περίεργο πρόβλημα με SMS

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
hliasmin
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 21 Μαρ 2007 09:37
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από hliasmin » 21 Μαρ 2007 09:56

Καλημέρα στο forum. Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα.
Θέλω από το site μου να στέλνω SMS. Έτσι συνεργάζομαι με μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία χρησιμοποιεί firewall. Χρησιμοποιεί το ip μου (που είναι static ip) ως αναγνωριστικό του αιτήματος, για να με αφήσει να περάσω από το firewall.
΄Μέχρι εδώ καλά. Εγώ προσπαθώ με fsockopen να ανοίξω ένα connection σε συγκεκριμένη πόρτα στον server της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας αλλά συνέχεια μου βγάζει "cannot open socket connection on xxx.gr:80 (Connection time out)".
Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε?
Σας ευαχριστώ πολύ


hliasmin
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 21 Μαρ 2007 09:37
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από hliasmin » 21 Μαρ 2007 16:31

EneMe έγραψε:Mε την εταιρία μίλησες;
Έδωσαν κάποια πρόσθετα στοιχεία;
Διατείνονται ότι η ip την οποία βγαίνω προς αυτούς δεν είναι αυτή που τους έχω δώσει
Εντομεταξύ δεν έχω τρόπο να δώ και έτσι να πιστοποιήσω με τι ip βγαίνω προς τα έξω.
Ευχαριστώ

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από id12586 » 21 Μαρ 2007 16:32

www.whatismyip.com

Τσέκαρε με το παραπάνω site :wink:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

hliasmin
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 21 Μαρ 2007 09:37
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από hliasmin » 21 Μαρ 2007 20:13

id12586 έγραψε:www.whatismyip.com

Τσέκαρε με το παραπάνω site :wink:
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά η ip αυτή είναι η ip του εκάστοτε επισκέπτη και όχι η ip με την οποία είναι δεμένη το site.
Σε ευχαριστώ πάντωσ

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από id12586 » 21 Μαρ 2007 20:25

Ναι. κατάλαβα λάθος.

Και γιατί δεν κάνεις ένα whois στο site σου να δείς την IP του?

Ή απλά ένα ping στο domain name? :roll:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από mrpc » 22 Μαρ 2007 01:40

Πολλές φορές η ip με την οποία φεύγει το trafic από τον server σου ΔΕΝ είναι η ίδια στην οποία δέχεται αιτήματα. Αυτό μπορεί π.χ. να συμβεί όταν σε έναν server έχουμε πολλαπλά ips και domains. Είχα ανάλογο πρόβλημα κάποια στιγμή που έφτιαχνα έναν ψευτο-proxy.

Για να βρεις ποια είναι η ip σου, άνοιξε τη σελίδα www.whatismyip.com μέσω php script με fsockopen και εμφάνισε την (φτιάξε δηλαδή ένα μικρό php proxy). Έτσι το request θα έχει γίνει από την ip που χρησιμοποιούν τα script σου.

hliasmin
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 21 Μαρ 2007 09:37
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από hliasmin » 22 Μαρ 2007 15:52

mrpc έγραψε:Πολλές φορές η ip με την οποία φεύγει το trafic από τον server σου ΔΕΝ είναι η ίδια στην οποία δέχεται αιτήματα. Αυτό μπορεί π.χ. να συμβεί όταν σε έναν server έχουμε πολλαπλά ips και domains. Είχα ανάλογο πρόβλημα κάποια στιγμή που έφτιαχνα έναν ψευτο-proxy.

Για να βρεις ποια είναι η ip σου, άνοιξε τη σελίδα www.whatismyip.com μέσω php script με fsockopen και εμφάνισε την (φτιάξε δηλαδή ένα μικρό php proxy). Έτσι το request θα έχει γίνει από την ip που χρησιμοποιούν τα script σου.
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Ήταν καταλυτική. Επειδή φαντάζομαι οτι θα υπάρξουν και άλλες φορές που θα αντιμετωπίσει κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα,
παραθέτω παρακάτω το php script που δείχνει από ποιο ip βγαίνω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$smstarget = "www.whatismyip.com";
$smsport = 80;
$fp=fsockopen &#40;$smstarget, $smsport, $errno, $errstr&#41;;
if &#40;!$fp&#41;
&#123;
	$msg = "ERROR &#58;".$errstr." </br>WITH ERROR NO&#58; ".$errno;
	die&#40;$msg&#41;;		
&#125;
else
&#123;
	$out = "GET / HTTP/1.1\r\n";
    $out .= "Host&#58; www.whatismyip.com\r\n";
    $out .= "Connection&#58; Close\r\n\r\n";

    fwrite&#40;$fp, $out&#41;;
    while &#40;!feof&#40;$fp&#41;&#41; &#123;
        echo fgets&#40;$fp, 128&#41;;
    &#125;
    fclose&#40;$fp&#41;;
&#125;
?>
Για περισσότρες πληροφορίες mail me at hliasmin@yahho.gr

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από mrpc » 22 Μαρ 2007 18:03

Έκανα edit το post σου και έβαλα τα [ code ] [ /code ] tags.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από EneMe » 22 Μαρ 2007 20:16

Ευχαριστούμε hliasmin για τον κώδικα!

Mέλη σαν κι εσένα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα! ;)

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από mrpc » 22 Μαρ 2007 20:19

hehehe... παράλειψή μου που δεν το είπα και εγώ... Καλωσήλθες στο freestuff!

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από cpulse » 22 Μαρ 2007 22:38

Ένα απλό ping ή ένα nslookup από command prompt είναι αρκετό.
Αν έχετε και telnet στον server μπορείτε να το βρείτε και με ifconfig

Αλλά αν αυτά δεν είναι αρκετά και για να μη φορτώνετε το whatismyip.com μπορείτε και με δύο σελίδες στον server σας:

http://www.example.com/apantisi.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_SERVER&#91;'REMOTE_ADDR'&#93;;
http://www.example.com/erwtisi.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo implode&#40;'', file&#40;'http&#58;//www.example.com/apantisi.php'&#41;&#41;;

Έχει σημασία να το καλέσετε με όλο το domain. Αντί για example.com βάζουμε το δικό μας domain και γράφουμε στον browser: http://www.example.com/erwtisi.php

ΥΓ: Μη προσπαθήσει κανείς να το γράψει σε ένα αρχείο.. το προσπάθησα και παραλίγο να καεί ο server :hammer: μέχρι και zombie processes μου έβγαλε :o

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από mrpc » 22 Μαρ 2007 22:50

Endless loop?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από cpulse » 22 Μαρ 2007 22:56

Δεν ξέρω.. αλλα δεν νομίζω να ήταν infinite loop. Απλά σκάλωσε ο apache. Το σταμάτησα με το stop του browser, δηλαδή κόπηκε το connection αλλά το CPU usage παρέμεινε κάπου στο 20%, και μετά έβγαλε defunct process στο top. Πρέπει να είναι vulnerability του apache.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

περίεργο πρόβλημα με SMS

Δημοσίευση από mrpc » 22 Μαρ 2007 23:01

Νομίζω ότι όταν πατάς stop το script συνεχίζει... απλά εσύ δε δέχεσαι το αποτέλεσμα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: ss13 και 0 επισκέπτες