Php & Mysql queries

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pavlosmanowar
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 10 Αύγ 2003 04:31
Τοποθεσία: Αθήνα

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από pavlosmanowar » 25 Μαρ 2007 13:16

Γεια σας παιδιά, αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ότι προσπαθώ να φτιάξω ερωτήματα απο τη βάση, αλλα να εμφανίζονται σε φόρμα. Επίσεις να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο καλό εργαλείο για δημιουργία φορμών και τελευταίο από φόρμα αναζήτησης με βάση πεδίο να πέρνω αποτελέσματα, ένα απλό παραδειγματάκι αν μπορείτε να μου δείξετε.

Ευχαριστώ!!!

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από chchrist » 25 Μαρ 2007 14:29

προσπαθώ να φτιάξω ερωτήματα απο τη βάση, αλλα να εμφανίζονται σε φόρμα.
δηλαδή;
κάποιο καλό εργαλείο για δημιουργία φορμών
Δες τα
φόρμα αναζήτησης με βάση πεδίο να πέρνω αποτελέσματα
Κάτι τελείως βασικό χωρίς error και security checks.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="search.php" method="post">

  <input type="text" name="searchword" />

  <input type="submit" value="Αναζήτηση" />

  <input type="reset" value="Reset" />

</form>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$server = 'o server sou &#40;synithws localhost&#41;';
$username = '';
$password = '';
$sql = mysql_connect&#40;$server,$username,$password&#41;;
mysql_select_db&#40;i vasi sou', $sql&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

$searchword = $_POST&#91;'searchword'&#93;;

$searchsql = "SELECT * FROM to table sou WHERE to pedio pou thes na kanei match = '&#123;$searchword&#125;' ";

$searchquery = mysql_query&#40;$searchsql&#41;;

?>



pavlosmanowar
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 10 Αύγ 2003 04:31
Τοποθεσία: Αθήνα

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από pavlosmanowar » 25 Μαρ 2007 15:07

προσπαθώ να φτιάξω ερωτήματα απο τη βάση, αλλα να εμφανίζονται σε φόρμα.
Εννοώ τα αποτελέσματα του ερωτήματος στη βάση να μην είναι σε πίνακα αλλά σε μια φόρμα που έχω φτιάξει στο αντίστοιχο πεδίο.

Στο παράδειγμα σου με βγάζει parse error στο σημείο αυτό $searchword = $_POST['searchword'];

Εχω μια βάση με ελληνικούς χαρακτήρες.

pavlosmanowar
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 10 Αύγ 2003 04:31
Τοποθεσία: Αθήνα

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από pavlosmanowar » 25 Μαρ 2007 16:45

Το
$searchsql = "SELECT * FROM to table sou WHERE to pedio pou thes na kanei match = '{$searchword}' ";
πρέπει να γίνει ως εξής match = '".$searchword."'";

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από _Invisible_ » 25 Μαρ 2007 21:58

pavlosmanowar έγραψε:Το
$searchsql = "SELECT * FROM to table sou WHERE to pedio pou thes na kanei match = '{$searchword}' ";
πρέπει να γίνει ως εξής match = '".$searchword."'";
Nόμιζα ότι εσύ ρωτούσες pavlosmanowar... Ο chchrist απλά έδωσε ένα παράδειγμα πώς μπορείς να το κάνεις... Επίσης πρέπει να αλλάξεις κάποια σημεία του κώδικά σου για να δουλέψει σωστά... Όπως πχ το όνομα table και τα στοιχεία που θα συνδεθείς στην mySQL.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από panosru » 26 Μαρ 2007 23:16

pavlosmanowar έγραψε:Το
$searchsql = "SELECT * FROM to table sou WHERE to pedio pou thes na kanei match = '{$searchword}' ";
πρέπει να γίνει ως εξής match = '".$searchword."'";
Kaneis lathos ta { } einai concatenation kai douleyoun opos akribos to ".$var."

hte $foo = "match = '".$var."'";

hte $foo = "match = '{$var}'";

Einai to idio, kai prosopika den exei nohma na kaneis escape, escape tha kaneis otan thes kati poio periploko apo to na kaneis show apla mia variable, px an htheles na morfopoieis thn variable tote tha ekanes escape h genika an tha htheles na ekteleseis kai function h na kaneis kapoia arithmitikh praksi tote tha ekanes escape allios den exei nohma.

pavlosmanowar
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 10 Αύγ 2003 04:31
Τοποθεσία: Αθήνα

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από pavlosmanowar » 27 Μαρ 2007 01:29

Είχα δοκιμάσει το τρόπο αυτό, αλλά δε με δούλεψε και έτσι κατέληξα στον τρόπο που έγραψα πιο πάνω.

satsilem
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 01 Απρ 2006 10:42
Τοποθεσία: Ναύπακτος
Επικοινωνία:

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από satsilem » 27 Μαρ 2007 09:47

ένας απλός τρόπος για να κάνεις φορμές στην PHP είναι το PHPCodeGenie.

Προσοχή όμως, δες το ως εργαλείο εκμάθησης και όχι ως βοήθημα για πραγματικά project.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Php & Mysql queries

Δημοσίευση από panosru » 28 Μαρ 2007 01:03

pavlosmanowar έγραψε:Είχα δοκιμάσει το τρόπο αυτό, αλλά δε με δούλεψε και έτσι κατέληξα στον τρόπο που έγραψα πιο πάνω.
isos dokimazes na kaneis to parakato pou einai lathos

$foobar = 'match = {$var}';

Genika otidhpote einai entos single quotes den kanei parse.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες