MYSql-PHPmyadmin

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

MYSql-PHPmyadmin

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Απρ 2007 12:37

Kalispera kai pali...
Prospatho na sindeso tin vasi mou ston ftp server me to php admin..
Allo opos panta tipota den mou paei kala...

Kai mou vMODE'gazei to minima lathous kai apo kato ayto


Εντολή SQL:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.10.1-rc1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Σύστημα: localhost
-- Ξ§ΟΟŒΞ½ΞΏΟ‚ δημιουργίας: 22 Απρ 2007, στις 05:06 PM
-- ΞˆΞΊΞ΄ΞΏΟƒΞ· ΔιακομιστΞ: 5.0.27
-- ΞˆΞΊΞ΄ΞΏΟƒΞ· PHP: 4.4.4
SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";





Ftaei oti ego xrisimopoio alli ekdosi mysql kai php poio kanourgia kai o server poio palia?
Ftaei i agnoia mou kai oti prospatho me ena vivlio na vgalo akri?
Kai tin triti prepei na to paradoso ayto einai kai meros tis ptixiakiakis mou!!!
Ta neyrakia mou.....

satsilem
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 01 Απρ 2006 10:42
Τοποθεσία: Ναύπακτος
Επικοινωνία:

MYSql-PHPmyadmin

Δημοσίευση από satsilem » 23 Απρ 2007 14:27

Καλημέρα,
Προσπάθησε να μας πεις μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις ρυθμίσεις που δουλεύεις, locally και live.

Δεύτερο, περιγράφω συνοπτικά με ποιόν τρόπο "ανεβάζουμε" μια βάση online:
1- στον τοπικό μας server κάνουμε export την βάση μας μέσα από το phpMyadmin.

2- το κατεβατό που προκύπτει είναι μια σειρά από sql εντολές που μπορούν να χτίσουν την βάση μας οπουδήποτε. Κράτησε το αποτέλεσμα ανοιχτό ή σώστο με ένα notepad ΣΤΟ ΙΔΙΟ ENCODING που έχεις επιλέξει για την βάση σου

3- Πάμε στον live server και με το phpmyadmin δημιοργούμε την βάση μας. Στην συνέχεια για την βάση αυτή περνάμε μέσα από την επιλογή "SQL" τις εντολές που πήραμε από τον local server.

Σημεία που θέλουν προσοχή:
- Ο Firefox φαίνεται να μην τα πηγαίνει καλά με τα εεληνικά και το phpMyAdmin. Καλό θα ήταν να μην περνάς τις εγγραφές σου μέσα από τον Firefox, αλλά να γράψεις ένα απλό script εισαγωγής δεδομένων στην βάση σου

- οι εκδόσεις της mySQL < τησ 3.1 έχουν μόνιμο πρόβλημα με τα ελληνικά

- Αν χρυπήσει κάποιο λάθος κατα το ανέβασμα προσπάθησε να περάσεις ένα ένα τα instructions για το ν κάθε πίνακα χωριστά

-Αν συνεχίζει να χτυπάει λάθη σβήσε τα παρακάτω από τις εντολές σου
DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci
ή το αντίστοιχο δικό σου


Λογικά δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα εκτός αν συμβαίνει κάποιο miss mach στις version της MySQL που χρησιμοποιείς.

Δοκίμασε το και πές μου αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

MYSql-PHPmyadmin

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Απρ 2007 15:50

Loipon...ok...tin enevasa..opos mou eipes...ekane export pira tis entoles apo ton diko mou clint tis antegrapsa sto admin pou einai sto server kai mpike kanonika..
Vevea stin arxi den empaine kai diegrapsa ayto to kommati kodika


DEFAULT CHARSET=latin1;

Diladi apo ti kalatalava me ayta ta liga pou ksero einai oti den exei charset o i vasi kai exei parei kapoio charset pou den gnorizo?
Giati otan pao na kano login me to password pou exei i vasi den to vriskei.
Mipos epeidi exei allo char set?

satsilem
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 01 Απρ 2006 10:42
Τοποθεσία: Ναύπακτος
Επικοινωνία:

MYSql-PHPmyadmin

Δημοσίευση από satsilem » 23 Απρ 2007 18:19

Αυτή την στιγμή η βάση σου έχει δημιουργηθεί με το default collation δηλαδή το latin_ci όμως αυτό δεν σε επηρεάζει και πολύ αν περνάς σωστά τα δεδομένα σου.


Αυτό που περιγράφεις με το login μπορεί να σημαίνει ένα από τα δύο (δεν το διευκρινίζεις...)

Περίπτωση πρώτη "δεν μπορώ να κάνω login στην βάση μου"
Για να κάνεις login στην βάση σου πρέπει να έχεις δημιουργήσει έναν user με τα απαραίτητα δικαιώματα...
Αν τοπίκά δεν είχες δημιουργήσει κάποιον τέτοιο user, τότε διαχειριζόσουνα την βάση σου ως root, κάτι που δεν γίνεται online. Θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό. Συνήθως οι web hosting providers δημιουργούνε έναν user με login - password αντίστοιχα ή ίδια με αυτά του FTP. Δοκίμασε πρώτα με αυτά.

Περίπτωση δεύτερη "δεν μπορώ να κάνω login με το authentication σύστημα που έφτιαξα στην βάση μου",
δηλαδή κάποιo script που έγγραψες για να κάνεις user authentication. Σε αυτή την περίπτωση λογικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς ελληνικά για τα user names και τα passwords σου. Αν πάλι χρησιμοποιείς ελληνικά, τσέκαρε αν περνανε οι μεταβλητές post σωστά, αν γράφονται τα sessions κανονικά στον server σου και βάλε στο script σου στο σημείο που ανοίγεις το connenction με την βάση σου την παρακάτω εντολή
mysql_query("SET NAMES 'greek'");

Καλή επιτυχία
P.S. Σου περιγράφω πολύ σύντομα και συνοπτικά το τι πρέπει να κάνεις, να θυμάσαι ότι όλες οι ερωτήσεις σου λύνονται από τα manuals με περισσότερες λεπτομέρειες και εξηγήσεις

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

MYSql-PHPmyadmin

Δημοσίευση από katerina1123 » 23 Απρ 2007 20:34

Eyxaristo para poli telika to vrika efaga sxedon oli ti mera mou alla aksize...nai thelei psaksimo to manul alla prepei na ksereis kai pos na psaxneis nomizo giati einai lavirinthos..eimai arxaria akoma pou tha mou paei...tha ta matho...e???

satsilem
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 01 Απρ 2006 10:42
Τοποθεσία: Ναύπακτος
Επικοινωνία:

MYSql-PHPmyadmin

Δημοσίευση από satsilem » 24 Απρ 2007 18:30

Μην νομίζεις, όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε.

Να θυμάσαι ότι αφού κάποιος άλλος το έχει κάνει να δουλέψει, μπορείς και εσύ, απλά μερικές φορές θέλει λίγη προσπάθεια και λίγο ψάξιμο παραπάνω

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

MYSql-PHPmyadmin

Δημοσίευση από katerina1123 » 25 Απρ 2007 02:30

Se eyxarisrto para poli gia ti voitheia sou...kano oti mporo me to xrono pou mou menei gia na gino kalliteri...

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες