Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από sibas » 21 Φεβ 2003 02:06

Γεία χαρά σας παιδία
Έχω φτιάξη αυτό το site http://www.ecardpostal.com
και έχω βάλει ένα CGI πρόγραμα για την αποστολή των καρτών.
Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι το εξής, ενώ οι σελίδες με τα ελληνικά είναι μια χαρά δεν μπορώ στην φόρμα αποστολής να δώ τα ελληνικά! :(
Σαν meta έχω βάλει <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<meta http-equiv="Content-Language" content="el">
Έχω δοκιμάση τα πάντα, ISO 639: 3-letter codes, ISO 639: 2-letter codes για το languages.txt που έχει το CGI τπτ το πρόβλημα συνεχίζεται...
Σας παρακαλώ ρίξτε μα ματία εδώ, έχω αφήση μόνο μια κάρτα που οδηγή στην ελληνική φόρμα ώπου υπάρχει και το πρόβλημα
http://www.ecardpostal.com/gr.html εκεί κάντε κλίκ στα άγρια θηρία και προσπαθήστε να στήλετε την πρώτη εικόνα που είναι η αρκούδα, εκεί θα δείτε τα κινέζικα λολ.
Και αναρωτίεμε πως γίνετε σε όλες τις html σελίδες να λειτουργούν μια χαρά τα ελληνικά, και στις σελίδες του CGI να έχουν πρόβλημα;
Όποιος μπορεί να βοηθήση ας μπή στο κόπο να απαντήση
Σας ευχαριστώ
ΥΣ: Τα Permissions στο CGI είναι σωστά.

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από hellas » 21 Φεβ 2003 04:16

Τα ελληνικά φαίνονται. Απλά πρέπει να πατήσει ο χρήστης τα κατάλληλα κουμπιά για να τα δει (ξέρεις, encoding, change languange κ.τ.λ). Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί στο δικό μου pc άμα βλέπω ελληνικά μου αλλάζει το encoding σε κάτι άλλο. Πχ. japanese, :o :o ετσι να με αναγκάζει να κάνω off το auto select και να το έχω στάνταρ στα ελληνικά (το οποίο βλέπει και αγγλικά). Αυτό με υποψιάζει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και με σένα.

Δε μου λες: έχεις 2 frames στην σελίδα σου αλλά για να είναι 2 (ή περισσότερα) frames σε μια σελίδα πρέπει να υπάρχει ένα frame που να τα "κρατάει". Σε αυτό το frame έβαλες ελληνικά; Μήπως βλέπει αυτό δηλαδή που μπορεί να μην έχει...

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από tsiger » 21 Φεβ 2003 04:52

CGI hey? xm... ειχα αντιμετωπισει ενα παρομοιο προβλημα το οποιο λυθηκε χρησιμοποιωντας UTF-8 encoding. Απ οτι θυμαμαι στην Perl τουλαχιστον υπηρχε καποιο directive το οποιο αναγκαζε την φορμα και ολα τα στοιχεια να εμφανιζονται σωστα ανεξαρτητου γλωσσας. Οσο για την γλωσσα καλο θα ητανε να δημιουργησεις ενα global αρχειο που θα κανει ανιχνευση της γλωσσας που επιλεγει ο χρηστης και να θετει το αντιστοιχο encoding.Θα σε γλυτωσει απο ποοολλες ωρες testing...

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από sibas » 21 Φεβ 2003 13:16

hellas έχεις δίκιο το κοίταξα και εγώ, αν αλλάξω το encoding μου τα δείχνη κανονικά, ωστόσο δεν μπορώ να κάνω off το auto select για τον απλό λόγο οτι μπένω απο ολλανδία και φαντάζομε οτι θα υπάρχουν πολλοί που θα κοιτάνε το site εκτός ελλάδας.
Τώρα όσο για την φόρμα είναι template απο το πρόγραμμα CGI,
δηλ δεν έχει σχέση με τα frames του site. Τώρα το πώς μπορώ να κάνω την template να είναι μέρος των frames δε το γνωρίζω μιας και είμαι ουσιαστικά αρχάριος αφού αυτό το site είναι το πρώτο και μοναδικό που έχω φτίαξη...

tsiger αυτό το UTF-8 encoding πώς το φτιάχνω; Το CGI που χρεισιμοποιώ έχει multiple languages και η κάθε μια φόρμα δημιουργήτε απο το languages.txt ώπου έχει και τα ανάλογα ISO letter codes, gr, nl, es, κλπ κλπ... όπως είπε και ο hellas επάνω το πρόβλημα είναι οτι τα γυρνάει σε Encoding western όταν τα δημιουργή εκείνη τη στιγμή τώρα το πως και το γιατί δεν το ξέρω και για αυτό ζητάω βοήθεια.
Αν θέλεις tsiger πες περισσότερα για το UTF-8 encoding και για το global αρχείο (που να τα ξέρω όλα αυτά! :hammer: )

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από grjava » 22 Φεβ 2003 01:51

Πρέπει να ανοιξεις τον φάκκελο templates και θα βρεις καποια αρχεία HTML στα οποία θα προσθέσεις το meta tag των Ελληνικών :wink:

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από sibas » 22 Φεβ 2003 09:07

Μα βρε θωμά αφού είπα πάνω, οτι σαν META έχω βάλει αυτά και στις tampletes!
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<meta http-equiv="Content-Language" content="el"> :(

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από grjava » 23 Φεβ 2003 01:44

Μεσα στον φάκκελο configs υπαρχει το αρχείο default οπου αλλαζεις την γλώσσα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

# Language options
#
#===================================================================

# Default language.
#
# See http&#58;//postcard-direct.com/doco.html#languages for the 
# current list of supported languages.
#
$Lang='en' unless $Lang;

# Default page title if none is specified
$Title="Postcard Direct";
οπου en πρεπει να ειναι el.. αν δεν το έχεις κάνει κάντο :)

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από sibas » 23 Φεβ 2003 14:30

Θωμά το δοκίμασα αυτό που είπες και το άλλαξα απο en σε el,
βάζει σαν default την γλώσσα αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο :(

Nestor
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 08 Ιαν 2003 18:20
Τοποθεσία: Γερμανία

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από Nestor » 23 Φεβ 2003 18:11

Δοκίμασε αντί
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">

vα βάλεις:
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-7">

Nestor

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Μα γιατί δεν μπορώ να δώ τα Ελληνικά;

Δημοσίευση από sibas » 24 Φεβ 2003 10:57

Tο έχω δοκιμάση και αυτό Nestor

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης