Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
geomatical04
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 17 Φεβ 2003 00:27
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από geomatical04 » 17 Φεβ 2003 01:00

Συντεκνοι F1 Ειμαι ενας ασχετος αρχαριος χριστης της Javascript και αποζητω βοηθεια για καποιο θεμα προκειμένου
να κατασκευάσω τη σελίδα μου ! Λοιπον θα ηθελα να μάθω πώς μπωρώ,
1)Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox (Όταν γράφω)
2)Πως Μπορώ στην σελιδα μου να Μπλοκάρω τον κώδικα ώστε να μην είναι διαθέσημος σε οποιονδήποτε παρα μονο σε εμενα
Ελπίζω να μην με παραξηγήσετε και ευχαρηστώ για την ανοχή σας................. : :pint:

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από tsiger » 17 Φεβ 2003 02:05

για το 2ο σκελος θα σου πω πως υπαρχουν πολλοι τροποι που θα "κρατησουν" τον κωδικα χωρις ομως να καλυπτει όλες απ αυτες και εκει ειναι το προβλημα. καποιος που θελει να "δανιστεί" τον κωδικα σου θα το κανει που να χτυπιεσαι. το 1ο μερος δεν πολυ καταλαβα τι ζητάς.

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από hellas » 17 Φεβ 2003 03:10

Για το Νο1:
Εννοείς ότι γράφεις κάτι. Κάποια στιγμή τελειώνεις με αυτό και θες να πας στο επόμενο πεδίο (π.χ μιας φόρμας) τι θα πατήσεις; Αυτό δεν το κάνεις εσύ αλλά ο χρήστης πατώντας το tab. Και αν θες να πας στο προηγούμενο πεδίο (δηλ σε αυτό που ήσουν) πατάς shift και tab συγχρόνως. Αυτά λέγονται keyboard shortcuts (υποθέτω, συντομεύσεις πληκτρολογίου ελληνιστί)

Για το Νο2
Σόρρυ αλλά ο tsiger έχει δίκιο. Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για να κρύψεις τίποτα. Ούτε που ξέρω πόσους τρόπους γνωρίζω ώστε να σου κλέψω τον κώδικα σου άμα θέλω. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις ελεύθερο τον κώδικα σου για όποιον τον θέλει (στο κάτω-κάτω έτισ διαδήδεις την δουλειά σου. Τι καλύτερο για σένα) αλλά να βάλεις comments. Για να φτιάξεις μια σελίδα θα πρέπει να ξέρεις html (εντάξει υπάρχουν προγράμματα που φτιάχουν την html όπως θες εσύ, αντί για σένα που μπορεί να μην ξέρεις, αλλά λέμε). Μέσα στο κώδικα αν θέλεις να βάλεις ένα comment (σχόλιο) θα πρέπει να το γράψεις έτσι <-- γράψε εδώ το σχόλιο !--> (ναι όλο αυτό) σε όποιο σημείο της σελίδας (του html document) θέλεις. Μπορείς να βάλεις όσα τέτοια επιθυμείς! Άλλον τρόπο δεν μπορώ να σκεφτώ για να προστατέψεις την σελίδα σου!

Άβαταρ μέλους
geomatical04
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 17 Φεβ 2003 00:27
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από geomatical04 » 17 Φεβ 2003 22:12

Ευχαρηστώ για την απαντηση σας αλλα Μαλλον δεν εγινα κατανοητος !
1)Εχω σχηματήσει ενα προγραμμα το οποιο δημιουργει κώδικα για javascript αλλα όταν πχ έχω :

document.form1.fan.value="hello !"
document.form1.san.value="hello2"

Θέλω να εμφανιζεται στην οθόνη ως εξής :

hello !
hello2

όχι έτσι :
hello !hello2

Για το 2ο θέμα δεν θέλω κατι εξειδεικευμένο χρειάζομαι κατι απλό ! Απλώς να εμποδίζει καποιον αρχάριο χρήστη !


ευχαρηστώ :lol:

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από hellas » 18 Φεβ 2003 00:21

geomatical04 έγραψε:Ευχαρηστώ για την απαντηση σας αλλα μαλλον δεν εγινα κατανοητος !
1)Εχω σχηματήσει ενα προγραμμα το οποιο δημιουργει κώδικα για javascript αλλα όταν πχ έχω :

document.form1.fan.value="hello !"
document.form1.san.value="hello2"

Θέλω να εμφανιζεται στην οθόνη ως εξής :

hello !
hello2

όχι έτσι :
hello !hello2

Για το 2ο θέμα δεν θέλω κατι εξειδεικευμένο χρειάζομαι κατι απλό ! Απλώς να εμποδίζει καποιον αρχάριο χρήστη !

ευχαριστώ :lol:

Κατάλαβα τι εννοείς. Όταν γίνεται ένα function (ας πούμε να βγαίνει αυτό που να λέει hello) να γίνεται σε διαφορετική γραμμή δηλ όπως θες εσύ. Ξέρω ότι γίνεται γιατί το έχω δει αλλά δεν το ξέρω για να στο πω να το γράψεις! Ρώτα τον grjava ή πήγαινε στην σελίδα του μήπως έχει κάποιον άλλο σχετικό κώδικα (grjava)

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το γνωστό <br> το οποίο θα σε πάει μια γραμμή παρακάτω αλλά μάλλον δεν θα πιάσει γιατί θα φαίνεται μέσα στο κείμενο! Ρώτα τον grjava! Αυτός ξέρει!


Άλλες σελίδες που μπορείς να βρεις κώδικες είναι και οι παρακάτω:

http://cgispy.com
http://www.codefoot.com/javascript
http://www.cerebuswebmaster.com
http://www.wsabstract.com (javascriptkit.com)
http://www.dynamicdrive.com
http://www.echoecho.com
http://www.hotscripts.com
http://www.codebrain.com
http://www.cgiscript.net
http://www.codelifter.com
http://www.escriptzone.com
http://www.serve.com
http://www.javascript.com
http://www.aceinstall.com
http://www.webteacher.com
http://www.codespy.com
http://javascript.internet.com
http://www.scriptbreaker.com

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από agrippas » 18 Φεβ 2003 04:53

Για αλλαγή γραμμής γράφεις μέσα στο κείμενο \n

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από grjava » 19 Φεβ 2003 03:29

Για το πρώτο απάντησε ο agrippas...για το δεύτερο για πήγαινε εδώ να δεις αν σου κάνει:
http://grjava.com/crypto.htm

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από hellas » 19 Φεβ 2003 04:26

agrippas έγραψε:Για αλλαγή γραμμής γράφεις μέσα στο κείμενο \n
Για κάτσε! Δηλ το "12345" αν γίνει 1 n\ 2n\ 3 n\ 4 n\ 5 n\ θα εμφανιστεί έτσι:

1
2
3
4
5

Πολύ κουφό δεν είναι; Τι σημαίνει το n\?

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από tsiger » 19 Φεβ 2003 05:12

control χαρακτηρας για αλλαγη γραμμης.. που ειναι το κουφο?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Να αλλάζω γραμμή σε ενα textbox...

Δημοσίευση από cordis » 19 Φεβ 2003 10:18

Θα σου εμφανιστεί έτσι εάν το βάλεις σε ένα text πεδίο (textarea) σε μία φόρμα και όχι απλά βάζοντάς το στην σελίδα σου... εκεί θέλεις το <br>
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες