isset

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

isset

Δημοσίευση από cpulse » 04 Ιούλ 2007 23:58

Κώδικας: Επιλογή όλων

$loginname=$_GET['loginname'];
$password=md5($_GET['password']);


if(!isset($_GET['password]')) && (!isset($_GET['loginname'])) ;
{
 
	echo "<script language='javascript'>
	alert&#40;'Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία'&#41;;history.back&#40;&#41;;</script>";
&#125;
Αυτός είναι ο κώδικας που μας έγραψες ποιο πρίν.
Στην πρώτη γραμμή η μεταβλητή $loginname παίρνει τιμή από το $_GET['loginname']. Αν όμως δεν υπάρχει το $_GET['loginname'] θα σου βγάλει λάθος. Και επειδή πουθενά στο script δεν χρησιμοποιείς τις μεταβλητές $loginname, $password ο rapid τις έβγαλε εντελώς.

Στην τέταρτη γραμμή είναι που ελέγχεις αν υπαρχει η $_GET['loginname']. Γι αυτό σου είπα αν τελικά θες να χρησιμοποιήσεις τις $loginname, $password βάλτες μέσα στο if, για να είναι σίγουρο οτι υπάρχουν τα ανάλογα $_GET.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

isset

Δημοσίευση από cpulse » 04 Ιούλ 2007 23:59

oops... μπαγκ μπαγκ

μέσα στο if είναι που ΔΕΝ είναι σετταρισμένες :oops:
βάλτες μέσα σε else block.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

isset

Δημοσίευση από katerina1123 » 05 Ιούλ 2007 00:10

Μπα...ουτε και αυτο....αστο γιατι θα κανω φονο και σας ζαλισα κιολας και νιοθω και ασχημα και δεν καταλαβαινω γιατι δεν τρεχει ειναι πολυ απλο..
Μολις βρω τι λυση θα σας ενημερωσω :force:

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

isset

Δημοσίευση από cpulse » 05 Ιούλ 2007 00:45

Τι λάθος σου βγάζει;
Αν δεν σου βγάζει.. δες μήπως το συγκεκριμένο τμήμα του κώδικα δεν τρέχει καθόλου.

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

isset

Δημοσίευση από katerina1123 » 05 Ιούλ 2007 01:32

Με το που βάζω το συγκεκριμενο scriptaki μου πέταει λευκη σελιδα μετα..το θαυμαστικο την κανει τι δουλειά...δεν ξερω τι αλλο να πω...αλλα που θα μου παει.......!!!!!

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

isset

Δημοσίευση από dik_ » 05 Ιούλ 2007 01:39

Έχεις extra παρενθέσεις και semicolon λέμε!

To if πρέπει να είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;!isset&#40;$_GET&#91;'password&#93;'&#41; && !isset&#40;$_GET&#91;'loginname'&#93;&#41;&#41;
&#123;
	...	
&#125;
:)

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

isset

Δημοσίευση από katerina1123 » 05 Ιούλ 2007 01:50

Λέμε ξελέμε δεν ειναι ουτε αυτο!!!! :hammer:

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

isset

Δημοσίευση από dik_ » 05 Ιούλ 2007 02:17

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if&#40;!isset&#40;$_GET&#91;'password&#93;'&#41; && !isset&#40;$_GET&#91;'loginname'&#93;&#41;&#41;
    echo "aa";
?>
Αυτό σκέτο, μόνο του σου δουλεύει;

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

isset

Δημοσίευση από dik_ » 05 Ιούλ 2007 02:21

A btw, αν έχεις φόρμα με τα πεδία και δε συμπληρώσεις τπτ, τότε οι μεταβλητές είναι set, απλώς περιέχουν "". Δοκίμασε κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;!isset&#40;$_GET&#91;'password'&#93;&#41; || ctype_space&#40;$_GET&#91;'password'&#93;&#41; || !isset&#40;$_GET&#91;'loginname'&#93;&#41; || ctype_space&#40;$_GET&#91;'loginname'&#93;&#41;&#41;
	echo "aa";
Επίσης αυτό είναι λάθος:
$_GET['password]'

κι αυτό σωστό:
$_GET['password']

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

isset

Δημοσίευση από katerina1123 » 05 Ιούλ 2007 02:29

Mπα...ουτε αυτο...επειδη εκνευριστικα λοιπον εκανα κατι και προς εκπληξη μου είδα ας πουμε οτι επαιξε....
Δηλαδη

Κώδικας: Επιλογή όλων


$loginname=$_POST&#91;'loginname'&#93;;
$password=md5 &#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;;


if&#40;!isset&#40;$_POST&#91;'loginname'&#93;&#41; || !isset&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;&#41;

&#123;
 echo "<script language='javascript'>
   alert&#40;'Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία'&#41;;history.back&#40;&#41;;</script>";
&#125;
αυτο που εκανα ηταν να πειραξω το Loginname στην isset και να το κάνω κατι άλλο ας πουμε Loginadada για να δω αν υπαρχει ζωη στο script αν το περναει
Και οντως μου πεταξε το warning...αλλα ειναι δωρον αδωρον. :crash:

Ναι το ειχα δεί το προηγουμενο λαθάκι

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

isset

Δημοσίευση από katerina1123 » 07 Ιούλ 2007 23:25

Aυτος ο κώδικας δουλεύει επιτέλους

Κώδικας: Επιλογή όλων

f&#40;&#40;empty&#40;$_POST&#91;'loginname'&#93;&#41;&#41; || &#40;empty&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;&#41;&#41;

&#123;
 echo "<script language='javascript'>
   alert&#40;'Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία'&#41;;history.back&#40;&#41;;</script>";
&#125;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες