('memory_limit','16M');
Αλλά πάλι τίποτα, αυτός καταλαβαίνει 8mb. Θα πω στον webmaster να αυξήσει τη μνήμη στο php.ini.

2. fafos, αν βάλω .htaccess αρχειο παίρνω internal server error 500. Mάλλον δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση .htaccess.

3. Το ακόλουθο αρχείο

http://delab.csd.auth.gr/~lakritid/meta ... t/test.php

έχει κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Quad Search test</title>
</head>
<body>
<?php echo '1'; ?>
</body>
</html>
Ε, και κει παίρνω fatal error. Μη μου πείτε ότι πιάνει 8mb αυτό. Δείτε το και κάντε απανωτά refresh. Μια echo είναι! Μάλλον κάτι δεν παέι καλά στον ίδιο το server. Από Δευτέρα αρχίζουν οι διαδικασίες για τη μετακόμιση σε νέο μηχάνημα, με πολύ καλύτερη σύνδεση στο Internet και κυρίως με php5.

[edit]4. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάτσει κάποιος ιός;

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Χοντρό πρόβλημα σε apache/php

Δημοσίευση από tix-3- » 24 Φεβ 2007 23:22

Απο το λιγο που εψαξα βλεπω οτι ειναι bug την 4.0.2x .
Δοκιμασε το ini_set για να θεσεις την μνημη παραπανω.
Δυστυχως αν δεν εχεις αμεση προσβαση στα logs ειναι λιγο δυσκολο να βρουμε την λυση (και οπως ειπε και ο id ενα update ειναι αναγκαιο)
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Apache, IIS, DNS Servers”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες