Οn Resize Rezolution menu Stage.addListener(resizeListener);

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
flasher28
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 18 Απρ 2007 18:58

Οn Resize Rezolution menu Stage.addListener(resizeListener);

Δημοσίευση από flasher28 » 20 Απρ 2007 06:49

Καλησπερα σε ολους σας,διαβασα ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο σε ενα απο τα παρακατω post για το resize backround να κανει stretching δηλαδη μια κεντρικη φωτογραφια οπου την εχουμε τοποθετησει ως bg...οκ...Η Απορια μου εχει ως εξης...εχω παρατηρησει οτι αρκετα sites εκτος απο αυτην την λειτουργια με το bg εχουνε μια περιπου ιδια παραμετρο σε καποια objects μεσα στο flash οταν αλλαζει η αναλυση px ενα μενου,η music player να παιρνουνε να καθονται σε μια συγκεκριμενη θεση ωστε να ειναι ορατο το αντικειμενο,δηλαδη σε αναλυση 1024 χ 768 να εχουνε αλλες τιμες και σε αναλυση 800 χ 600 να εχουνε τις αντιστοιχες τιμες ωστε να καθονται στο σωστο σημειο και να ειναι ορατη η πλοηγηση...ετσι οπως το καταλαβαινω εγω με τον παραπανω τροπο μου κανει περιπου ιδιο και με το resize bg..αλλα θα ηθελα καποιος να με βοηθησει στον κωδικα με ενα παραδειγμα,επισης θα ηθελα να ρωτησω αν παιζει ρολο η αναλυση του fla ειτε στην περιπτωση Resize (bg)ειτε στην περιπτωση ενος Object (mc) ..thanks

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Οn Resize Rezolution menu Stage.addListener(resizeListener);

Δημοσίευση από chchrist » 20 Απρ 2007 11:57

Γεια σου flaser28 και καλωσόρισες στο freestuff.

Για να κάνεις αυτό που λες θα χρησιμοποιήσεις πάλι τα Stage.width και Stage.height.

Ας πούμε ότι έχεις ένα movieclip που θες να είναι πάντα στο κέντρο ότι ανάλυση και να έχει η οθόνη. Τότε θα πεις (δεδομένου ότι το registration point είναι στην μέση.)

myMc._x = Stage.width/2;

Απλά βρίσκεις το πλάτος και το ύψος τou browser και του λες τόσα pixel απο εκεί θέλεις να μένει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chchrist την 20 Απρ 2007 12:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

flasher28
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 18 Απρ 2007 18:58

Οn Resize Rezolution menu Stage.addListener(resizeListener);

Δημοσίευση από flasher28 » 20 Απρ 2007 12:21

Kαλως σας βρηκα και σε ευχαριστω πολυ.......μπορεις σε παρακαλω πολυ να μου κανεις ενα παραδειγμα....???και να μου το στειλεις η να το ανεβασεις καπου να το κατεβασω..σε ευχαριστω πολυ

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Οn Resize Rezolution menu Stage.addListener(resizeListener);

Δημοσίευση από chchrist » 20 Απρ 2007 13:38

Σου έκανα ένα παράδειγμα με 5 κύκλους τοποθετημένους τον έναν στο κέντρο και στα 4 άκρα της οθόνης.

ο κώδικας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function setPositions() {
	
	circlecenter._x = Stage.width/2;
	circlecenter._y = Stage.height/2;
	
	circlebottomright._x = Stage.width-circlebottomright._width/2;
	circlebottomright._y = Stage.height-circlebottomright._height/2;
	
	circletopright._x = Stage.width-circletopright._width/2;
	circletopright._y = circletopright._height/2;
	
	circlebottomleft._x = circlebottomleft._width/2;
	circlebottomleft._y = Stage.height-circlebottomleft._height/2;
	
	circletopleft._x = circlebottomleft._width/2;
	circletopleft._y = circletopleft._height/2;
}

setPositions();

var resListener:Object = new Object();

resListener.onResize = function() {
	setPositions();
};

Stage.addListener(resListener);
Σου επισυνάπτω το .fla
Συνημμένα
full_browser_positioning.rar
(6.59 KiB) Μεταφορτώθηκε 390 φορές

flasher28
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 18 Απρ 2007 18:58

Οn Resize Rezolution menu Stage.addListener(resizeListener);

Δημοσίευση από flasher28 » 27 Ιουν 2007 17:34

chchrist έγραψε:Σου έκανα ένα παράδειγμα με 5 κύκλους τοποθετημένους τον έναν στο κέντρο και στα 4 άκρα της οθόνης.

ο κώδικας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function setPositions() {
	
	circlecenter._x = Stage.width/2;
	circlecenter._y = Stage.height/2;
	
	circlebottomright._x = Stage.width-circlebottomright._width/2;
	circlebottomright._y = Stage.height-circlebottomright._height/2;
	
	circletopright._x = Stage.width-circletopright._width/2;
	circletopright._y = circletopright._height/2;
	
	circlebottomleft._x = circlebottomleft._width/2;
	circlebottomleft._y = Stage.height-circlebottomleft._height/2;
	
	circletopleft._x = circlebottomleft._width/2;
	circletopleft._y = circletopleft._height/2;
}

setPositions();

var resListener:Object = new Object();

resListener.onResize = function() {
	setPositions();
};

Stage.addListener(resListener);
Σου επισυνάπτω το .fla



φιλε σε ευχαριστώ πολύ για το sample..αλλα δεν καταλαβαινω κατι...και σε αυτο θα ήθελα την βοήθεια σου..εσύ μου έβαλες 5 κύκλους σε διαφορετικά σημεία

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

function setPositions() {

circlecenter._x = Stage.width/2;
circlecenter._y = Stage.height/2;

circlebottomright._x = Stage.width-circlebottomright._width/2;
circlebottomright._y = Stage.height-circlebottomright._height/2;

circletopright._x = Stage.width-circletopright._width/2;
circletopright._y = circletopright._height/2;

circlebottomleft._x = circlebottomleft._width/2;
circlebottomleft._y = Stage.height-circlebottomleft._height/2;

circletopleft._x = circlebottomleft._width/2;
circletopleft._y = circletopleft._height/2;
}

setPositions();

var resListener:Object = new Object();

resListener.onResize = function() {
setPositions();
};

Stage.addListener(resListener);

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Η Eρώτηση μου έχει ώς εξής αν εγω θέλω να το βάλω σε συγκεκριμένο σημείο μεσα στο flash μου πώς θα του το καθορίσω μπορώ να του το δώσω να το καταλαβει το position καπως έτσι ........ W -305,2 / Y - 52.8 ...??????Γινέται?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες