iframe > auto-height

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από EneMe » 19 Φεβ 2003 16:39

Πώς γίνεται να κάνω ένα iframe που να παίρνει αυτόματα το ύψος της σελίδας που προβάλλεται;

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από greekbytes » 19 Φεβ 2003 16:46

<iframe frameborder="0" name="name" width="100%" height="100%" src="file.html"></iframe>

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από EneMe » 19 Φεβ 2003 16:55

greekbytes έγραψε:<iframe frameborder="0" name="name" width="100%" height="100%" src="file.html"></iframe>
Ως προφανές το δοκίμασα, αλλά δεν δουλεύει (ΙΕ5.5)

Επίσης ποια η διαφορά του να βάζω τα "..." από το να γράφω απλά τις τιμές που θέλω (πχ width=200);

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από tsiger » 19 Φεβ 2003 17:23

Υπαρχουν καποιοι browsers που δεν βλεπουν καν τις ιδιοτητες οταν η τιμη δεν ειναι μεσα σε Quotes. Τι ακριβως θελεις να φτιαξεις μηπως δεν χρειαζεται το iframe που ζητας..

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από EneMe » 20 Φεβ 2003 00:05

Θέλω απλά σε ένα σημείο της σελίδας να εμφανίζεται μια άλλη (διαφορετική κάθε φορά)χωρίς να χρειάζομαι όμως κατακόρυφο scrolling.
Δεξιά, αριστερά,πάνω και κάτω απ'αυτήν θα υπάρχουν άλλα πράγματα. Και όλα μαζί σε μία σελίδα! (όχι απλά frames δηλαδή)

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από tsiger » 20 Φεβ 2003 00:33

τι εννοεις σε μια σελιδα; αφου ετσι κι αλλιως το περιεχομενο του κεντρικου frame θα ειναι διαφορετικο ειτε βαλεις το ενα ειτε το αλλο. ποιος ο λογος να χρησιμοποιησεις iframes?

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από EneMe » 20 Φεβ 2003 01:42

EneMe έγραψε:Θέλω απλά σε ένα σημείο της σελίδας να εμφανίζεται μια άλλη (διαφορετική κάθε φορά)χωρίς να χρειάζομαι όμως κατακόρυφο scrolling.
Δεξιά, αριστερά,πάνω και κάτω απ'αυτήν θα υπάρχουν άλλα πράγματα. Και όλα μαζί σε μία σελίδα! (όχι απλά frames δηλαδή)

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από tsiger » 20 Φεβ 2003 01:45

sorry dude, don't follow

cheers

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

iframe > auto-height

Δημοσίευση από hellas » 20 Φεβ 2003 06:29

EneMe έγραψε:
EneMe έγραψε:Θέλω απλά σε ένα σημείο της σελίδας να εμφανίζεται μια άλλη (διαφορετική κάθε φορά)χωρίς να χρειάζομαι όμως κατακόρυφο scrolling.
Δεξιά, αριστερά,πάνω και κάτω απ'αυτήν θα υπάρχουν άλλα πράγματα. Και όλα μαζί σε μία σελίδα! (όχι απλά frames δηλαδή)

Λοιπόν αν κατάλαβα καλά. Θες να φτιάξεις μια σελίδα η οποία σε ένα σημείο να έχει ένα κομμάτι το οποίο να ανανεώνεται. Αλλά επειδή αυτό το κομμάτι θα έχει πολλά πράγματα μέσα (τόσα πολλά ώστε να σχηματιζόταν μπάρα αν ήταν κανονική σελίδα) και δεν θέλεις να σου τρώει τόσο χώρο θέλεις να πιάνει ένα μέρος μόνο. Αλλά άμα χρειαστεί να μπορείς να βάλεις και περισσότερα πράγματα μέσα! Σκέφτηκες λοιπόν το iframe. Πολύ λογική σκέψη. Στην θέση σου όμως δεν θα χρησιμοποιούσα iframe αλλά ilayer. Αυτό πιάνει στο netscape (ακόμα και στην παλιά έκδοση του) και στον explorer ενώ το iframe δεν πιάνει καν στο netscape. Το μόνο κακό που έχει είναι δεν μπορείς να το βάλεις να αλλάζει μέγεθος (ούτε και το iframe άλλωστε) αναλόγως με τις ανάγκες του άλλου. Δηλ, είτε έχεις 800χ600 είτε 1024χ768 το ilayer θα φαίνεται σε ένα μέγεθος, αυτό που θα του βάλεις εσύ εξαρχής!

Έχω έναν τέτοιο κώδικα τον θέλεις;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από EneMe » 20 Φεβ 2003 12:46

Kατ'αρχήν να δώσω ένα παράδειγμα...

Έστω ότι έχω 20 σελίδες και στα αριστερά υπάρχει ένα μενού σε iframe.
Σήμερα το μενού έχει ύψος 300pxs. Αύριο θα προσθέσω κάτι και θα γίνει 500pxs. κλπ κλπ...

Πως θα γίνει εγώ να αλλάζω το μενού, αλλά αυτό κάθε φορά να χωράει στα iframes των σελίδων μου;
Φυσικά δεν αρκεί να βάλω μεγάλα iframes, γιατί σε μια περίοδο που το μενού θα είναι μικρό, ποιός ο λόγος να έιναι πολύ μεγάλη η σελίδα;

Καταλάβατε;

Όσο για το ilayer δεν έχω ιδέα! Περί τίνος πρόκειται;

Άβαταρ μέλους
γιαννης
Δημοσιεύσεις: 648
Εγγραφή: 25 Σεπ 2002 14:21
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από γιαννης » 20 Φεβ 2003 14:32

EneMe έγραψε:Πως θα γίνει εγώ να αλλάζω το μενού, αλλά αυτό κάθε φορά να χωράει στα iframes των σελίδων μου;
vale ena dhtml menu to opoio tha perilamvanei ypomenou, den einai anagi na exeis katevato.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από EneMe » 21 Φεβ 2003 11:55

Kαι πώς γίνεται αυτό; Τί είναι αυτό; :Ρ

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

iframe > auto-height

Δημοσίευση από hellas » 21 Φεβ 2003 12:14

Όσο για το ilayer δεν έχω ιδέα! Περί τίνος πρόκειται;
To ilayer einai ena eidos iframe. I moni diafora me to iframe einai oti to vlepei kai to netscape! Afto einai extra pleonektima opos katalavaineis! To ilayer mporeis na to exeis stathero i na to vazeis na kounietai. Mporo na sou doso osous kodikes thes alla den ksero poios tha sou kanei, etsi sou dino tin deifthnisi na pas na deis monos sou: http://www.dynamicdrive.com/

Psakse sta menu:
Menus & Navigation
Document effects
Links & tooltips
Dynamic Content

An den vreis afto pou zitas ekei, einai kapos apithano na to vreis stis alles katigories alla pou ksereis?

Alla gnosta sites me pollous kodikes einai to www.wsabstract.com kai to www.js-examples.com

EneMe έγραψε:Kαι πώς γίνεται αυτό; Τί είναι αυτό; :Ρ
Afto einai afto pou leo ego. DHTML = Dynamic html kai ena kommati apo ola afta einai kai ta ilayers!

A, ksexasa, des kai to www.bratta.com (dhtmlcentral.com ... apla to bratta to thymamai pio efkola)

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από EneMe » 21 Φεβ 2003 18:11

Βρήκα κάποια πραγματάκια που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς όλα συνοδεύονται από αρχεία .js ή άλλα.

Επειδή όμως στον server που είμαι επιτρέπονται μόνο αρχεία εικόνας και html, ας κλάψω την μοίρα μου! :cry:

Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

iframe > auto-height

Δημοσίευση από greekbytes » 21 Φεβ 2003 18:17

An thes na sou doso xoro sto greekbytes.com na dokimaseis ta .js sou i tipota se php pes mou.. :wink:

(den kano diafimisi, apla ipotheto oti xrisimopoiei kapoio free host pou den exei poles dinatotites kai mporo na tou doso kamia 10aria MB - dorean vevaia)

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες