php και φόρμα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Φεβ 2007 15:02

Γεια σας!
Θέλω καποιος χρήστης μέσω μιας φόρμας να κανει αλλαγή του προφίλ του. Μολις εμφανίζεται η φόρμα θέλω να φαίνονται τα παλια στοιχεία του μεσα στα inputs. Τι πρέπει να γράψω στο value?

Εχω κάνει αυτο για να παίρνουμε τα στοιχεία απο τη βάση:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$profile = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '$username'")or die(mysql_error());
Απο κει και πέρα?

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

php και φόρμα

Δημοσίευση από papatzas » 27 Φεβ 2007 15:49

Κώδικας: Επιλογή όλων


$profile = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '$username'")or die(mysql_error());   
$value = mysql_result($profile, 0);

..........................................................................

<input type="text" name="first_name" value="<?php echo $value&#91;0&#93;; ?>" />

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

php και φόρμα

Δημοσίευση από ThyClub » 27 Φεβ 2007 15:53

Κώδικας: Επιλογή όλων

$row = mysql_fetch_assoc&#40;$profile&#41;;

<input type="text" value="<?php echo $row&#91;'name'&#93;; ?>" id="name">

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Φεβ 2007 16:02

ThyClub το δικό σου δουλεύει πιο σωστά οπότε αυτο θα χρησιμοποιήσω! Σας ευχαριστώ και τους δυο πάντως!

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

php και φόρμα

Δημοσίευση από papatzas » 27 Φεβ 2007 16:04

mysql_fetch_assoc

poio grigori!

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Φεβ 2007 18:20

Ρε παιδιά θα σας κουράσω παλι.. Το ίδιο πράγμα αλλα για select list πως γίνεται?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php και φόρμα

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2007 19:06

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$profile = mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username = '$username'"&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
   $result=mysql_query&#40;$profile&#41;;

$options="";

while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;

    $thing= $row&#91;"username"&#93;;
   $options.="<OPTION VALUE=\"$thing\">".$thing;
&#125; ?>

//html forma

<select name="username">
<OPTION VALUE=''>Όλα Τα Μέλη
<?=$options?>
</select>
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Φεβ 2007 19:39

Εννούσα να είναι επιλεγμένη η τιμή που υπάρχει στη βάση. Αυτό που έγραψες, εμφανίζει σε μια select list ολες τις εγγραφές που υπάρχουν στη βάση, ή κανω λάθος?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php και φόρμα

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2007 19:54

Khronos έγραψε:Εννούσα να είναι επιλεγμένη η τιμή που υπάρχει στη βάση. Αυτό που έγραψες, εμφανίζει σε μια select list ολες τις εγγραφές που υπάρχουν στη βάση, ή κανω λάθος?
Auto pou efeiaksa ego kanonika deixnei mono ena username... tha prepei na kaleseis 2 queries... 1 gia ola ta melh kai 1 gia to melo pou kanei edit:

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?php
$profile = mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username = '$username'"&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
   $result=mysql_query&#40;$profile&#41;;
$profile1 = mysql_query&#40;"SELECT * FROM users order by username ASC"&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
   $result1=mysql_query&#40;$profile1&#41;;

$options="";

while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result1&#41;&#41; &#123;
  $thing= $row&#91;"username"&#93;;
if&#40;$thing == $result&#91;"username"&#93;&#41; &#123;
$options.="<OPTION VALUE="$thing" selected>".$thing;
&#125; else &#123;
  
   $options.="<OPTION VALUE="$thing">".$thing;
&#125; 
&#125;
?>

//html forma

<select name="username">
<OPTION VALUE=''>Όλα Τα Μέλη
<?=$options?>
</select>

Dokimase to.. den eimai sigouros an douleuei :D
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Φεβ 2007 20:10

while ($row1=mysql_fetch_array($result1)) {

Για αυτό μου βγάζει αυτό:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Φεβ 2007 21:11

Εκανα το παρακάτω αλλα δεν μου βγάζει το σωστό αποτέλεσμα(κανει άλλο option selected). Τι λάθος κάνω?

Κώδικας: Επιλογή όλων

$profile = mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username = '$username'"&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$row = mysql_fetch_assoc&#40;$profile&#41;;


$sexes = array&#40;"--","male","female"&#41;;


for&#40;$i=0;$i<3;$i++&#41;&#123;
if &#40;$row&#91;'sex'&#93; == $sexes&#91;$i&#93;&#41;&#123;
	$flag = "yes";
&#125;
else&#123;  
	$flag = "no";
&#125;
&#125;

και στη φόρμα&#58;


<select name="sex">
		   <option value="---" selected="<?php $flag?>">----</option>
		   <option value="male" selected="<?php $flag?>">Ανδρας</option>
		   <option value="female" selected="<?php $flag?>">Γυναίκα</option>
		   </select>


Αμφιβάλλω αν είναι ο σωστός τρόπος αυτός αλλα για δοκιμή.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Φεβ 2007 23:59

Ουδείς???:P

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

php και φόρμα

Δημοσίευση από papatzas » 28 Φεβ 2007 00:04

gine ligo analitikos ti thes na kaneis. proswpika me mperdepses...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

php και φόρμα

Δημοσίευση από Khronos » 28 Φεβ 2007 00:10

Stin proti mou erotisi eipa oti thelo otan kapoios xristis thelei na epeksergastei to profil tou, otan emfanizetai i forma, na fainontai oi palies tou rithmiseis. px sta textboxes na fainetai to onoma tou, to epitheto ktl. To idio thelo na ginetai k me ta select lists. Diladi na einai selected auto pou eixe epileksei, px "Andras".

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

php και φόρμα

Δημοσίευση από papatzas » 28 Φεβ 2007 00:19

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$row&#91;'sex'&#93; == $sexes&#91;$i&#93;&#41;&#123; 
   $flag = "selected"; 
&#125; 
else&#123;  
   $flag = ""; 
&#125; 
&#125; 



<select name="sex"> 
         <option>----</option> 
         <option value="male" <?php $flag?> >Ανδρας</option> 
         <option value="female" <?php $flag?> >Γυναίκα</option> 
         </select> 

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες