Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
chris_psycho
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 02:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από chris_psycho » 23 Φεβ 2007 21:39

Γεια χαρά παιδιά! Θέλω να γίνετε ανακατεύθυνση! Δηλ, έκανα ένα τεστ 2 πολλαπλών επιλογών σε php! Θέλω όταν ο χρήστης έχει σωστή 1 επιλογή όταν πατάει done να πηγαίνει σε ένα site. Αν έχει 0 να πηγαίνει σε άλλο site και αν έχει και τις 2 απαντήσεις σωστές να πηγαίνει αλλού! Πως γίνεται αυτό?? :o :o


thanx προκαταβολικά!

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από panosru » 23 Φεβ 2007 21:55

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

switch &#40;&#40;int&#41;$variable&#41;
&#123;
	case 0&#58;
		header&#40;"Location&#58; page0.php"&#41;;
		break;
		
	case 1&#58;
		header&#40;"Location&#58; page1.php"&#41;;
		break;
		
	case 2&#58;
		header&#40;"Location&#58; page2.php"&#41;;
		break;
		
	default&#58;
		header&#40;"Location&#58; default.php"&#41;;
&#125;

?>
Arxise m' ayto kai des an tha se bolepsei, prospathise na to parametropoihseis gia to fereis ekei pou thes.

chris_psycho
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 02:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από chris_psycho » 23 Φεβ 2007 22:53

δυστυχώς μου βγάζει αυτό:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\AppServ\www\MyMul\quizaction.php:8) in C:\AppServ\www\MyMul\quizaction.php on line 16
Εικόνα
Επιτέλους το ΠΑνεπιστήμιο ΜΑΚεδονίας αποκτά το Forum του...
(13/3 Το Pamak αποκτά το σπίτι του!

chris_psycho
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 02:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από chris_psycho » 23 Φεβ 2007 23:15

έκανα ένα νέο αρχείο php και έβαλα αυτό το scriptaki και το δέχθηκε τελικά,αλλά πως μπορώ να περάσω την μεταβλητή από το ένα αρχείο php στο άλλο???

Ευχαριστώ πολύ πάντως!!
Εικόνα
Επιτέλους το ΠΑνεπιστήμιο ΜΑΚεδονίας αποκτά το Forum του...
(13/3 Το Pamak αποκτά το σπίτι του!

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από panosru » 23 Φεβ 2007 23:32

pano pano sthn selida sou grapse:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php ob_start&#40;&#41;; ?>
kai kato kato grapse

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php ob_end_flush&#40;&#41;; ?>

chris_psycho
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 02:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από chris_psycho » 24 Φεβ 2007 03:40

Δεν έπιασε ... τι παίζει? Μήπως μπορείς να δώσεις κάποια λεπτομέρεια? Η μεταβλητή παραμένει 0.
Εικόνα
Επιτέλους το ΠΑνεπιστήμιο ΜΑΚεδονίας αποκτά το Forum του...
(13/3 Το Pamak αποκτά το σπίτι του!

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από Banavas » 24 Φεβ 2007 09:46

Καλημέρα συμπατριώτη και λοιποί....

μπορείς να ακολουθήσεις άλλο δρόμο για να αποφύγεις τα HEADER.

κάνε ένα result.php και στείλε τις απαντήσεις της φόρμας εκεί.

result.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$answer1= TRUE&#41; &#123;
---- περιεχόμενο για απάντηση 1 σωστή ----------

&#125;elseif &#40;$answer1= FALSE&#41; &#123;
---- περιεχόμενο για απάντηση 1 λάθος ----------

&#125;elseif &#40;$answer1= TRUE && $answer2= TRUE&#41; &#123;
---- περιεχόμενο για απάντηση 1 σωστή και απάντηση 2 λάθος  ----------

&#125;elseif &#40;$answer1= TRUE || $answer2= TRUE&#41; &#123;
---- περιεχόμενο για απάντηση 1 σωστή ή απάντηση 2 σωστή ----------

&#125;
................
................

Τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται σάυτά που ζήτησες αλλά σου δείχνουν πως να αξιολογήσεις τις απαντησεις. Το && σημαίνει ότι πρέπει να ισχύουν και τα δύο και το || οτι πρέπει να ισχύει το ένα ή το άλλο.
Μπορείς να κάνεις ότι συνδιασμούς θέλεις.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από cherouvim » 24 Φεβ 2007 10:29

Μόνο κάνε == και όχι =.
Το = είναι εκχώρηση τιμής, η τιμή του answer1 γίνεται TRUE πάντα στο πρώτο if statement, και δεν συνεχίζει παρακάτω ποτέ.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από Banavas » 24 Φεβ 2007 11:29

Σωστός...

Δεν το πρόσεξα γιατί δεν αποτελεί καθ' εαυτού κώδικα αλλά παράδειγμα για να περιγράψω την φιλοσοφία του τρόπου αυτού.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Φεβ 2007 11:52

se teties periptoseis to select case
eivai pio sosto apo diadoxika elseif pavtos
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

chris_psycho
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 02:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από chris_psycho » 24 Φεβ 2007 11:54

Ναι ρε παιδιά, κατάλαβα και σας ευχαριστώ πολύ γι'αυτό! Όμως, πως θα περάσει η τιμή της μεταβλητής $answer από το ένα αρχείο στο άλλο?? Αυτό είναι το πρόβλημα μου, μου την αναγνωρίζει πάντα ως μηδέν, δεν περνάει η τιμή της δηλ. από το ένα αρχείο στο άλλο...

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από panosru » 24 Φεβ 2007 12:01

giati den to kaneis me session?

Κώδικας: Επιλογή όλων

session_start&#40;&#41;;
$_SESSION&#91;'answer'&#93; = $answer;
kai na to trabas apo to allo arxeio etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_SESSION&#91;'answer'&#93;;
PS: to session_start(); prepei na mpei sthn arxh tou master file sou.

chris_psycho
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 02:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από chris_psycho » 24 Φεβ 2007 12:09

Παιδιά για να μην το κουράζω το θέμα σας παραθέτω τα scriptάκια! Αν μπορείτε help:

Αρχείο phpquiz.html:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head><title>PANDORA</title></head>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1253">
<body>
<center><H2><FONT COLOR="#000099">PANDORA</FONT></H2></center>
<form action=http&#58;//localhost/MyMul/quizaction.php
method="POST">
<ul>
<FONT COLOR="#CC0000"><b>&ETH;&aacute;&ntilde;&aacute;&ecirc;&aacute;&euml;&thorn; &aacute;&eth;&aacute;&iacute;&ocirc;&THORN;&oacute;&ocirc;&aring; &oacute;&ocirc;&eacute;&ograve; &eth;&aacute;&ntilde;&aacute;&ecirc;&Uuml;&ocirc;&ugrave; &aring;&ntilde;&ugrave;&ocirc;&THORN;&oacute;&aring;&eacute;&ograve;.</b></FONT>
<ul><ul>
<li>first name&#58;<INPUT TYPE="TEXT" NAME="firstname" size="35"></li><br>
</ul></ul>

<HR>
<UL><B><FONT COLOR="#CC0000">&Auml;&eacute;&aacute;&acirc;&Uuml;&oacute;&ocirc;&aring; &igrave;&aring; &eth;&ntilde;&iuml;&oacute;&iuml;&divide;&THORN; &ocirc;&eacute;&ograve; &eth;&aacute;&ntilde;&aacute;&ecirc;&Uuml;&ocirc;&ugrave; &aring;&ntilde;&ugrave;&ocirc;&THORN;&oacute;&aring;&eacute;&ograve; &ecirc;&aacute;&eacute; &uuml;&ocirc;&aacute;&iacute; &aring;&szlig;&oacute;&ocirc;&aring; &oacute;&szlig;&atilde;&iuml;&otilde;&ntilde;&iuml;&eacute; &atilde;&eacute;&aacute; &ocirc;&ccedil;&iacute; &iuml;&ntilde;&egrave;&uuml;&ocirc;&ccedil;&ocirc;&aacute; &ocirc;&ugrave;&iacute; &aring;&eth;&eacute;&euml;&iuml;&atilde;&thorn;&iacute; &aring;&eth;&eacute;&euml;&Yacute;&icirc;&ocirc;&aring; &ocirc;&ccedil;&iacute; &aring;&eth;&eacute;&euml;&iuml;&atilde;&THORN; Done.<br><br></FONT></B></UL>
<UL>
1. PHP is a server-side scripting language.
<UL>
<INPUT TYPE="RADIO" NAME="question1" VALUE="answer1.1">True<BR>
<INPUT TYPE="RADIO" NAME="question1" VALUE="answer1.2">False<BR>
</UL></UL>
<HR>
<UL>
2. &ETH;&uuml;&ocirc;&aring; &Yacute;&ecirc;&aacute;&iacute;&aring;&ograve; &ocirc;&aring;&euml;&aring;&otilde;&ocirc;&aacute;&szlig;&aacute; &ouml;&iuml;&ntilde;&Uuml; sex?
<UL>
<INPUT TYPE="RADIO" NAME="question2"VALUE="answer2.1">5 &ouml;&iuml;&ntilde;&Yacute;&ograve;<BR>
<INPUT TYPE="RADIO" NAME="question2"VALUE="answer2.2">#!/usr/local/bin/php4<BR>
<INPUT TYPE="RADIO" NAME="question2" VALUE="answer2.3">#!/usr/local/bin/mysql<br>
</UL></UL>
<ul><ul>
<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Done" >
<INPUT TYPE="RESET" VALUE="Clear all fields of this form">
</ul></ul>
</FORM>
<hr>
</body>
</html>

Αρχείο quizaction.php
#!/usr/local/bin/php
<html>
<head><title>Quiz Feedback</title></head>
<body bgcolor="#FFFFFF">

<ul>
<FONT COLOR="#CC0000"><b>Please click in the text fields below and enter the information requested.</b></FONT>
<?php
$score = 0; //initialize score to zero
?>
<h3>Quiz Feedback</h3>
Thank you, <font color="Maroon"><b>
<?php
$firstname = $_POST&#91;'firstname'&#93;;
echo &#40;$firstname&#41;;
?> </b></font>
<hr>
<h4>Question 1 Feedback</h4>
PHP is a server-side scripting language.
<p><ul>Answer&#58; True<br>
Your answer was&#58;
<?php
if &#40;$question1 == "answer1.1"&#41;
&#123;
echo &#40;"<b>Correct</b>"&#41;;
 $score = $score + 1;
&#125;
else
&#123;
echo &#40;"<b>Incorrect</b>"&#41;;
&#125;
?></ul>
<hr>
<h4>Question 2 Feedback</h4>
When you use the PHP script language in IU, what head do you type in your script page?
<p><ul>Answer&#58; #!/usr/local/bin/php4<br>
Your answer was&#58;
<?php
if &#40;$question2 == "answer2.2"&#41;
&#123;
echo &#40;"<b>Correct</b>"&#41;;
 $score = $score + 1;
&#125;
else
&#123;
echo &#40;"<b>Incorrect</b>"&#41;;
&#125;
?></ul>
<hr>
<b>Total score&#58;</b>You answered <?php echo &#40;$score&#41;; ?> question<?php
if &#40;$score != 1&#41;
&#123;
echo &#40;"s"&#41;;

&#125;
?> correctly.


<hr>
<form action=http&#58;//localhost/MyMul/dokimi.php  method="POST">
 <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Done" >
</FORM>
</body>
</html>

Αρχείο dokimi.php

<?php
echo $_SESSION&#91;'score'&#93;;
switch &#40;$score&#41;
&#123;
   case 0&#58;
      header&#40;"Location&#58; http&#58;//localhost/MyMul/phpquiz1.html"&#41;;
      break;
      
   case 1&#58;
      header&#40;"Location&#58; page1.php"&#41;;
      break;
      
   case 2&#58;
      header&#40;"Location&#58; http&#58;//localhost/MyMul/phpquiz3.html"&#41;;
      break;
      
   default&#58;
      header&#40;"Location&#58; default.php"&#41;;
&#125;
?>
thanx!

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από panosru » 24 Φεβ 2007 12:18

Otan paratheteis kodika na ton bazeis mesa sta code tags tou bbcode.

To nohma kai o skopos tou forum einai na se kanoun na matheis oxthi na sou dinoun etoimes lyseis omos...

chris_psycho
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 02:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακατεύθυνση αναλόγως την τιμή μιας μεταβλητής?

Δημοσίευση από chris_psycho » 25 Φεβ 2007 23:02

Έχεις απόλυτο δίκιο, άλλα όπως βλέπεις αυτό αφορά μόνο ένα πολύ λεπτό σημείο...Και απλά δεν καταλάβαινα που να έβαζα όλα αυτά που μου προτείναν τα παιδιά! Σε κάθε περίπτωση thanx και ελπίζω να βρω τη λύση!!
Εικόνα
Επιτέλους το ΠΑνεπιστήμιο ΜΑΚεδονίας αποκτά το Forum του...
(13/3 Το Pamak αποκτά το σπίτι του!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης